Clemson og Alabama klare for det nasjonale mesterskapet!

2016_CFP_Championship_logo

I natt fant semifinalene i college-sluttspillet sted. Clemson møtte Oklahoma mens Alabama møtte Michigan State. Om man var usikker på hvem av dem som fortjente en plass i finalen, så var man definitivt ikke det etter kampslutt i to ganske så ujevne kamper!

Clemson vs. Oklahoma

I Orange Bowl-kampen mellom Clemson og Oklahoma var det faktisk en god del som holdt Oklahoma som favoritt selv om laget før kampen var rangert som #4 i USA, mens Clemson var rangert som #1. Og innledningsvis var det Sooners som tok kontroll. Allerede første gang de hadde ballen raste de effektivt nedover banen og scorte en touchdown. Til halvtid ledet de 17-16, blant annet takket være et dårlig kast av Clemson sin QB DeShaun Watson som endte i interception helt på tampen av omgangen.

Clemson Tops Oklahoma in Orange Bowl

Andre halvdel var en helt annen historie. Clemson tok umiddelbart grep gjennom et angrep som fant rytmen, og et forsvar som stengte Oklahoma sitt giftige angrep nærmest fullstendig ned. Et stykke ut i 3.periode tok Tigers ledelsen 23-17, og derfra og ut var det bare ett lag på banen. Til slutt endte det 37-17 til Clemson, som dermed er klare for den nasjonale mesterskaps-finalen. Sist de vant et nasjonalt mesterskap var i 1981.

 

Alabama vs. Michigan State

Om du synes Clemson sitt resultat over Oklahoma var ujevnt, så vil du definitivt synes det samme om det Alabama (#2) gjorde mot Michigan State (#3) i Cotton Bowl. Vi hopper rett til resultatet: 38-0.

Michigan State sin plan på vei inn i kampen var å stenge ned Heisman Trophy-vinner Derrick Henry, og la Alabama sin antatt middelmådige QB Jacob Coker slå dem. Den første delen av den planen lyktes de godt med; Henry ble holdt til 75 yards på løp for dagen (og 2 TDs da; det må nevnes), noe som er langt under det han normalt greier. Men…Jacob Coker responderte ikke som noen middelmådighet; han eksploderte med presisjon og kraft som en ekte kastekanon, og ikke en «game manager» som han har blitt beskrevet som av flere. På 30 pasningsforsøk ble det 25 mottak av Coker sine pasninger i denne kampen, 286 yards, og 2 touchdowns. Det satte Alabama i svært gode posisjoner.

Alabama sitt forsvarsspill skal heller ikke glemmes. De slapp altså ikke inn et eneste poeng, og i prosessen tok de 2 interceptions fra proff-håpet Connor Cook hos MSU, samt holdt ham til 210 yards på pasninger. I løpespillet ble Michigan State Spartans fullstendig stengt ned av Crimson Tide, og endte til slutt med 21 yards. Slikt blir det ikke mange nasjonale mesterskap av, og det er Alabama som tok seg videre – ikke helt overraskende akkurat det.

 

Klart for finalen!

UnivOfPhxStad_09272009_pregamePano
University of Phoenix Stadion, Glendale, Arizona.

Så er det altså klart; det blir drømmefinalen mellom #1 Clemson og #2 Alabama. Det kan nok som i semifinalen til Clemson bli en kamp hvor det laget som offisielt sett er rangert lavest (altså Alabama..), er favorittene. Michigan State sin plan om å stenge ned Derrick Henry og dermed sikre seg kontroll på kampen hørtes ut som en god en, men Jacob Coker viste at Alabama sitt angrep har flere dimensjoner, og det spørs om ikke det var akkurat det Clemson ikke ville se. Nuvel; nå har de ihvertfall muligheten til å unngå å undervurdere det slik Michigan State gjorde.

Finalen går mandag 11.januar, altså om en uke, på University of Phoenix Stadium i Glendale, Arizona. Det er identisk med hjemmebanen til Arizona Cardinals, og arenaen hvor Super Bowl 49 gikk av stabelen. Nå er det altså college-mesterskapet for 2015-16 sesongen som skal kåres der. Vi gleder oss!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x