Nordmann valgt inn i Hall of Fame; forvekslet med gammel dansk kicker!

I fjor ble Hall of Fame-kampen til NFL avlyst, og i år dukket en om mulig enda større skandale opp. Den norske fotballspilleren Roar Strand ble belønnet for årevis med løping hos Rosenborg sukkerballklubb , og ble valgt inn i Pro Football Hall of Fame!

Dessverre for Strand ble han underveis i hele prosessen i forkant forvekslet med den aldrende danske kickeren Morten Andersen. Andersen hadde en helt grei 25-årig karriere i NFL, men var f.eks. aldri på det norske landslaget. Det var beviselig Roar Strand, selv om det var i sukker-fotball, og som et plaster på såret hadde ihvertfall NFL og Hall of Fame fått med seg det.

Utklipp fra Hall of Fame-videoen til Roar/Morten

Den største skandalen var allikevel at det var feil mann som ble invitert til seremonien, og de fleste filmklippene etc. var da også av Morten Andersen – ikke multitalentet  Roar Strand!

Alle vet at Hall of Fame allerede har den ene kickeren man gjerne har på et lag, og Jan Stenerud ble rettmessig valgt inn for superlenge siden. Det var derfor ingen logikk i at Andersen skulle slenges inn i det gode selskap. Roar Strand er naturligvis skuffet, og kanskje spesielt skuffet over at mange NFL-fans, særlig skandinaver, i etterkant av årets Hall of Fame-seremoni har kommet med skarp kritikk over at Hall of Fame hadde med et landslagsbilde med Strand fremhevet i videoen hvor de stadig vekk nevner Morten Andersen når de skulle nevnt Strand. At det er motsatt av det de fleste tror, er det ikke mange som har fått med seg! Som Roar Strand selv sier:

Folk bør feie for egen dør! Det er ikke akkurat som om jeg hadde vært den første wingbacken i Hall of Fame.

Det sistnevnte har Strand aldeles rett i, og vi ønsker ham lykke til med å sørge for at det etterhvert blir en byste av ham i Canton, Ohio. Inntil videre ser det ikke slik ut:

Foto: Gene J. Puskar

Etter det Amerikansk Fotball erfarer er Roar Strand allerede godt i gang med kampanjen for å gjøre urett rett, og nettsiden hans er blant annet tatt ned for å lanseres i helt ny utgave for å reflektere den nye statusen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x