NFL uke 6

Uke 5 ga oss mye spennende fotball, inkludert 3 kamper som gikk inn i ekstraperioder. I tillegg viste Giants at de har nok fight i laget til å klare comeback, og endte opp med å vinne kampen sin i sluttsekundene. Det samme gjorde Steelers, som før 4. quarter produserte fint lite på offense, før Le’Veon Bell løp inn en TD mens tiden gikk ut. For de av oss som fikk sett mesteparten av kampene denne helgen var det mye å prate om.

Washington @ New York Jets -6.0

Jets hadde fri forrige uke, og får i teorien et enkelt lag å prøve seg på etter hvilen. Det skal man ikke si for bastant, for det virker som om Washington muligens ikke har mest talent, men desto mer innsats. De vant mot Eagles, og de tok Atlanta til ekstraperioder der de tapte på en interception som ble returnert til touchdown. Jets’ defense er noe bedre enn Atlanta, og det viser seg at Gang Green kan score poeng også.

 

Arizona Cardinals -3.0 @ Pittsburgh Steelers

 

dt.common.streams.StreamServer

Disse lagene hadde stikk motsatt kampbilde i uke 5. Steelers lå under og endte opp med en knepen seier mot Chargers; Cardinals tok ledelsen tidlig og knuste Lions. Lions sendte til og med inn backup-QB på et punkt – så overlegne var Cardinals! Bruce Arians var assistent i Pittsburgh i flere år, og det er nok et poeng for han å reise fra Heinz Field med en seier i lomma, så her forventer man et heltent Cardinals. Steelers sliter litt med offense sitt uten Ben Roethlisberger – Michael Vick er ikke nøyaktig nok i pasningene sine til at receiverne får gjort det de skal (les: Antonio Brown). Og de kommer til å få en lang dag mot blitzene og konseptene til Arizona, som ser ut som en tidlig favoritt til både divisjonsvinner og bye week i sluttspillet.

 

Kansas City Chiefs @ Minnesota Vikings -4.0

Jeg setter offisielt kroken på døra for Chiefs sin sesong. De ligger sist i AFC West samt 4. sist i conference. Og dessverre så røk Jamal Charles korsbåndet i søndagens kamp. Det kan bli et langt år for gutta fra Kansas City, som vi alle trodde skulle kjempe seg til en wild card plassering.

Hvis sluttspillet skulle startet denne uken hadde Vikings fått spille i nettopp wild card runden. Med 2 seire og 2 tap ligger de på andreplass i NFC North, og de neste fire ukene bør gi tre seire: v. Chiefs, @ Lions, @ Bears, v. Rams. Vikingene seiler dermed opp som en god kandidat til en sluttspillplass, hvis de klarer å vinne 3 av de 4 neste. Og første seier kommer hjemme mot Kansas City.

 

Cincinnati Bengals -3.5 @ Buffalo Bills

Hvis du ikke fikk med deg Bengals-Seahawks forrige søndag gikk du glipp av en svært underholdende fotballkamp. Bengals ledet, slapp Seahawks inn og godt forbi, før de kom tilbake og gjorde det uavgjort rett før fulltid, før de tilslutt vant på en field goal i ekstraperioden. Brian Billick sa denne uken at han ser på Bengals som et bedre og mer talentfullt lag enn Patriots. Med andre ord, han har tro på Tigerstripene.

Hva skal man si om Buffalo? Etter en god start med seier over Colts og Miami, så har de siste to ukene vært ganske middelmådige: 10-24 tap hjemme for New York Giants, og en 14-13 seier nå sist over Tennessee Titans. Disse resultatene er ikke akkurat imponerende. Bills risikerer å sakke av i kampen om en wild card plassering hvis de taper her, og Bengals sitt angrepsspill er nok for sterke.

 

Chicago Bears +3.0 @ Detroit Lions

Løvene fra Detroit har spilt en brukbar kamp i år, og det var i første runde mot San Diego, som de tapte. Etter dette har de tapt og tapt og tapt og tapt, og de er det eneste laget i NFL uten en seier. Mot Arizona sist var det så ille at Dan Orlovsky kom inn for Matthew Stafford. Orlovsky, som kommer fra basketskolen Uconn er vel mest kjent for dette spillet. Kommer årets første seier mot Da Bears? Vi tipper nei – Chicago har fått litt skikk på seg selv de siste ukene, og selv om de ikke virker spesielt farlige har de bedre kvaliteter enn Detroit.

 

Denver Broncos @ Cleveland Browns +4.0

Browns har faktisk ikke vært så håpløse som man skulle trodd, og det fikk Baltimore kjenne på i forrige runde. Etter et spennende 4. quarter klarte Cleveland til slutt å vinne i ekstraperioden. Det er ingen som forventer at Browns skal ta seg til sluttspill, men det er nok flere som har lagt merke til at de ikke er en walkover.

 

0001

Peyton Manning og Denver sitt angrepsspill har ikke imponert

så langt i 2015.

Denver sliter med angrepsspillet sitt. De produserer hverken yards eller poeng på angrep, og den eneste grunnen til at de ikke er 3-2 er forsvaret deres, som har vært fenomenale. De får ingen lett oppgave her, og de skal nok klare å vinne sin 6. for året, men det blir en jevn kamp. Skulle ballen sprette Cleveland sin vei kan de score en overraskende seier her.

 

Houston Texans PK @ Jacksonville Jaguars

Jaguars er ett av 2 lag i NFL uten en rushing touchdown. På fem kamper! Problemet til Jaguars er nødvendigvis ikke offense – de scorer tidvis mye poeng og har noen svært eksplosive receivere som kan gjøre livet surt for motstandernes secondary. Dette kommer Houston til å få merke, da deres bakre firer har underprestert så langt i år. Denne kampen er det ikke gitt noe handikap på, dvs. at man velger en vinner uten poengfordel. Texans vinner på bortebane etter skuffelsen mot Indianapolis forrige torsdag.

 

Miami Dolphins @ Tennessee Titans -2.5

 

cropped_REU_2291577

 

Dolphins har ny trener som vi har snakket om tidligere. De ligger sist i divisjonen og de er det andre laget i NFL uten en rushing touchdown. Jeg har mistet litt troen på det de gjør i Miami, men det blir spennende å se om Campbell klarer å få fyrt under gutta. Det virker som om Miami er på motsatt vei av det Tennessee er – Miami sliter med en veletablert quarterback som har vært et talent lenge, mens Tennessee utnytter Marcus Mariota på riktig måte og prøver å bygge lag rundt han. Jeg gir Campbell-eksperimentet en uke før jeg bestemmer meg for om jeg er om bord eller ikke. I mellomtiden tror jeg Titans tar en grei hjemmeseier.

 

Carolina Panthers +7.0 @ Seattle Seahawks

En ting vi har lært igjennom de første 5 ukene: Seattle er dødelige som alle andre. De er en feilaktig dommeravgjørelse ifra å være 1-4 over de første fem, og de møter et Carolina som er sulten på å fortsette sin tilværelse som ubeseiret. Det var mye snakk om Jimmy Graham og hva han kom til å tilføre Seattle sitt offense. Men gjennom 5 kamper har han 21 mottak for 204 yards og 2 touchdowns; ikke akkurat hva du forventer av ligaens andre beste tight end, og hvertfall ikke når man betaler med et nummer 1 draft valg.

Det har blitt ganske tydelig for oss lekmenn at Seattle sin offense a) er basert på mye improvisering fra Russell Wilson, og b) ikke er spesielt fokusert på tight ends. Dette forklarer hvorfor Graham ikke har klart å være den spilleren Seattle trodde han kom til å være. Det første punktet er meget forståelig, men Graham tok mesteparten av sine snaps i New Orleans som receiver, så det burde være mulig å få han på utsiden av formasjonen i enkelte 1-mot-1 situasjoner mot enten små cornere eller trege linebackere.

Det er vanskelig å vinne i Seattle, og Carolina er, selv som ubeseiret lag, underdog med hele 7 poeng. Jeg tror det blir en jevnere affære, og at Carolina har en gylden mulighet til å slå det som før sesongen var spådd som ligaens beste lag.

 

San Diego Chargers @ Green Bay Packers -10.5

Chargers er veldig opp og ned – de har noen gode perioder, mens andre ganger fungerer de rett og slett ikke, spesielt i angrep. For et lag som hadde planer om å utfordre Denver i AFC West holder ikke dette.

Packers ser svært gode ut og cruiser mot divisjonstittel, bye week i sluttspillet og hjemmebanefordel. Mange mente at Packers var det beste laget i NFC (og NFL) i fjor, og at de skulle spilt Super Bowl. Slik gikk det ikke, men Ostehodene virker målbevisste og jobber for å komme seg dit i år. Hjemme mot San Diego gir de 10.5 poeng og jeg tror ikke det er nok: San Diego kommer til å få juling.

 

Baltimore Ravens -2.0 @ San Francisco 49ers

Returoppgjør av Super Bowl for snart 4 år siden, ingen av disse lagene kommer til sluttspill i 2015. De spiller ujevnt og de sliter i alle tre faser av spillet. En kamp som kan gå begge veger, avhengig av hvilket lag som gjør flest feil.

 

New England Patriots -9.0 @ Indianapolis Colts

Hvis man ser bort ifra alt styret som skjedde etter AFC Championship i januar, så er dette fortsatt et rivaloppgjør og en viktig kamp for begge lag. Patriots vil fortsette seiersrekken og holde følge med Denver, mens Colts prøver å feste et grep om egen divisjon. Disse kampene er ofte jevne, men de siste gangene lagene har spilt har New England blitt for store for Indianapolis. Med litt ekstra motivasjon for New England og en småskadet Andrew Luck inne i bildet er det stor sannsynlighet for borteseier her.

 

For ukens siste kamp har vi hentet inn eksperthjelp fra vår egen Jesper Hagen. Jesper er Amerikansk Fotballs egen NFC-ekspert og han belyser denne meget viktige kampen for oss.

New York Giants @ Philadelphia Eagles -4.0 

Både Eagles og Giants er så smått i gang på en positiv måte, og mange mener denne kampen vil gi første ordentlige indikasjon på styrkeforholdet mellom de største kandidatene til å ta hjem NFC East. Det er uvisst om Eagles kom igang fordi de møtte Saints sist uke, eller om Bradford faktisk begynner å bli komfortabel. Giants har vært bedre enn mange antok, men disse divisjonskampene har en tendens til å leve sitt eget liv.

Giants er muligens uten Odell Beckham Jr, Reuben Randle og Prince Amukamara, mens Eagles fortsatt vil mangle Kiko Alonso og sannsynligvis Mychal Kendricks. For de overtroiske kan vi nevne at Eagles stiller i helsvart, slik de gjorde i motsatt oppgjør ifjor da de holdt Giants poengløse og tok en klar seier.

 

-2e6f6f0f2875082f

 

Vi har ikke tro på shutout, men tror Eagles vinner denne da laget tar små skritt fremover hver kamp. I tillegg har laget stort sett vært bra i primetime under Chip Kelly. Giants blir skumle, men er sårbare for skader i et allerede redusert receiverkorps. Faktisk har ikke Eli Manning kastet en touchdown i Philadelphia siden 2012. Kan den blitzeglade nye defensive koordinator Steve Spagnuolo (tidligere Eagles) holde Bradford under kontroll hele kampen? Vi tror han maks klarer en omgang slik de andre lagene har gjort, og at Eagles vinner knepent.

 

Bye week: Dallas, Oakland, St. Louis, Tampa Bay

Forrige uke: 5-8-1

Sesongen: 32-42-3

 

Som den observante leser kanskje har fått med seg er jeg ikke verdensmester i å tippe NFL-kamper. Derfor inviteres dere lesere til å kommentere med egne tips i kommentarfeltet!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x