Trenerskifte hos Åsane: Sommerfeld ut, Durazo inn!

For litt over en måned siden kunne vi rapportere at Alexander Durazo sin tid hos Lura Bulls var forbi. Nå gjelder det samme for Seahawks sin hovedtrener Simon Sommerfeld, samtidig som nevnte Durazo går inn i trenerstaben hos Åsane!

Dermed kan Lura Bulls oppleve å møte sin tidligere hovedtrener på motsatt sidelinje neste år, men ikke i Eliteserien som de trakk seg fra; derimot når han coacher Åsane Seahawks sitt 2.lag i Bulls sitt nye divisjonsnivå; 2.divisjon.

Christian Detjen. Foto: Cecilie Hagen

Åsane Seahawks sin tyske duo med Simon Sommerfeld som hovedtrener og offensiv koordinator og Christian Detjen som sportslig leder og defensiv koordinator hadde stor suksess når laget i 2017 for første gang tok steget opp i Eliteserien. Med sin store stall, grundige forberedelser, stor selvtillit og solid lagånd utmerket laget seg og endte til slutt på 2.plass i grunnserien før de røk ut på hjemmebane i semifinalen for Eidsvoll 1814s. Seahawks hadde også en rekke spillere på All-Star laget, hvor Christian Detjen samtidig ble kåret til årets trener av sine kolleger i Eliteserien.

Åsane Seahawks blir værende i Eliteserien også i 2018, og har sågar gått for å ha et 2.lag i 2.divisjon på grunn av den store spillerstallen laget besitter pr. dags dato. Den tyske duoen er imidlertid altså endret til én, i form av Christian Detjen. Han går fra å være sportslig leder og defensiv koordinator til å være hovedtrener og defensiv koordinator. Inn kommer Alexander Durazo som sportslig leder og assisterende hovedtrener. Durazo kommer fra 2 år hos Lura Bulls, hvor resultatene i Eliteserien var habile med en 3-3 sesong i grunnspillet 2016 før det endte med langt mer skuffende 1-5 i 2017. Da har det gått bedre på juniornivå, hvor Durazo har stått i spissen for et Lura-lag som har tatt store skritt i riktig retning og gått fra å være et program med kun 1 seier på aldersbestemt nivå noensinne før 2016 til et program hvor man har sikret seg en god porsjon seiere på både U17- og U19-nivå. I det hele tatt har man sett et Bulls juniorprogram hvor kompetansen er hevet og kvaliteten på spillet har økt tilsvarende blant annet som følge av det.

Alexander Durazo. Foto: JM Henriksen

Spørsmålet nå er om Durazo kan bidra til mer av det samme i Åsane Seahawks, og samtidig sørge for at klubbens Eliteserie-lag kommer seg gjennom «den vanskelige andre-sesongen» på en god måte. Kan Åsane Seahawks gjenta suksessen fra 2017 eller til og med heve seg fra det nivået? Dette er det store spørsmålet som Bergensklubben står foran.

Etter det Amerikansk Fotball erfarer arbeider Åsane Seahawks med flere løsninger rundt sin fremtidige trenerkabal.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x