Dukes Tourney – Nordens største turnering i amerikansk fotball!

Hver sommer siden 1993 har en stor turnering i amerikansk fotball blitt arrangert i Skövde i Sverige. Årets utgave var intet unntak, og hele 92 kamper ble spilt på 6 baner av 38 lag i løpet av én helg!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I det hele tatt er det et gigantisk arrangement sett med amerikansk fotball-øyne. Det er en imponerende logistikk som Skövde Dukes håndterer i samarbeid med andre ildsjeler hvert eneste år når de inviterer til Dukes Tourney. 150 funksjonærer er i aksjon, og da har vi ikke regnet med de 50 dommerne som legger ned sin innsats. 1.500-2.000 mennesker dukker opp i forbindelse med Dukes Tourney i en eller annen rolle, enten det er som deltaker (rundt 900-1.000), arrangør eller foresatt/familie til deltakerne.

Det er nemlig slik at Dukes Tourney, etter å ha begynt sitt liv som et arrangement for voksne, primært er rettet mot yngre aldersgrupper. I år var det U17, U15, U13 og U11 det ble konkurrert innen når turneringen gikk av stabelen 29-31.juli.

  • Vinnerlag U17: Stockholm Mean Machines
  • Vinnerlag U15: Tyresö Royal Crowns
  • Vinnerlag U13: Tyresö Royal Crowns
  • Vinnerlag U11: Täby Flyers

Lagene kommer primært fra Sverige, men også andre land har vært representert med deltakerlag oppigjennom årenes løp. F.eks. var det finske Vantaa TAFT som vant U19 (som ikke lenger er det eldste juniornivået det konkurreres på) i 1995, 1996 og 1997.

Et land som har glimret med sitt fravær mange av årene på tross av kort avstand til Skövde er imidlertid Norge og norske lag. På begynnelsen av 2000-tallet var det flere norske lag som snuste på muligheten, og Nordstrand Bandits dro med et U16 og et U14-lag (hvor det ene laget var en miks av spillere fra Bandits, Vålerenga Trolls og Oslo Vikings) en gang for snart 20 år siden. Det er lenge siden… Kanskje det er på tide med en repetisjon for et eller flere norske lag i 2018?

Denne videoen fra årets turnering laget av Henrik Gustafsson Fotograf gir deg et godt innblikk i hva du kan forvente at laget møter av opplevelser om man tar turen til Dukes Tourney:

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x