NFL uke 8

Årets siste London-kamp går av stabelen i helgen, og det er ingen ringere enn Kansas City mot Detroit. De som har god hukommelse husker kanskje at Lions spilte en av de mest bisarre kampene i NFL-Londons historie i fjor høst, og siden Jim Caldwell fortsatt er trener er det ikke helt umulig at vi får noen meget uforklarlige treneravgjørelser i denne også.

Det er fortsatt fem ubeseirede lag i NFL: Carolina, Cincinnati, Denver, Green Bay og New England, som spilte mot Miami på torsdag. Av disse lagene ser Denver svakest ut, mens New England, Cincy og Green Bay virker som de tre største favorittene akkurat nå. Siden vi nærmer oss halvspilt sesong tenkte jeg derfor å legge inn en liten powerranking denne uken. Premissene er enkle: etthvert lag foran de som er lavere ranket antas sterke nok til å slå de på en nøytral bane. Selv om enkelte av lagene allerede har spilt i år så trenger ikke rankingen nødvendigvis å reflektere resultatet i den kampen – Saints slo Falcons, men Falcons er et mye bedre lag. Som seg hør og bør i en god powerranking begynner vi med de dårligste lagene.

 

32. Detroit Lions

Lions har ikke gjort noe som helst for å fortjene en høyere plassering, og de måtte slite for å få årets første seier. I helgen reiser de til London og taper mest sannsynlig mot Kansas City.

31. Tennessee Titans

cropped_REU_2291577

Titans har spilt noen jevne kamper, for eksempel mot Colts. Men de har kun slått Buccaneers og de tapte mot Cleveland. Mye må gjøres, på begge sider av ballen.

30. Cleveland Browns

Cleveland var veldig nær ved å slå Denver, men måtte til slutt gi tapt for Broncos sitt supre forsvar. McCown er fortsatt ikke 100% frisk, og Manziel kan ikke gjøre alt alene, selv om han gjerne vil.

29. Washington

Uff og uff. Til tross for tre seire ser ikke dette bra ut, og med RG III på benken som tredjevalg er det bare et spørsmål om tid før enten han eller trenerne blir sendt på dør.

28. San Francisco 49ers

Kaepernick er ikke lenger det neste store i NFL – han har gått tilbake til å bli en middelmådig quarterback som kan løpe litt av og til. Carlos Hyde er faktisk en meget habil løper, men det er forsvaret og mangel på receivere som har ført til at 49ers ikke er gode nok i år.

27. Tampa Bay Buccaneers

Jameis Winston trenger fortsatt mye arbeid, men han har mye ungt talent rundt seg. Save for later.

26. Jacksonville Jaguars

Til tross for en sterk seier i London, laget trenger mye jobb og mer talent før de kan hevde seg i en svak divisjon.

25. Houston Texans

Hakket bedre enn divisjonsrival Jaguars, men det sier ikke spesielt mye. Ryan Mallett ble kastet på dør etter å ikke ha møtt til møter i uka og mistet laget sitt charterfly til Miami. Det er dermed opp til Brian Hoyer å redde jobben til Bill O’Brien.

24. Baltimore Ravens

En av fjorårets beste lag i AFC, og de eneste som virkelig ga Patriots en fight, Baltimore har falt i bakken, og det meget hardt. De har vunnet en av sine 7 første og de ligger dermed helt sist ikke bare i AFC North, men i AFC som helhet.

23. Chicago Bears

12-13-2009---Chicago Bears host the Green Bay Packers---Bears quarterback Jay Cutler waits for a challange call regarding a possible Bears TD in the 2nd quarter--Sun-Times photo by Tom Cruze

Fun fact: dette er det første bildet som dukker opp hvis man skriver «disgruntled Jay Cutler» på Google bildesøk. Ikke mye stemmer for bjørnegutta i år, hverken i angrep eller forsvar. Er Cutler på veg ut etter denne sesongen?

22. San Diego Chargers

Phil Rivers prøver det han kan, men det hjelper ikke når motstanderne får gjøre som de vil når de har ballen. San Diego sitt forsvar er svært porøst, og det kan bli en lang sesong for Rivers og resten av Chargers offense.

21. New Orleans Saints

Saints har imponert de siste ukene, men de har en lang veg å gå før de kan konkurrere i divisjonen. Brees har endel våpen rundt seg, men offensiv linje mangler talent og back-7 i forsvar er ikke akkurat Pro Bowl-materiale.

20. Kansas City Chiefs

Dette skulle være året da de tok et langt steg inn i sluttspillet og konkurrerte med Denver. Istedenfor har de mistet sin stjerne-runningback og Jeremy Maclin ønsker han fortsatt var i Philadelphia. Defense har heller ikke vært så dominerende som de siste to årene.

19. Oakland Raiders

De som har fulgt denne spalten så langt i år vet at jeg har stor tro på det som foregår i Oakland nå. Faktisk så stor tro at jeg linker til denne videoen en gang til, bare fordi det Amari Cooper gjør rundt 30 sekunder ut i videoen vitner om storhet.

18. Buffalo Bills

Vanskelig å vite hva som skjer oppe i Buffalo, men det er helt tydelig at de er svært avhengige av Tyrod Taylor for å kunne produsere nok på offense. Defense har ikke vært så gode som man forventet etter uke 1, og Bills er derfor nødt til å produsere mer poeng i angrep.

17. St. Louis Rams

PI-NFL-Rams-Nick-Foles-082915.vadapt.620.high.63

 

Rams ser ut som et kompetent lag under Jeff Fisher, og med Nick Foles (Nicky-6. Liker det kallenavnet. Kommer til å bruke det ofte) har offense sett sånn litt farlig ut. Det som virkelig hjelper Rams er sterkt special teams spill, og ligaens skumleste front-7.

16. Seattle Seahawks

Seahawks tapte som kjent mot Rams, og de har vært heldige i noen av seierne sine, men de er nok et bedre lag tvers gjennom. Russell Wilson har endelig begynt å kaste til Jimmy Graham, så kanskje offense makter å produsere litt mer fremover.

15. Philadelphia Eagles

Eagles sliter med å finne rytmen, og de savner nok Jeremy Maclin like mye som han savner dem. Når offense klikker er dette et meget farlig lag, da defense har holdt de inne i kampene så langt i sesongen. Men Bradford har vært litt for uforutsigbar, og dette må endre hvis Eagles skal ta opp kampen i NFC East.

14. Miami Dolphins

For to uker siden hadde Dolphins vært rundt 10 plasseringer lengre ned. All hail Dan Campbell!

13. Dallas Cowboys

Jada, Cowboys ligger sist i NFC East. Jada, de taper mot alle for tiden. Men de taper ikke stort – og med en gang Dez Bryant og Tony Romo er tilbake så blir dette straks et lag som kan kjempe om sluttspillplass. Spørsmålet blir om de kommer tilbake tidsnok til å redde sesongen.

12. Minnesota Vikings

ap

Mye av grunnen til at Vikings er 4-2.

Vikings sniker seg inn i sluttspillet bak Adrian Peterson sin løping og den maniske blitzingen fra forsvaret. Bridgewater får lite hjelp fra offensiv linje og det kan godt ryddes opp i secondary, men Vikingene spiller solid fotball og fortjener en plass i sluttspillet.

11. Indianapolis Colts

Colts er her kun fordi jeg tror de hadde slått samtlige bak seg – det betyr ikke nødvendigvis at de er et godt sammensatt lag. De sliter med å produsere i angrep og forsvaret deres lekker som en sil. Noen retur til AFC Championship blir det ikke på denne gjengen.

10. New York Jets

Tross tapet for New England, Jets sitt forsvar er bunnsolid og Fitzpatrick gjør minimalt med feil i angrep. Ikke se bort ifra at de kaprer en wild card plassering på slutten av sesongen.

9. New York Giants

Giants ligger sånn midt på treet her, for så å eksplodere i sluttspillet og til slutt vinne Super Bowl over Patriots. Jeg er bitter allerede.

8. Pittsburgh Steelers

Har klart seg meget bra i Roethlisberger sitt skadefravær, og befester seg som et av de bedre lagene i AFC når han kommer tilbake, som tilfeldigvis ser ut til å bli denne uken. Med andre ord, Steelers-Bengals blir en av kampene man virkelig burde få med seg på søndag.

7. Atlanta Falcons

De to siste kampene til tross, Falcons har vist solide takter både i angrep og i forsvar, og de kan hevde seg mot enhver motstand. Fortsatt ikke gode nok til å slå Carolina.

6. Arizona Cardinals

2Patrick-Peterson2

Noen arbeidsuhell på vegen, men dette laget kjemper om en 3. seed i NFC, og skulle enten Packers eller Panthers snuble kan Cardinals potensielt spille hjemmekamper i sluttspillet.

5. Denver Broncos

Defense, defense, defense. Svært lite Peyton Manning. Fortsatt ubeseiret. Er dette året?

4. Carolina Panthers

Carolina vinner på alle mulige måter. Når Cam Newton kaster interceptions gjør defense jobben – når han storspiller får vi comebacks slik som den mot Seahawks for noen uker siden. Dette laget har sine feil, men de spiller smart fotball og minimerer hvor utsatt de svakere lagdelene er.

3. Green Bay Packers

Selv med Jordy Nelson ute er dette et livsfarlig angrep, og Packers har kontroll på hjemmebanefordelen i NFC. De har en relativt lett schedule, men de to neste kampene, borte mot Broncos og borte mot Panthers kommer til å fortelle oss mye om disse tre lagene. Jeg tror Packers kan vinne begge, og gjør de det er det kun Arizona i uke 16 og 2 kamper mot Minnesota som ser ut til å bli vanskelige.

2. Cincinnati Bengals

Skulle Bengals slå Steelers denne uken er det godt mulig at de kommer seg til 10 seire før de taper en kamp. Andy Dalton spiller som en ung manns Peyton Manning, Tyler Eifert har endelig fått gjennombruddet sitt, og forsvaret klarer å hamle opp med det det skulle være av både løpespill, pasninger og gimmicks. I uke 16 møter de Broncos, og det er ikke utenkelig at denne kampen avgjør playoff-seedingen til disse to lagene. Men for Bengals er det først og fremst Steelers som skal slås – skulle Tigrene tape i helgen ligger Pittsburgh bare 2 kamper bak med tie breaker i sin favør.

1. New England Patriots

635568233320411725-PATRIOTS

Det er vanskelig å plassere noen andre på topp enn New England (selv om det er meget tilfredsstillende å skrive dette som Patriots fan). Tom Brady er fast bestemt på å vise hele verden hvor sint han er, og til tross for skader på omtrent hele den offensive linja, store utskiftninger på både linebacker og corner, så har Patriots vunnet 6-av-6. De har fortsatt endel tøffe kamper igjen – Dolphins, Giants, Broncos og Eagles – men så langt har ingen klart å komme opp med en kombinasjon for å stoppe angrepet. Og før noen gjør det, så er de regjerende mesterne nummer 1 i NFL.

 

Ukens kamper:

Detroit @ Kansas City -4.0

Tampa Bay +7.0 @ Atlanta

Arizona -6.0 @ Cleveland

San Francisco @ St. Louis -8.0

New York +3.0 @ New Orleans

Minnesota +1.0 @ Chicago

San Diego @ Baltimore -3.0

Cincinnati +1.0 @ Pittsburgh

Tennessee @ Houston -3.5

New York -3.0 @ Oakland

Seattle -6.0 @ Dallas

Green Bay -3.0 @ Denver

Indianapolis @ Carolina -7.0

 

Bye: Buffalo, Jacksonville, Philadelphia, Washington

Forrige uke: 6-8

Sesong: 45-56-4

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x