Året hos Amerikansk Fotball 2015 – i tall

Vi har passert 2015, og i går la vi ut en årsrevy for året som gikk. Men hvem fulgte egentlig med på det som ble skrevet i 2015? Hvor mange er det som bryr seg om å lese om amerikansk fotball på norsk her hos oss? Det spørsmålet gir vi deg noen tall på i denne artikkelen.

Jetpack stats 2015 - Amerikansk Fotball e

La oss først få takke for følget! Om du leser disse ordene, så er du en av svært mange som har kikket på det vi har publisert i løpet av de 365 dagene som gikk. Vi kjører et par statistikk-program for å holde rede på trafikken inn på Amerikansk Fotball. Vi har i løpet av året hatt besøkende fra 118 forskjellige nasjoner. Av disse er ikke uventet en klar overvekt fra Norge; av de i overkant av 265.000 besøkene vi hadde i 2015, er ca. 69% fra Norge. Deretter følger USA (12,5%), Tyskland (2,9%), Sverige (2,9%), Israel (2,6%), Ukraina (1,5%), Frankrike (1,4%), Canada (0,9%), Storbritannia (0,8%) og Sveits (0,6%) som tilsammen utgjør de 10 landene som har mest besøk på siden.

Vi kan vel trygt konkludere med at våre naboer i Danmark og Finland ikke akkurat er spesielt nysgjerrige på å lese om amerikansk fotball på norsk, mens svenskene ihvertfall har en viss interesse 😉

Derimot er vi noe undrende til den vedvarende interessen vi ser fra spesielt Israel og Ukraina. Kan det tenkes at noen nordmenn med interesse for amerikansk fotball er bosatt der, eller har vi rett og slett truffet et uventet markedssegment i de landene?

I går passerte vi 265.000 besøk for året 2015; 265.691 er det eksakte tallet for hele året. Det betyr ikke 265.691 unike personer, men besøk fordelt pr. dag. En IP-adresse som er innom 1 av våre sider teller som 1 besøk, en IP-adresse som er innom 2 av våre sider teller som 2 besøk i denne sammenheng. Ut fra tilgjengelige statistikker ser vi at en besøkende (= 1 IP-adresse) gjerne har rundt 1,6 leste sider pr. dag. Det betyr at vi har hatt rundt 166.000 unike besøkende (igjen; fordelt pr. dag) i løpet av året.

Nå skal vi legge til at vi nok har ganske mange som er innom siden enten daglig eller flere ganger i uka, så av de 166.000 er det stor sannsynlighet for at mange er gjengangere. Det er heller ikke helt unaturlig at noen personer er innom siden fra forskjellige IP-adresser også på samme dag, så det må tas med i beregningen. Allikevel; å telle besøk via IP-adresser er en ganske vanlig standard for telling, og det vi kan forholde oss til. Vi har et snitt på 728 besøk pr. dag, og med brøken på 1,6 leste sider pr. besøkende gir dette 455 unike besøkende pr. dag. Dette har variert en god del i løpet av året, og spesielt i august, november og desember var tallet langt lavere. I april var snittet på sitt høyeste, med 1.295 besøk pr. dag.

Amerikansk Fotball - stats pr mnd 2015
Antall besøk pr. måned i 2015

Den beste dagen hadde vi 5.130 besøk, som var den dagen NM-finalen ble spilt. Vi har også hatt noen dager med knappe 100 besøk, inkludert en dag i august hvor tallet duppet ned under 100. At nordmenn tar sommerferie er det ingen tvil om, og når vi gjorde det samme ga det naturligvis et utslag. Antallet besøkende var klart høyest i månedene rundt den norske sesongen, og lavere ellers i året.

Antallet treff på siden er langt høyere enn antallet besøk og besøkende. Faktisk er det så vanvittig høyt at vi prøver å finne ut hvor feilkilden er. Antallet treff i 2015? 48.718.588, altså rett i overkant av 48 millioner: 133.475 pr. dag. Det er et tall som har holdt seg høyt hele året. I går var det 399.930. Når disse ordene skrives like før kl. 14:00 1.januar er det allerede 178.749 så langt i dag.

1 januar 2016 - besøkende fra 21 land så langt i dag
Besøk så langt 1.januar 2016: Fra 21 land.

Hvordan kommer trafikken til Amerikansk Fotball?

 

At vi begynte livet som en Facebook-side gjenspeiler fortsatt hvordan folk finner frem til hva som ligger på websiden. Den STORE majoriteten av folk som finner frem til siden, kommer via linkene vi poster på Facebook. Deretter ser vi at det er en stadig økning i folk som finner siden via Google-søk; noe som var særlig tydelig i ukene før og etter Super Bowl. Twitter bidrar også noe, samt at kilder som f.eks. Startsiden gir en og annen besøkende.

Svært, svært få kommer via linker fra norske amerikansk fotball-klubber eller tilsvarende kilder. I det hele tatt legger vi merke til at det norske amerikansk fotball-miljøet er lite interessert i å promotere egen idrett gjennom kryssposting og linking på tvers av websider og tilsvarende plattformer. Der har vi nok alle noe å jobbe med i det kommende året – for det er ingen tvil om at det er interessant innhold som presenteres. Ikke alt for alle alltid, naturligvis, men mer enn nok til at vi burde kunne se en god del trafikk inn til Amerikansk Fotball.

Vi burde også se mer trafikk ut; det siste er spesielt interessant fordi linker til andres websider, til artikler i aviser og på nettsider, til Wikipedia etc. etc. er del av det vi legger ut i majoriteten av tilfellene. Kan vi gjette på at innholdet vi skriver er dekkende nok, og at tiden til dypdykk via ytterligere linker, ikke er der?

 

Hva legger vi ut?

Jetpack stats 2015 - Amerikansk Fotball b

Mye! Når vi var en Facebook-side, og ikke noe mer, så la vi ut 4 saker pr. dag – til faste tidspunkter pr. dag, og hovedsaklig med faste temaer pr. ukedag. Når vi gikk over til å bli en webside i tillegg merket vi fort at det krevde mer enn å bare legge inn noen linker og skrive litt tekst, slik mye av det vi la ut som Facebook-side det første året bestod av. Derfor har vi senket frekvensen noe, og legger nå ut 3 saker pr. dag, samt noen ganger flere, og noen ganger færre. Ikke alt legges ut på websiden, så i snitt er det noe under 3 saker pr. dag.

Vi har også bygget oss opp et arkiv av eksisterende saker (noe vi ikke hadde som Facebook-side), i tillegg til at rundt 1.000 saker fra det første året fortsatt ikke er lagt inn på websiden som historikk – noe som vil bli gjort gradvis de kommende par årene. Det hender at vi poster gammelt innhold som vi mener fortjener mer dagslys enn de allerede har fått.

Vi skriver saker om det meste som angår amerikansk fotball. Hovedsaklig ønsker vi å promotere idretten, men vi ønsker også å være allsidige formidlere som ikke skyr vanskelige emner. Det mener vi å ha balansert på en god måte så langt.

For oss er det viktig å dekke mange aspekter av amerikansk fotball, samt mye av det som foregår både på tvers av landegrenser, og innenfor andre lands grenser. Det betyr at selv om vi skriver på norsk, så handler det ikke bare om det som foregår i Norge. Også NFL, CFL, college, high school, IFAF Champions League, landskamper, VM, EM, Arena-fotball og andre varianter er interessant, for ikke å glemme amerikansk fotball i Japan, Peru, Kenya, Sverige eller hvor det nå måtte være. Vi innser at det er Norge vi er i, og at det er der vi har best tilgang på informasjon som andre ikke dekker på en god måte, og det blir naturligvis slik at det er et stort fokus selv om vi også ser i andre retninger.

 

Våre 5 mest populære saker i 2015

  1. Liveoppdatering: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls (3.628 besøk)
  2. Krise: Norgesmesterne har trukket seg fra Eliteserien (2.555)
  3. Super Bowl 2015 – samlet oversikt (2.304)
  4. Norges landslag: En gjennomgang av troppen (2.041)
  5. Avstemning: Hvem vinner norsk 2.divisjon 2015? (1.879)

 

Hvorfor deler vi dette?

Hvorfor ikke? Konseptet bak siden er å dele det vi finner interessant og som har tilknytning til amerikansk fotball. Dette treffer på begge deler. I tillegg vet vi at mange som leser siden er tilknyttet det norske amerikansk fotball-miljøet, med egne websider, Facebook-sider og lignende for klubber og lag. Vi oppfordrer til kunnskapsdeling og ønsker at flere tar del i det.

Da vil vi også bidra til det selv gjennom å belyse noe av det vi selv gjør. For noen kan det være nyttig kunnskap å ha. For andre er det ikke det; og om du er i sistnevnte kategori er det altså rundt 800-900 andre muligheter for at noe av det vi legger ut i løpet av året er interessant for deg 😉

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x