Vi har pratet med…Gjøvik Swans!

Logo Swans

I serien med intervjuer av 2.divisjonsklubbene har vi kommet til Gjøvik Swans, hvor vi snakket med Sportslig leder Vegard Wahl. Gjøvik Swans endte på 2.plass i fjorårets 2.divisjon. Det Vegard Wahl hadde å si finner du nedenfor:

Hva har dere fått av nye spennende spillere? 

Siden de fleste av våre spillere går på Høgskolen i Gjøvik, baserer vi oss for det meste på å være et studentlag. Dette betyr jo selvfølgelig at vi vil miste spillere hver vår, da de blir uteksaminert, men det betyr jo også at vi har mange nye potensielle spillere som begynner å studere hver høst. Vi mistet noen nøkkelspillere etter vår første sesong på grunn av dette, så vi har jobbet hardt for å få fylt dette hullet. Likevel så gleder vi oss mye til sesongen begynner igjen, da vi fikk mange nye og spennende tilskudd av spillere i høst da skolen startet opp igjen. De jobber hardt, og strever etter å bli bedre. Det var mye lettere å få dem inn i klubben i år da vi har en sesong bak oss i motsetning til da vi startet klubben i 2013. Nå har vi også flere i klubben som kan lære opp våre nye medlemmer.

Foto: Gjøvik Swans
Foto: Marius Rødsand

Målsetting for 2015 sesongen…?

Målet vårt for sesongen er selvfølgelig å ta gullplassen. Jeg syns vi er bedre forberedt i år enn vi var på samme tida i fjor, og da endte vi opp med andreplassen. Likevel har alle lag et forbedringspotensiale, så det er vanskelig å forutse hvor bra vi vil gjøre det før vi får sett dem på banen. Vi åpner jo sesongen mot Tønsberg, så det blir spennende. Jeg vil si det blir den viktigste kampen med tanke på at det blir den første kampen for mange av spillerne våre.

Og sist men ikke minst; hva tenker dere om sesongens motstanderne?

Det er ikke lenge til sesongen er i gang, og vi er utrolig spente på lagene vi møter. Det eneste laget vi har spilt mot før i gruppa vår, er Haugesund Hurricanes. I likhet med oss er også de en fersk klubb, og de hadde en god sesong i fjor, så vi gleder oss til å se hvor langt de har kommet siden den gang. Årets ferske klubb, Tromsø Trailblazers, vil vi også møte. Det blir gøy å se hvor de ligger.

Tønsberg og Kolbotn er to lag vi aldri har spilt mot før, så det ser vi fram til. Begge klubbene er jo forholdsvis gamle, så vi regner med at det blir noen tøffe kamper. Likevel er Vålerenga Trolls laget vi er mest spent over. De stiller med to lag i år, et som spiller i 1. divisjon og et som spiller i 2. divisjon. De er en stor og gammel klubb med mye erfaring og et stort støtteapparat. Det er sesongens siste kamp i gruppa vår, så vi håper at det blir en kamp om førsteplassen i gruppa!

Vi gjør vårt beste for å være forberedt til sesongen. I år, som i fjor, har vi inngått en farmer-avtale med Eidsvoll 1814s. Som et av Norges beste lag, gir dette oss et unikt innblikk i hvordan ett topplag trener og hva slags forberedelser de gjør før sesongstart. Vi er heldig som får lov til å jobbe sammen med et slikt lag, og de gjør mye for at vi skal bli et bedre lag. Vi blir invitert med på treninger, scrimmages, og de gir spillerne våre personlig oppfølging av deres egne spillere som spiller samme posisjon. Fire måneder til Norge igjen vil smelle på banen, og vi gleder oss!»

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x