Vi har pratet med… BI Cleavers

I forbindelse med den nasjonale studentligaen som skal arrangeres har vi sendt ut noen spørsmål til alle de deltagende lagene. Forrige gang disse lagene møtte hverandre var i Studentlekene i 2015, og vi har derfor bedt de sammenligne laget de stiller nå, med laget de stilte da. I dag presenterer vi BI Cleavers, som gikk seirende ut av fjorårets DFL.

BI Cleavers etter seier i fjorårets DFL. Foto: BI Cleavers

Har dere fått en større spillerstall siden SL2015?

Mye har skjedd hos oss siden SL i fjor. Vi har hatt en total makeover på laget, selv om mange i «stammen» fremdeles er i laget. Spillerstallen vår er betydelig større på nåværende tidspunkt, sammenlignet med SL for ett år siden. Vi er nå rundt 30 aktive spillere på laget, der 23 skal delta på kampene i Stavanger.

Hvor ofte trener dere?

Vi trener 2 ganger i uken, og det har vi gjort siden starten av januar. Vi har, som sikker mange andre, vært noe plaget av snøvær og hektiske dager blant studentene – men alt i alt skal vi være godt nok forberedt til kampene.

Hvordan er nivået på laget nå, i forhold til SL2015?

Laget vårt nå er definitivt veldig mye sterkere enn laget som stilte i SL2015. Vi har, som nevnt, hatt en stor makeover på laget, der vi har endret koordinator og scheme på både offense og defence, samt endret QB. Legg til noen veldig imponerende rookies på begge sider av ballen, som har vært med å dominere i DFL, så er laget veldig mye bedre nå.

Har dere noen spillere som har spilt amerikansk fotball før de kom til dere? Hvor har de isåfall spilt?

Vi har to spillere som har noe erfaring som wide receiver (WR) fra lag i Oslo-området (Trolls og Drammen). Det skal dog nevnes at dette er flere år før de kom til oss, og fra en tid de var i alderen 15-19 år. Ellers har vi én spiller som har spilt high school i statene, og som har vært én sesong i NTNUI Domers før han kom til oss. Alle disse tre har, sammen med enkelte andre, vært med å bidra på trenersiden gjennom høsten og vinteren.

Hva tenker dere om motstanderne i årets studentliga? Vet dere noe om lagene dere skal møte i det hele tatt, eller sitter dere kun på gammel informasjon fra SL2015?

Vi vet svært lite til ingenting om lagene vi skal møte. All info vi har er fra SL2015. Det har gjort gameplaningen litt vanskeligere, men vi er selvsikre på at vi er det beste laget i turneringen. Vi mangler noen viktige spillere på offense i Stavanger, men mot vårt defence vil både NHH og UiS slite med å bevege ballen noe som helst.

Vi håper selvsagt både UiS og NHH har hatt fremgang siden SL2015, slik at vi får jevne, tette og spennende kamper i Stavanger om en ukes tid. Vi ser frem til å endelig spille kamp igjen, og fortsette den gode tendensen vi viste under DFL.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x