BVH Gators blir til BVH Ironmen

BVH logo

BVH Gators er blant de nyere lagene i norsk amerikansk fotball. Klubben ble startet som en del av Bærums Verk Idrettsforening i 2013 og har hatt grønt og rødt som sine draktfarger siden det. I 2014 derimot, samme året som Gators stilte til serie første gang så slå Bærums Verk Idrettsforening seg sammen med Hauger Idrettsforening. Sammen dannet de Bærums Verk og Hauger Idrettsforening og det er der vi finner forkortelsen BVH Gators.

Idrettslaget til Gators, som man kan se av logoen over, har derimot hverken rødt eller grønt som sine farger, men tvert imot kongeblått og hvitt. Med det som bakgrunn har Gators før årets sesong valgt å oppdattere både navn, logo og farger for å passe bedre inn i sin hjemby og sitt idrettslag.

gators
BVH Gators – slik vi har kjent dem uniforms- og logo-messig inntil nå

Navnet BVH Ironmen er hentet fra tradisjonene til Bærums Verk som et jernstøperi, etter funnet av jernmalm i området på tidlig 1600-tall. Ironmen føyer seg dermed i rekken av norske amerikanske fotballag (f.eks Nidaros Domer, Hamar Ruins og Gjøvik Swans) som bruker historien inn i sitt valg av navn.

Fra og med i år vil BVH Ironmen også spille i kongeblå drakter med hvite detaljer, og blir dermed det åttende laget i Norge med blå og hvitt som sine farger.

 

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x