Kampoppsettet i årets NFL er klart

Kampoppsettet for 2016-sesongen av NFL er klart, og du kan lese hele oppsettet her.

Vi har sett på kampoppsettet og trukket frem det vi tror kan være noen potensielt gode oppgjør i løpet av sesongen. Det er selvsagt aldri enkelt å skulle forutsi hva som kommer til å være de mest spennende kampene før sesongen er spilt – de færreste hadde vel sett for seg at Washington skulle spille meningsfylte kamper i desember i fjor, eller at Carolina skulle være på jakt etter en perfekt sesong – men vi gjør allikevel et forsøk.

Uke 1

Sesongen starter med en rematch av Super Bowl, da Denver tar imot Carolina på TNF, natt til fredag 9. september norsk tid. Det er forøvrig første gang åpningskampen er en Super Bowl rematch. Det gikk dårlig for Cam Newton sist gang han møtte Denvers forsvar og han klør nok etter å rette opp i inntrykket. For Denvers del er det fortsatt mye usikkerhet rundt hvem som blir starting QB i denne kampen. Akkurat nå er det Mark Sanchez, men det kan fort forandre seg.

I åpningsuken får vi også en «bronsefinale», da de tapende conference-finalistene New England og Arizona møtes i SNF. New England vil som alltid i Belichick-og-Brady-eraen ha gode muligheter til å gå hele veien, mens Arizona håper at forsvaret og en stadig eldre Carson Palmer kan ta laget hele veien. Det er ikke umulig at vi ser en Super Bowl-preview her, altså.

Carson Palmer og Arizona Cardinals åpner mot New England Patriots
Carson Palmer og Arizona Cardinals åpner mot New England Patriots

Uke 2

Cincinnati avsluttet sesongen på en ganske råtten måte da de røk ut i sluttspillet mot Pittsburgh, nær sagt uten at Pittsburgh behøvde å gjøre noe selv. Vontaze Burficts hodeløse oppførsel på slutten av kampen kostet laget seieren og skaffet også Burfict en karantene på tre kamper. Han vil dermed ikke være til stede når lagene møtes i Uke 2, og det er kanskje like godt. Pittsburgh blir av mange ansett som den store favoritten i år, og da vil denne kampen i Uke 2 kunne være en god indikator på hvor gode 2016-utgaven av Pittsburgh er.

Ellers vil nok Uke 2 i stor grad handle om NFLs retur til Los Angeles. Rams er ikke lenger i St. Louis og vil denne uka spille sin første hjemmekamp, da mot divisjonsrival Seattle. De har hatt et godt tak på Seattle de siste årene og vunnet tre av de siste fire oppgjørene. Hva vil skje når kampen nå går i LA?

Det føles kanskje litt urettferdig, men Minnesotas første hjemmekamp på deres nye stadion vil nok bli litt overskygget av hypen som vil være rundt LA-kampen. Vi tar den allikevel med, og nevner også at kampen går mot deres gamle rivaler Green Bay. Det bør altså bli et godt oppgjør.

Minnesota Vikings har fått seg ny stadion. Den første grunnspillkampen der går, naturlig nok, mot Packers
Minnesota Vikings har fått seg ny stadion. Den første grunnspillkampen der går, naturlig nok, mot Packers

Indianapolis og Denver møtes også i Uke 2. Hvis du kan finne en bookmaker som er villig til å ta imot et prop bet på hvor mange ganger Peyton Manning vil bli nevnt i løpet av den kampen vil vi anbefale deg å spille «over», uansett hva O/U-tallet ligger på.

Uke 3

Oakland har en stund blitt hypet opp som det lenge-slitende laget med størst sjanse til å endelig få ting på rett vei igjen. Tennessee på sin side vil nok fort kunne motta litt hype etter at mega-traden de nylig gjorde med Los Angeles har satt dem i en posisjon for å bygge opp et godt lag rundt Marcus Mariota. I Uke 3 møtes lagene og kampen vil kunne være en grei indikator på hvem som er kommet lengst i oppbyggingsfasen.

Uke 4

Cleveland drar til Washington, kanskje med RG3 som starting quarterback. RG3s karriere i Washington var en berg-og-dalbane hvor han startet med å vinne rookie of the year-priser og avsluttet med å bli tvunget til å spille defensive back på Washingtons practice squad. Uansett om man støtter behandlingen RG3 fikk av Washington eller ikke er dette en kamp man må få med seg. Vi vil tro en seier her vil føles ekstra godt for den en gang så lovende quarterbacken.

I Uke 4 sparkes også London-serien i gang. Jacksonville er «hjemmelag» for divisjonsrival Indianapolis på Wembley.

For fjerde året på rad skal Jaguars spille hjemmekamp på Wembley.
For fjerde året på rad skal Jaguars spille hjemmekamp på Wembley.

Uke 5

Minnesota og Houston tok begge en etterlengtet divisjonsseier i sin respektive divisjoner i fjor og er begge blant de lagene som er antatt å måtte kjempe hardest for å forsvare tittelen sin. De møtes i Minnesota til et oppgjør mellom de to som kanskje er NFLs største profiler utenfor quarterback-posisjonen, JJ Watt og Adrian Peterson.

Uke 5 avsluttes med et MNF-oppgjør mellom Carolina og Tampa Bay. Cam Newton mot Jameis Winston. To tidligere førstevalg med en litt brokete collegebakgrunn som potensielt kan kjempe om NFC South i mange år fremover? Det bør jo bli bra.

Uke 6

For to år siden var Dallas bare et litt sleivete mottak fra Dez Bryant unna å ta seg til NFCs Championship Game. I fjor var det mange som trodde de kunne ta det et steg videre, men så kom skadene på Tony Romo og Bryant og 2015-sesongen ble bare til et eneste langt dårlig minne for texanerne. I år håper de på å komme seg tilbake til NFLs elite og i Uke 6 skal de tilbake dit der det hele begynte å gå galt, Green Bay. Forvent heftige diskusjoner rundt NFLs mottaksregler før kampen.

Skal du se Cowboys mot Packers? Forvent repriser på denne.
Skal du se Cowboys mot Packers? Da får du nok sett noen repriser av denne.

Uke 7

Vi har potensielt to store oppgjør i Uke 7. New England gjester Pittsburgh i en kamp mellom det som kanskje er AFCs to sterkeste lag, mens Arizona og Seattle møtes i ørkenen der de potensielt kan avgjøre hvem som vinner NFC West.

Uken avsluttes også med en ny runde med «bitter QB vender hjem». Houston og deres quarterback Brock Osweiler drar til Denver, som altså ikke var villige til å gi Osweiler den kontrakten han ønsket seg etter fjorårets sesong, og som også som kjent benket han like før sluttspillet startet i fjor.

Fansen i Los Angeles får for øvrig gleden av å se to hjemmekamper før laget forlater byen igjen. I Uke 7 er London vertskap for Rams da de spiller mot New York Giants på Londons rugby-arena Twickenham Stadium. Los Angeles mot New York i London, altså. Du får det vel ikke mer metropolsk enn det.

Twickenham Stadium i London går fra rugby til fotball denne uka.
Twickenham Stadium i London går fra rugby til fotball denne uka.

Uke 8

Arizona vil nok aller helst glemme at de spilte NFCs Championship Game i Carolina i fjor, da det var heller pinlige saker å se på. De får sjansen til å rette opp inntrykket i år, dog, da de reiser tilbake dit i Uke 8. Først Seattle og så Carolina for Arizona, altså. Det er kanskje greit at de har hvileuke i Uke 9.

London-serien avsluttes også denne uka, da Cincinnati gir opp en hjemmekamp for å spille mot Washington på Wembley.

Uke 9

I fjor fikk Baltimore nær sagt et historisk antall skader på spillerne sine. I år håper de på å komme seg tilbake til sitt vante nivå med en frisk stall. Sesongen deres starter meget pent, med syv overkommelige kamper før hvileuken i Uke 8, men så begynner hardkjøret fra og med Uke 9, og det starter med deres mest kjente og kjære motstander – Pittsburgh. Forvent harde taklinger i det som kanskje er ligaens beste rivaloppgjør.

Ellers blir det et annet klassisk rivaloppgjør i SNF, da Denver drar til Oakland. Denver har dominert i AFC West de siste årene, mens Oakland har vært irrelevante i over et tiår, men mange spår at vinden er på vei til å snu for begge lag. Kan vendepunktet komme i denne kampen?

Uke 10

Hvis man er glad i rivaloppgjør kommer det forøvrig også en virkelig klassiker i Uke 10. Dallas drar til Pittsburgh for en kamp mellom to av ligaens største dynastier. Nå er det riktignok lenge siden 70-tallet, og kampen har nok ikke den samme attraksjonen som den en gang hadde, men er du en nostalgiker eller glad i historie bør du være glad i oppgjørene mellom disse to lagene.

I nyere tid er det store dynastiet selvsagt New EnglandSeattle har forsøkt å overta tittelen, men de kastet (midlertidig) bort muligheten til det da de tapte for New England i Super Bowl XLIX. Nå møtes de til omkamp, og selv om Marshawn Lynch ikke vil være med kan du forvente at en hver situasjon i denne kampen hvor Seattle har ballen rett foran New Englands end zone vil bli diskutert grundig.

Skal Seahawks få sin hevn for Super Bowl XLIX?
Skal Seahawks få sin hevn for Super Bowl XLIX?

Uke 11

Arizona reiser til Minnesota i Uke 11 i det som kanskje kan bli en avgjørende kamp i NFCs sluttspillrace. Vil begge lagene klare å forsvare divisjonstittelen sin i år?

San Francisco møter New England for første gang siden den minneverdige kampen for fire år siden som kanskje for alvor introduserte Colin Kaepernick for NFL-fansen. Det er rent mye vann under Golden Gate-brua siden den gang, og nå er det tvilsomt om Kaepernick i det hele tatt vil være en 49er når denne kampen sparkes igang.

Arizona og San Francisco spilte forøvrig en historisk kamp for 11 år siden, de de møttes i den aller første grunnspillkampen i Mexico. Denne uka returnerer NFL til Mexico, da Oakland og Houston møtes på gigantiske Azteca i MNF.

Uke 12

Gjør klar kalkunmiddagen, Uke 12 er Thanksgiving-tid. Som alltid åpner uka med en kamp i Detroit, og denne gangen er Minnesota motstandere. Uten Megatron er det vel heller tvilsomt at Detroit klarer å kopiere fjorårets bragd, da de regelrett knuste Philadelphia 45-14.

Dallas mot Washington er Thanksgivingkamp nr. 2. Et av NFLs mest prestisjetunge rivaloppgjør i absolutt beste (amerikanske) sendetid, altså. Og, tja, hvis Dallas finner tilbake til gammel form og Washington fortsetter der de slapp i 2015 kan jo dette også bli en veldig viktig kamp for divisjonsracet.

Thanksgiving avsluttes i Indianapolis, der Indianapolis tar imot Pittsburgh. Hvis du liker skjeggete quarterbacks kan du altså få med deg et storoppgjør her, og sånn ellers er jo dette en kamp som har potensiale til å bli meget bra.

Fotball hører med på thanksgiving
Fotball hører med på thanksgiving

Uke 13

JJ Watt reiser hjem til Wisconsin da Houston gjester Green Bay. Mot Green Bays til tider ustabile offensive linje kan han fort få en meget god dag, men samtidig skal man vel ikke akkurat avskrive Green Bay i noen som helst kamp heller.

Ellers blir nok den store snakkisen denne uka møtet mellom Cam Newtons Carolina og Russell Wilsons Seattle. Med Peyton Manning ute av ligaen leter NFL-media desperat etter en ny quarterback-duell å hype opp. Newton vs. Wilson er en av de gode kandidatene til å ta over for Brady vs. Manning.

Uke 14

Når man snakker om quarterback-dueller, hva med Wilson mot Rodgers? Seattle drar til Green Bay. Det har vært en del minneverdige oppgjør mellom disse to lagene de siste årene, da kanskje spesielt Fail Mary-kampen og comebacket i NFC Championship Game i 2014. Kan vi få en ny god kamp her?

Uke 15

Med collegesesongen ferdig åpnes det opp for lørdagskamper på tampen av NFL-sesongen. Eller, det vil si, det er ikke lørdagskamper, det er «Thursday Night Football: Saturday Edition» av litt sære grunner. Uansett, årets første lørdagskamp blir New York Jets mot Miami. 

Ellers er det store møtet denne uka kampen mellom de to mesterne fra de to siste årene. New England reiser til Denver, et sted hvor de har mange dårlige og få gode minner. Dette blir da altså ikke en ny utgave av Brady vs. Manning, hvilket mange sikkert vil synes er litt trist, men samtidig har jo også Brady og Mark Sanchez spilt noen minneverdige oppgjør mot hverandre før. Så får vi se om Sanchez faktisk starter for Denver i år.

Brady mot Manning er historie.
Brady mot Manning er historie.

Uke 16

Flesteparten av kampene i årets nest siste uke går faktisk på selveste julaften, og vi noterer oss flere oppgjør som ser ut som at de burde kunne ha noe å si for sluttspillracet: New York Jets New England, Minnesota Green BayAtlanta Carolina, IndianapolisOaklandArizona Seattle, Cincinnati Houston. Det vil være mye å velge i for den som våger å snike seg vekk fra familien under julemiddagen.

På første juledag, det som er den store dagen der borte, har NFL valgt å gi oss to meget gode rivaloppgjør. Baltimore reiser til Pittsburgh, mens SNF denne første juledag er i Kansas City, der de er vertskap for Denver. Kveldskamp som muligens kan ha mye å si for sluttspillet mellom to store rivaler på verdens mest høylydte stadion? Ja takk!

Uke 17

Uke 17 er, som det har vært de siste årene, kun divisjonsoppgjør. Det eneste som egentlig har noe å si denne uka er sluttspillplasser, og det er vanskelig å sitte her i april og si noe om hvem man tror kommer til å spille om sluttspillet på denne første nyttårsdag. Det kan gå litt alle veier. Uansett gleder vi oss til sesongen og vi gleder oss til å se hvem som til slutt går fornøyde inn i sluttspillet. Det er fortsatt lenge til sesongen begynner, men nå, med kampoppsettet klart foran oss, virker ventetiden kortere. Vi sees til avspark i Denver i september!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x