Ålesund Phoenix trekker seg fra 2. divisjon!

Foto: Ålesund Phoenix facebookside

Tidligere i dag ble vi informert om at Ålesund Phoenix trekker seg fra sin første sesong i seriespill. Dette betyr at samtlige serier som spilles til våren har mistet et lag. 

Ålesund informerte forbundet om avgjørelsen i går, og hovedårsaken er i følge Phoenix spillermangel. Klubben hadde heller ikke fått alle inntektene de hadde håpet på i forkant av sesongen, og det skal nok ikke undervurderes hvor mye dyrere det er for en klubb i Ålesund å delta i serien, enn en klubb på Østlandet.

Det er verdt å nevne at klubbens hovedtrener og sportslige leder Daniel Clouston sluttet i klubben for rundt en måned siden, og slik vi har forstått det så førte det til manglende motivasjon hos flere spillere og et synkende treningsoppmøte.

Det er svært synd for en klubb som Ålesund at de nå må trekke seg før de får spilt sin første sesong. Klubben startet tross alt opp høsten 2015 og brukte et år på å bygge seg opp til det stadiet at de meldte seg på serien. Likevel var det noe som ikke holdt helt på slutten, og Phoenix så seg nødt til å ta den avgjørelsen de tok. Likevel virker det som om Ålesund ikke har noen planer om å gi seg, og de er motivert for å forsøke å entre seriesystemet på nytt i 2018. Fokusområdet for klubben fremover virket å være rekruttering, dugnader og så avtale noen treningskamper til høsten.

Forbundet har allerede vært i kontakt med de resterende syv klubbene i 2. divisjon og fremmet et forslag for å rette opp i ujevnheten som oppstår. I utgangstidspunktet skulle de 8 lagene i 2. divisjon spille seks kamper hver, altså spilte man mot seks av de syv andre lagene i divisjonen. Nå som det kun er syv lag igjen så spiller alle mot alle for totalt seks kamper. Alle Ålesunds kamper strykes altså fra oppsettet og følgende tre kamper er foreslått lagt inn:

  • 14. mai: Oslo Vikings vs. Lillestrøm Starfighters
  • 5. juni: Vålerenga Trolls vs. Gjøvik Swans
  • 25. juni: Kongsvinger Fortress vs. Fredrikstad Kings

Klubbene har fått frist til mandag 20. mars på å godkjenne disse endringene i oppsettet. Det virker som svært naturlige endringer å gjøre når situasjonen med at Ålesund Phoenix trekker seg først har oppstått. Med de konsekvenser dette samtidig har for reisekostnader vil vi tro at mange av lagene kommer helt greit ut av dette.

For football-Norge er det imidlertid annerledes: Nok et lag er trukket fra seriespill i månedene før seriestart, noe som de siste par årene har blitt en økende negativ trend som minner oss om at amerikansk fotball i Norge har opplevd noen bølgedaler gjennom årenes løp.

 

Våre tidligere artikler om Ålesund Phoenix:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x