Er du på reise og vil hospitere i en annen klubb ?

Halla!
Olavs Menn sin CB er i Bergen i noen dager og lurer på muligheten for å ta en økt med dere 🙂


Meldingen tikker inn på vår facebookside kl 10.07 Lørdag 8.april. Avsender er Uno Brevik Olsen som skal tilbringe noen dager av påskeuken på rett side av fjellet, men som likevel kan tenke seg litt aktivitet.  Det blir ingen trening på Uno denne gangen. To dager tidligere har trenerne permittert utøverne og gitt troppen en velfortjent friuke. Restitusjon er viktig for slitne muskler på vei mot en ny sesong.

Hyggelige karer fra Olavs Menn. Foto: Monica Ericson

Kommunikasjonen kunne stoppet der, hadde det ikke vært fordi at meldingen var så utrolig hyggelig at jeg takket for kontakten. Det ble sendt noen meldinger mellom Hordaland og Østfold og en ide begynte å ta form:  Kunne vi gjøre noe mere ut av dette?

Idretten er ikke større enn at vi må stå sammen og stille opp for hverandre. En utøver i Div 2 kan få prøve seg for en klubb på et høyere nivå og måle avstanden. En elitespiller er kanskje jevnlig i et område der det trenes på lavere nivå, og han kan være en ressurs på treningsfeltet. En erfaren linjemann jeg kjenner er opprinnelig fra Ålesund og bruker en del tid der (Hører du Edwin?).

Argumentet som taler imot ideen om hospitering er selvfølgelig risikoen for at  klubbene rekrutterer utøvere fra naboen, hvilket ikke er greit.  Derfor foreslåes to enkle regler:

 

  1. Utøvere må hospitere i klubber som spiller i en annen divisjon enn deres egen. Om de er konkurrenter i samme del av divisjonssystemet kan hospitering kun skje via forespørsel i offseason.

  2. Det må være 90 minutters reise hver vei for at hospitering gjelder. Vi antar at 3 timers reisetid til trening er for lenge til at oppholdet frister som en  permanent løsning. Det betyr også at utøvere fra f.eks 1814s, Falcons og Starfighters ikke kan hospitere hos hverandre. Det samme gjelder Seahawks/Storm, Olavs Menn/Kings, og følgelig kan heller ikke Trolls utøvere være på “reise” til sin egen midlertidige bane på Frogner. Som Vestlending har jeg ikke helt oversikten på reisetid mellom klubbene ellers østpå, men dere ser tegningen.

    Om tanken er å bytte klubb, så er det utenfor hva denne artikkelen handler om. Overganger handler om åpenhet til egen organisasjon og formaliteter reguleres i tråd med reglene fastsatt i KR.

 

Dette er hva vi ser for oss slik at hospitering kan foregå på en ryddig måte og erfaringen kan utveksles i football-Norge.  Som en start har Olavs Menn og Åsane Seahawks alt godkjent en slik forsøksordning, nå ber vi andre klubber som tenner på ideen om å melde seg på. Dette kan gjøres i kommentarfeltet og så oppsummerer vi hvem som er med senere.

Åsane og Sarpsborg – kan trene sammen også. Foto: Monica Ericson

Vi minner om  at det er Sportslig leder eller Styrets leder som har fullmakt til godkjenne en avtale om hospitering slik den er beskrevet over. Det blir spennende å se hvem som tenner på ideen, og hvem velger å stenge for en slik utveksling 🙂

 

Med sportslig hilsen fra Uno og Trygve

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x