Vi har pratet med…Åsane Seahawks!

Åsane Seahawks logoEn ny sesong er på trappene og i den forbindelse så har vi sendt lagene i 1. divisjon tre spørsmål hver. Nå har turen kommet til fjorårets vinner av det som i år er delt i 1.divisjon og 2.divisjon: Åsane Seahawks.

Hvor er dere i forberedelsene til sesongen 2016?

 

Vi er i full gang med grunntrening ute på Myrdal 2 gr pr uke i tillegg til indis og Crossfit en gang i uken. Pr i dag har vi ikke alle i stallen på plass på trening, noe som tidvis oppleves frustrerende for et lag med ambisjoner. Våre mest dedikerte utøvere er derimot alltid til stede og fortjener respekt for arbeidet de legger ned i kalde vintermåneder.  Kondisjon og grunntrening vil være hovedfokus frem til den årlige footballcampen i mars.
Derfra er det fullt utstyr inn mot seriestart.

Planlegger dere å ha importer (spillere og/eller trenere) i år? 

Vi henter ingen importspillere i 2016, men to av islendingene fra 2015 sesongen ventes tilbake. Det hadde vært interessant å hente inn ressurser på trenersiden som kunne bidratt til å utvikle idretten på Vestlandet, men UDIs regelverk hindrer dette. I 2016 vil laget bli ledet av Seahawks sportslige leder Christian Detjen og Simon Sommerfeld i teamzone.

Åsane Seahawks vs Frstad Kings 2015 - foto Øyvind Aasgård
Foto: Øyvind Aasgård
Hva er målet/målene for sesongen 2016 for ditt lag?
Sesongens mål er å vinne div 1. Det kan bli en tøff målsetning ettersom vi har mistet ca 10 utøvere fra i Fjor. Kristoffer Humprey har lagt opp, Bendik Fossen studerer utenbys og Christoffer Treck avtjener verneplikt. I tillegg er vår QB Daniel Peter i Haugesund og WR Ragnar Veien Tundal prioriterer studier denne sesongen. Dette kompenseres ved at Eivind Kalstø og Kristoffer Mjelde etter en tids pause er tilbake i Seahawks, og junioren Truls Ø. Hansen overtar plassen på WR etter å ha vist solid framgang siste året.

Av de mest interessante nyervervelsene i Seahawks er Fredric Frøyen som returnerer til Bergen fra Concordia University USA. Med ham har vi både en dyktig utøver/O-line og en ny trenerressurs som kan bidra til å ta klubben videre.

Vi hadde og sett at det var lettere å skape et miljø på Vestlandet og jobber også med et samarbeid med andre klubber, og da ikke nødvendigvis bare am.football miljøer.

I sluttspillet har man mulighet til å møte Eliteserie-lagene. Hvordan ser dere på det?

Dette var vi imot på ledermøtet i høst og er fremdeles VELDIG skeptisk til at lag med ulike regler for kompetanse i laget skal møte hverandre i sluttspill. Nå endte ledermøte med at flertallet ønsket denne modellen, og da stiller vi oss selvfølgelig solidarisk med flertallet.

Vi fikk også med en liten kommentar fra Åsane Seahawks sin ledelse:
Svarene over er gitt av Sportslig leder Christian Detjen. Styrets kommentar er at vi opplever at laget er godt ivaretatt av nevnte Detjen, som er klar for sin tredje sesong i Åsane. Han har tilført miljøet en stabilitet over tid, og vi tror den sportslige fremgangen fortsetter. Vi håper også at flere fra juniorstallen vil få nyttige innhopp i løpet av sesongen, noe som gjør dem bedre forberedt til høstens U19 selv om vi tror juniorgruppen enda trenger litt mer tid før de er klar til å påvirke stallen på senior.
Mvh
Trygve Talhaug
Åsane Seahawks
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x