Vi har pratet med Vålerenga Trolls !!!

Denne gangen har vi snakket med Heidi Helgesen i fra damelaget til Vålerenga Trolls, de skal spille i den Svenske serien da de for tiden er det eneste damelaget her til lands som skal delta i noe seriespill, de bidrar med ett meget flott og godt utfyllende svar, vi sier tusen takk til Trolls jentene. Dette er også det siste bidraget i serien vi har pratet med da vi ikke har noe i fra noen av de andre lagene innen dato som ble satt som frist for innlevering av bidrag, Vi opplever det som litt trist at det ikke er flere som ønsker å bidra. Skribenten ønsker alle en god sesong og vi ses plutselig, lykke til.

  1. Hvordan vil du beskrive årets utgave av laget

Årets utgave av laget er en salig blanding av veteraner og nye spillere – og de midt i mellom! Vi har dessverre hatt noen frafall de siste to årene, noe grunnet skader, men også fordi det har vært vanskelig å opprettholde motivasjon i år med dårlige treningsfasiliteter, restriksjoner og uvisshet om hvorvidt det ble sesong eller ikke. Det siste halve året har vi hatt stor fokus på rekruttering og PR og stilt med åpne armer (og treninger) for alle som måtte ha lyst å prøve. Heldigvis har det betalt seg i form av en rekke engasjerte og gira nybegynnere! Vi gleder oss også til å få kunstgressbanen på Jordal tilbake etter fem år med kun alternative trenings- og kampfasiliteter. Det er noe helt eget med en hjemmebane, det håper vi også hjelper litt på for rekrutteringen.

2. Målsetting for årets sesong med laget..?

Endelig skal vi få spille seriespill igjen, i svensk I år er vårt primærmål å bygge videre på årets lag. Å endelig få spille kamper igjen er jo et naturlig ledd i lagbygge. Å spille kamper bidrar til våre delmål, nemlig å skaffe spillerfaring til alle spillerne, skape blest rundt laget og selvsagt å ha det gøy. Et litt mer langsiktig mål vi har er å, i løpet av de to neste årene, skulle kunne konkurrere med topplagene i vår divisjon i svensk serie.

3. Tanker om motstanderne deres i inneværende sesong..?

Ettersom det ikke er noen norske lag å spille i serie med har vi fått være med i svensk seriespill. De siste to årene har vi også vært meldt inn, men vi har måttet trekke oss ettersom det ikke har vært mulig å reise over grensen til Sverige. Våre motstandere har nok også hatt mye av de samme utfordringene, Sverige har jo heller ikke sluppet unna covid-restriksjoner, men de har hatt en del variasjoner regionalt. Vi vet at Stockholms-lagene ikke har fått trent veldig mye, vi skal møte Arlanda Jets der og vi håper det kan bli noenlunde jevnt. Vi skal også møte Malmö Griffins, de fikk vi møtt i høst da de arrangerte cup i Malmö. Vi har trua på at vi kan matche dem greit, det samme med Västerås Roedeers. Tøffest motstand møter vi nok i Karlstad Crusaders, de er egentlig hakket sterkere og har spilt i Superserien. Vi bet godt fra oss i Griffins Cup i Malmö i høst mot sterke lag fra Tyskland, fra København og Gøteborg, så vi har tro på at vi skal tåle litt tøffe damer i vår serie også!

4. Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper..?

Det er knappe 5 uker igjen til seriestart er det ikke så mye mer vi har mulighet å arrangere. Vi har ingen lokale motstanderlag vi kan spille treningskamper mot eller for mye ressurser til å arrangere treningsleir. Vi fikk en del kamptrening i november da vi deltok i Griffins Cup i Malmö, arrangert av Malmö Griffins. To dager og 9 kamper er mer enn vi har vært vant til de siste to årene! De siste ukene før seriestart har vi fokus på oppmøte på trening, øving på egne oppgaver og å samkjøre laget best mulig.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x