Vi har pratet med… NHHI Amerikansk Fotball

I forbindelse med den nasjonale studentligaen som skal arrangeres har vi sendt ut noen spørsmål til alle de deltagende lagene. Forrige gang disse lagene møtte hverandre var i Studentlekene i 2015, og vi har derfor bedt de sammenligne laget de stiller nå, med laget de stilte da. Nå presenterer vi laget tilhørende Norges Handelshøyskole – NHHI Amerikansk fotball.

NHHI i forberedelse til årets studentliga. Foto: NHHI Amerikansk Fotball

Har dere fått en større spillerstall siden SL2015?

Til første kamphelg av studentligaen vil vi ha disponibel en spillerstall på over 20 spillere, noe som er betydelig bedre enn de 16 vi hadde tilgjengelig under SL2015.

Hvor ofte trener dere?

Vi trener mellom 1-2 ganger i uken sammen, samtidig trener de fleste gutta styrke flere ganger i uken. Mye av det vi fokuserer på er teknikk, utførelse og mange repetisjoner, men like viktig er lagmoralen og kulturen i laget. Lagånden våres er enestående og en av våre største fordeler.

Hvordan er nivået på laget nå, i forhold til SL2015?

Jeg føler det er vanskelig å si hvor vi ligger i forhold til hva vi presterte i SL2015, vi har noen spillere som er ferdig på skolen eller på utveksling, samtidig som vi har tatt opp nye spillere og har fått andre spillere tilbake. Jeg tenker vi ligger et hakk over det nivået vi viste under Studentlekene i Trondheim ifjor.

Har dere noen spillere som har spilt amerikansk fotball før de kom til dere? Hvor har de isåfall spilt?

Vi har ytterst få som har tidligere erfaring med sporten. Et par av gutta har spilt på high school i USA, og et par andre har juniorerfaring fra Bergen Storm og Oslo Vikings. Våres nye hovedtrener derimot, Benjamin Øien, har mange års erfaring fra Kristiansand Gladiators og har gitt treningene våres et enda høyere nivå. Vi tar alltid opp nye spillere basert på de atletiske og fysiske evenene de viser på opptak, og vi mener med våres coaching kan vi trene opp slike gutter til å holde minst 1-2 div. nivå i Norge.

Hva tenker dere om motstanderne i årets studentliga? Vet dere noe om lagene dere skal møte i det hele tatt, eller sitter dere kun på gammel informasjon fra SL2015?

Vi har ikke noen særlig oppdatert informasjon på hverken UiSi TeamHytech eller BI Cleavers. Vi regner med to tøffe kamper neste uke, men jeg mener vi er vår egen verste fiende. Holder vi roen og minimerer tabbene har jeg stor tro på å ta tittelen i studentligaen i år.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x