Olavs Menn trekker seg fra U17-serien!

Olavs Menn ny logo

Etter å ha gjennomført fjorårets sesong med et nødskrik ble det 31. mars klart at Olavs Menn har valgt å trekke sitt U17-lag fra årets seriespill.

Bakgrunnen for beslutningen er hovedsakelig spillermangel i følge Eivind Melby i Olavs Menn, men det er flere faktorer som spiller inn. De har også hatt problemer med betalingsvilje hos sine juniorspillere, og en overordnet mangel på motivasjon.

Vi vet at ved tidspunktet for beslutningen så var Olavs Menn ca. 15 spillere på papiret, men dette inkluderte spillere som fortsatt var usikre på om de ville spille til sesongen, og spillere som ikke betalte treningsavgift (eller søkte om å få fritak fra å betale den, noe som er en mulighet i Olavs Menn om en spiller sliter økonomisk). 15 spillere er veldig tynt for å stille et lag, og er altså bakgrunnen for styrets avgjørelse om å trekke laget. Det vi ikke vet er derimot hvor stor del av denne spillermassen som er igjen fra fjoråret, og hvor stor del som er rekruttert inn.

Foto: Monica Ericson
Foto: Monica Ericson

Olavs Menn har klart seg godt på seniornivå siden klubben ble startet opp i 2013, med økte sportslige resultater for hvert år. Nå som klubben er kvalifisert i 1. divisjon så burde det være solide fundamenter å bygge på i Sarpsborg. Om U17-laget har blitt nedprioritert grunnet seniorlagets opprykk vites ikke, men det er viktig å tenke på at fremtiden til Olavs Menn ligger i nettopp den yngre garde.

Slik vi har forstått det fra forbundet sin side så pågår det nå et arbeid hvor serieutvalget og de resterende U17-lagene gjør et arbeid for å komme frem til et nytt serieoppsett. Ettersom U17-serien er delt inn i to grupper, og kun halvparten av lagene skulle møte Olavs Menn i utgangspunktet, er det logiske utfallet at de lagene som skulle møte Olavs Menn får en ekstra kamp hver for å kompensere for dette. Vi regner med at det nye oppsettet er klart snart, og vi vil selvfølgelig presentere det så fort det forekommer.

Olavs Menn blir dermed den andre klubben som trekker et lag fra seriespill like før årets sesong. Hvis du har innspill rundt dette så legg gjerne igjen en kommentar!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x