Høstfotball i Trøndelag

Selv med en økning i aktivitet på høsten (U15, dameserie) spilles det mest fotball i Norge på våren og tidlig sommer. Sesongen er relativt kort målt i antall kamper, og for mange så er det langt mellom første trening i offseason til første kamp i april.

Trondheim har en lag tradisjon for å spille høstfotball. Domers Football League, som navnet tilsier, arrangeres av NTNUI Nidaros Domers fra september og inn i november, og i 2015 er det tiende året denne turneringen går av stabelen. Det hele startet som en internturnering i klubben i 2005, da Domers, kun for denne turneringen, delte seg i 3 lag – Ranheim Highwaymen, Moholt Moccasins og Lerkendal Lions. Tanken var at man draftet et lag det første året og så beholdt man spillermassen året etter, med tilførsel av rookies hver høst.

Turneringen er en ypperlig måte å gi ferske spillere kamperfaring på i kontrollerte omgivelser. Det spilles 9-mannsfotball uten kickoff og punt, og lave blokkeringer er ulovlige over hele banen. I tillegg er det en gulrot for de som ønsker å spille flere kamper enn de man får deltatt i på vårparten av sesongen.

 

dfl2

Tyholt (grønt) mot Levanger (blått).

De senere årene har turneringen fått tilskudd fra andre klubber. Trondheim nyter godt av et stort og mangfoldig studentmiljø, og dermed har det kommet inn 2 lag fra henholdsvis Handelshøyskolen BI (Cleavers) og linjeforeningen for industriell økonomi ved NTNU, Janus (Pandemics). Disse lagene har deltatt i turneringen i flere år, og i 2015 så vil Nord-Trøndelag representeres ved Levanger Wolfpack. Domers har gått litt tilbake i antall spillere siden 2005, og stiller derfor med 2 lag i årets turnering – den gamle traveren i Moholt Moccasins og fjorårets nykommer, Tyholt Towers. Det er med andre ord 5 lag fra 4 klubber i årets turnering, som går fra 10. oktober og avsluttes med Domers Bowl X 7. november.

Formålet med turneringen er å gi ferske spillere kamperfaring og utvikle disse slik at de raskere er klare for spill i nasjonal serie. Samtidig er det en fin måte å utdanne og utvikle dommere på, da det er mindre press i en slik lokal turnering.

 

dfl4

 

Første kamphelg var 10. oktober og det endte med en knepen seier til BI over Moholt, 7-0, før Tyholt valgte å knuse nykommerne fra Levanger hele 32-0. Idag er det igjen klart for en doubleheader, og første kamp for dagen er rivaloppgjøret mellom Moholt og Tyholt, før Janus sesongåpner mot Levanger. Skulle du befinne deg i Trondheim og har lyst til å se amerikansk fotball, ta turen ut til Lade, der samtlige kamper i årets turnering spilles.

 

Alle bilder: Karoline Louise Rykkelid

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x