Toppkampen: Green Bay Packers @ Denver Broncos

Vi går nå inn i november måned, og fortsatt er hele fem lag ubeseiret i årets NFL-sesong. I kveld kommer minst ett av dem til å ryke på sitt første tap, når Denver Broncos tar imot Green Bay Packers til Sunday Night Football.

Selv om begge lagene entrer uke 8 med seks seiere på seks kamper, har de fremstått svært forskjellig så langt i sesongen. Anført av Aaron Rodgers har Packers på sedvanlig vis sett ut som et av ligaens klart beste angrepslag, til tross for at de har manglet spillere som Eddie Lacy og Davante Adams.

I tillegg tyder mye på at forsvaret deres har gjort fremskritt fra i fjor. Foreløpig har Packers latt motstanderne score 16,8 poeng per kamp – færrest i ligaen og nesten fem poeng færre enn i forrige sesong, da forsvaret deres startet sesongen horribelt, men forbedret seg mot slutten av året.

Green+Bay+Packers+v+St+Louis+Rams+L-u7WfdOzjrl
Clay Matthews, linebacker for Packers

Packers startet sesongen som en av de aller største favorittene til å vinne Super Bowl 50. Kombinasjonen av et forbedret forsvar og et velfungerende angrep har gjort at de fortsatt er den nest største favoritten, bare slått av New England Patriots.

Broncos, på sin side, har hatt en langt mer trøblete vei mot sin 6-0-statistikk. Siden Peyton Manning ankom «Mile High» i 2012, har Denver-fansen blitt bortskjemt med fantastisk angrepsspill. Denne sesongen har ikke Broncos-angrepet vært til å kjenne igjen fra de tre foregående sesongene. Manning ser eldre ut enn noensinne, og har allerede kastet 10 interceptions – like mange som han hadde i hele MVP-sesongen i 2013, da han også kastet 55 touchdowns.

Manning har fått mye kritikk for sine prestasjoner, men det skal sies at han heller ikke har fått noen hjelp fra laget sitt. Den offensive linja har ennå ikke blitt ordentlig samspilt, noe som hemmer både pasningsspillet og løpespillet. I tillegg står hovedtrener Gary Kubiak for en helt annet angrepsfilosofi enn det Manning er vant med fra tidligere. De har forsøkt å skape et kompromiss mellom de to stilene, men det har foreløpig ikke fungert. Til sammen gjør dette at Broncos rangeres som ligaens tredje dårligste angrep når vi ser på yards per kamp.

Så hvordan er det mulig at Broncos står med 6-0? Det skyldes helt utelukkende at de har et eksepsjonelt bra forsvar. De har faktisk spilt så bra at mange sammenligner dem med Seahawks-forsvaret fra 2013 og 2014, og de er det laget i ligaen som slipper motstanderne til færrest yards. I likhet med nevnte Seahawks har Broncos-laget en glimrende secondary, anført av playmakerne Aqib Talib og Chris Harris Jr., som begge har fått en oppsving fra i fjor. De har også et pass rush som er et mareritt for motstandernes quarterbacker, og som anført av fantastiske DeMarcus Ware og Von Miller produserer flest sacks i ligaen. Sistnevnte feirer sine sacks på denne måten:

Kombinasjonen av et historisk bra forsvar og at lagets legendariske quarterback sliter så kraftig som han har gjort, førte til at Denver Broncos nylig ble kåret til NFLs mest severdige lag. Når de møter et så bra lag som Packers, sier det seg selv at dette er en kamp som må sees.

Klokka 02:30 natt til mandag får vi se hva som skjer når en ustoppelig kraft (Packers-angrepet) møter et urørlig objekt (Broncos-forsvaret). Det blir også interessant å se hvordan lagene har brukt sine respektive hvileuker.

Green Bay Packers holdes som en knapp favoritt (-2,5 poeng), men denne kampen er helt åpen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x