Livestream: Örebro Black Knights vs Stockholm Mean Machines

Det er klart for årets svenske finale når Örebro Black Knights møter Stockholm Mean Machines! Sendingen starter kl. 14:30 og avspark er kl. 15:00! Inkludert i denne artikkelen finner du Leo Billgren sine grundige gjennomganger av begge lag!

La oss ta det siste først; den svenske treneren Leo Billgren, som også er trener for både Kristiansand Gladiators og det norske U19-landslaget, har nylig publisert to meget habile videoer hvor han går igjennom begge finalelagene sine angrep, og samtidig et godt innblikk i begge lagenes forsvar også. Vi har lagt de gjennomgangene inn her, og de anbefales som glimrende forrett til selve livestreamen!

SM PREVIEW: ÖBK OFFENSE
SM-Preview 2021 - SMM Offense

Finalen foregår på flotte Behrn Arena i Örebro. Hjemmelaget Black Knights har hatt en solid sesong hvor de endte på topp av tabellen. I en meget begrenset serie med kun 4 lag i toppdivisjonen Superserien gikk laget som var #1 på tabellen, altså Black Knights, rett til finale. De to neste på tabellen spilte semifinale for retten til å møte Örebro i finalen. Semi-finalen gikk da mellom #2 Carlstad Crusaders og #3 Stockholm Mean Machines, og endte med 14-16 i favør Stockholm over de regjerende mesterne fra 2020. Det hører med til historien at grunnserien kun har inneholdt 3 kamper for hvert av lagene, og samtlige av de tre nevnte endte med 2 seiere og 1 tap. I grunnserien vant Stockholm 26-22 over Carlstad, Örebro slo Stockholm 33-20, og Carlstad slo Örebro 34-27. Det var altså svært jevnt mellom de tre i toppen, mens Uppsala 86ers som fjerde lag i Superserien ikke var konkurransedyktige i år.

Det er med andre ord ikke gitt at Örebro Black Knights tar seieren i dag. Riktignok har de hatt en ekstra uke på å forberede seg til finalen og har et pasningsspill som kan bli tøft for Mean Machines å stå i mot, men Stockholm Mean Machines er en organisasjon man ikke skal se forbi. De har et solid løpespill hvor blant annet norske Stian Klyve (tidligere Oslo Vikings) bidrar sterkt på offensiv linje. Klyve finner du med draktnummer #63 på left guard. I tillegg har Mean Machines et forsvar som er særlig potent mot løpespillet. Også i forsvaret til Stockholm er Norge representert, da ved defensiv linjemann Vidar Gjermstad (også han med bakgrunn fra Oslo Vikings). Gjermstad har draktnummer #61.

Det store spørsmålet er om Mean Machines med WR-som-har-måttet-konvertere-til-QB Matthew Retzlaff i spissen av angrepet kan være allsidig nok til å lykkes mot et Black Knights som potensielt kan ende opp i en situasjon hvor de stenger ned en del (pasningsspillet) av angrepet til Stockholm Mean Machines og dermed også får kontroll på den andre delen (løpespillet) av angrepet. Dagens kamp vil med all tydelighet kunne vise hvorfor amerikansk fotball fra tid til annen sammenlignes med sjakk og hvordan taktiske grep fra en part møtes med mottrekk fra en annen part. Vi skal heller ikke glemme at special teams kan få stor betydning. For mer om dette; se videoene til Leo Billgren ovenfor!

En seier til Örebro Black Knights i dag vil gi laget sitt første svenske mesterskap på herresiden noensinne. For Stockholm Mean Machines vil seier bety deres 14de svenske mesterskap. Historien kan altså gi en ny svensk mester for første gang i dag hvis ikke aristokratene i Stockholm bygger videre på sin store pokalsamling!

Kampen kan du se gratis via livestreamen nedenfor, med sendestart kl. 14.30 og avspark kl. 15:00!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x