Draft preview – AFC East

Amerikansk Fotball vil fram til NFL Draften presentere behovene til lagene i de forskjellige divisjonene og gi en oversikt over hvilke seleksjoner hvert lag har. (Draft picks føres opp med runde etterfulgt av nummer i runden med total i parentes. For eksempel første seleksjon i andre runde skrives 2-1 (33). Det er 32 seleksjoner i hver runde, men NFL deler ut kompensasjonsseleksjoner. Disse kan ikke trades.

AFC East som divisjon har vært ganske monoton de siste årene. New England Patriots har dominert og vunnet divisjonen hvert år siden 2009. De er eneste klubb i divisjonen som ikke har byttet QB eller hovedtrener siden. Og i februar i år vant de sin 4. Super Bowl. Kort fortalt: de tre andre lagene har mye å ta igjen og må derfor bruke draften for alt den er verdt.

New York Jets (4-12, 1-5 i divisjon i 2014)

Draft picks: 1-6 (6), 2-5 (37), 3-6 (70), 4-5 (104), 7-7 (224)

Behov: QB, RB, S, LB, G/T

Mye gikk galt for Jets i fjor, og de er et av to lag i AFC East som har ny hovedtrener. Todd Bowles har kommet inn for å ta over roret hos de grønnkledde. I tillegg har han fått med seg eks-Buffalo Bills trener Chan Gailey som offensiv koordinator.

Selv om de har hentet inn Ryan Fitzpatrick må quarterback anses som en prioritet. Fitzpatrick har blitt en rik mann på å være kompetent i både Buffalo og Houston, men han er ikke mannen som kan ta Jets tilbake til playoffs. Skulle Mariota falle til 6 skal man ikke se bort ifra at gjengen fra Jersey plukker opp sin franchise QB her.

Det er derimot ingen quick-fixes i NFL. Cromartie og Revis oppgraderer secondary, men det trengs en safety bak der som har ferdigheter til å både takle og dekke receivere. Det er derimot ingen prospekter på denne posisjonen som er verdt å draftes med nummer 6. Derimot finnes det noen gode spillere i runde 2-3, og skulle Damarious Randall (Arizona State) være der i runde 2 er nok han et solid valg for New York. Byron Jones (Connecticut) er vurdert som S/CB hybrid og kan kanskje falle ut av første runde. Skulle det skje vil han nok anses som et meget godt valg tidlig i andre runde for New York.byron

Noe så sjeldent som et førsterundeprospekt fra basketballskolen Uconn, Byron Jones forventes av mange å draftes i første runde natt til fredag.

Defensiv linje hos Jets er muligens den beste posisjonsgruppen i laget og vil nok fortsette å være det (kanskje sammen med CB). Jesper mener likevel at denne posisjonen får et nytt tilskudd. Det er et behov for linebackere som kan bidra både i coverage og mot løpespill. Jeg antar at New York vil prøve å plukke opp en iløpet av rundene i midten av draften.

På offense (sett bort i fra QB) er det noen hull som må tettes. Brandon Marshall kom fra Chicago i en trade og dette forsterker passningsangrepet til Jets, uansett hvem som kaster ballen. Stevan Ridley får sjansen til å vise at rehabiliteringen har gått rett vei. Det er derimot ikke sikkert hvor god den offensive linja blir. Det er aldri sexy å drafte linjemenn i første runde, men stort sett får man spillere som kan ankre linja i 5-8 år, og det er akkurat det man vil ha for sine høyeste draftpicks. Ereck Flowers fra Miami er ansett som den beste tacklen i draften og sammen med Todd Gurley (Georgia) tror jeg det er en av disse som ender opp i New York 30. april.

Miami Dolphins (8-8, 3-3 i divisjon i 2014)

Draft picks: 1-14 (14), 2-15 (47), 4-15 (114), 5-13 (149), 5-14 (150), 6-15 (191)

Behov: S, LB, G/T

Det virker som om sjefene i Miami har bestemt seg for at Ryan Tannehill er en franchise QB, for de har brukt free agency perioden til å innhente leketøy på offense. Kenny Stills kom fra New Orleans i en trade, Greg Jennings har skrevet kontrakt, LaMichael James er hentet inn som 3rd-down RB og returnspesialist, og Jordan Cameron blir nok meget mulig et nytt favorittvåpen i red zone. Den svært skuffende Mike Wallace er sendt på dør. Det er optimisme i Miami.

Det hjelper ikke med all verdens våpen hvis man ikke har en linje som kan blokke. Tannehill sackes ofte og en prioritet i draften er nok å skaffe bedre blokking, spesielt på guard, men tackle kan og trenge en oppgradering. La’el Collins (LSU) hadde vært perfekt for Miami i runde 1, og det er godt mulig at han er tilgjengelig når de plukker første gang på nummer 14.

Selv om de har en av ligaens beste cornere i Brent Grimes, er ikke secondary mye å skryte av takket være mangelfullt talent på safety. Jeg tror ikke Landon Collins (Alabama) blir plukket av Dolphins i første runde – de ser nok heller på Damarious Randall (Arizona State) i runde 2, eller hvis de er heldige faller Quinten Rollins (Miami, Ohio), Eric Rowe (Utah) eller Anthony Harris (Virginia) til dem i fjerde runde.

Jeg tror og Dolphins velger å supplere med en WR utover draften, til tross for sin dybde på rostern. I mock 2.0 plukker de opp Devante Parker (Louisville) allerede i første runde. Samtidig har de et behov for en LB som kan hjelpe den defensive linja mot løpespill, dog dette er neppe noe de ser etter i første runde. Miami klarte seg godt i fjor og mangler ikke mange spillere for å kunne kjempe om en plass i sluttspillet. Med en god draft kan de kanskje ta steget opp.

Buffalo Bills (9-7, 4-2 i divisjon i 2014)

Draft picks: 2-18 (50), 3-17 (81), 5-19 (155), 6-12 (188), 6-18 (194), 7-17 (234)

Behov: LB, G/T/C, S

Et av to lag som ikke innehar seleksjon i første runde i år, Buffalo Bills drafter først som nummer 50. I fjor så traded de opp for å plukke Sammy Watkins – en av denne skribentens favoritter før fjorårets draft – i en draft som viste seg å ha et hav av talentfulle receivere. Det er ikke lett å være Bills fan.

Buffalo har posisjonert seg godt foran årets draft, til tross for manglende seleksjon i første runde. De har hentet inn Matt Cassel, Charles Clay, Percy Harvin og LeSean McCoy for å forsterke angrepsspillet sitt. Kiko Alonso ble sendt til Philadelphia, så de er naturlig nok svakere på LB enn de skulle ønske.

Kanskje den største forskjellen fra i fjor finnes på trenersiden. Rex Ryan fikk sparken i New York Jets, og i det som må sies å være en real langefinger til tidligere arbeidsgiver valgte han å takke ja til jobben som hovedtrener i Buffalo.

Selv for et lag som vant 9 kamper i fjor og ikke er langt unna en plass i sluttspillet trengs det noen flere oppgraderinger før Bills kan hevde seg i januar. Defensiv linje er sterk, ankret av Marcell Dareus, Mario Williams og Jerry Hughes. Leodis McKelvin får (kanskje) fornyet tillit på corner sammen med Corey Graham og secondary ser ut som en enhet som kan overraske mange, spesielt med Ryan’s defensive touch.

Som nevnt behøver de linebackere. I tillegg til at Alonso er ute har de ikke resignert Brandon Spikes og i skrivende stund har de Nigel Bradham og Preston Brown som starting linebackere. Ikke mye å skryte av, med andre ord. Skulle Bills ikke trade seg opp i første runde kan de håpe at enten Benardrick McKinney (Mississippi State) eller Denzel Perryman (Miami) dropper ned til 50. Skulle en av de være tilgjengelig tror jeg Ryan gladelig plukker opp en av de til å ankre forsvaret sitt.

 

New England Patriots (12-4, 4-2 i divisjonen i 2014)

Draft picks: 1-32 (32), 2-32 (64), 3-32 (96), 3-33 (97), 4-2 (101), 4-32 (131), 6-2 (178), 7-2 (219), 7-36 (253)

Behov: CB, G/T, DE/DT, RB

Som ofte skjer med gode lag blir ofte deres spillere tilbydd lukrative kontrakter fra andre lag. Når pengene bestemmer slik de gjør i NFL, er det vanskelig å holde laget inntakt, spesielt etter en sesong som ender med et mesterskapstrofé.

Begge cornerne til New England har forlatt åstedet etter bare ett år: Darelle Revis fikk mye penger for å returnere til New York, og Brandon «Pass Interference» Browner ble ikke fornyet og ikler seg drakten til New Orleans i 2015. Et gigantisk hull har åpnet seg på defensiv linje, bokstavelig talt, etter at laget valgte å ikke resignere Vince Wilfork.

På den andre siden har de hentet inn Jabaal Sheard og Scott Chandler, Bradley Fletcher og Robert McClain for å forsterke diverse lagdeler, i tillegg til flere special teams eksperter (Bill Belichick har en forkjærlighet for special teams og bruker ofte draft picks og penger på å forsterke den lagdelen).

Likevel, Patriots har en stor jobb å gjøre før de kan begynne jakten på sitt 5. Lombardi-trofé, og CB må være den absolutt største prioriteringen for gutta i Foxborough. Dessverre er nok ikke Trae Waynes (Michigan State) tilgjengelig når New England plukker på 32. Flere mocks har Byron Jones (Connecticut) til Patriots med det siste valget i første runde, men skadehistorikk og mangel på god motstand i Big East gjør ham til en noe risikabel seleksjon. Det hersker derimot liten tvil om at han innehar talent og kvaliteter som gjør han til en spennende spiller.

Patriots har mange seleksjoner tidlig i draften (5 totalt i de første 101), og de kan derfor tillate seg å avvente mye før de velger, eventuelt trader. I et perfekt scenario faller Ronald Darby (Florida State) til New England i andre runde. Han har hurtighet til å spille i NFL og har spilt mye special teams på college, noe Belichick setter svært stor pris på.

I første runde er det stor sannsynlighet for at New England velger å forsterke offensiv linje eller plukke opp en pass rusher. Skulle en av de mange receiverne falle så langt er det og en mulighet, men magefølelsen sier enten trade eller linjemann.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x