Andre Johnson legger opp

Andre Johnson for Houston Texans
Andre Johnson for Houston Texans

Andre Johnson har valgt å legge opp med umiddelbar virkning. 35-åringen har spilt hele karrieren i AFC South etter at han kom inn i ligaen til Houston Texans som det tredje valget i 2003-draften. Han fikk 12 sesonger med Houston Texans før han i fjor spilte en sesong for Indianapolis Colts og i år fikk med seg åtte kamper for Tennessee Titans. Det var tydelig for de som så ham i år at karrieren definitivt var på hell, men det tar ikke noe vekk fra det som har vært en historisk NFL-karriere.

Syv ganger klatret han over 1000 receiving yards i løpet av en sesong. Tre ganger gikk han over 1500, kun Jerry Rice har med sine fire flere sesonger over 1500. Til sammen over 13 og et halvt år i ligaen fanget han inn 14 185 receiving yards, hvilket er godt nok for en tiende plass på listen over flest receiving yards gjennom karrieren. Han er også inne på topp 10 når det kommer til mottak gjennom karrieren.

Spesielt vil han huskes for tiden mellom 2008 og 2012, da han bygde opp et veldig godt forhold til quarterbacken Matt Schaub og var blant de mest fryktede wide receiverne i ligaen. Andre Johnson var en av nøkkelspillerne på et Texans-lag som en kort tid på starten av tiåret var en av de heteste Super Bowl-kandidatene i ligaen, men som aldri helt klarte å leve opp til forventningene.

I tiden fremover vil det nok debatteres heftig hvorvidt Johnson hører hjemme i Hall of Fame i Canton. Han er definitivt en aktuell kandidat, men han er også i en posisjon hvor mange andre aktuelle kandidater kjemper om å få slippe til. Et ankepunkt som kan holdes mot Johnson er hans mangelfulle produksjon i end zone. Han presterte aldri å få et tosifret antall touchdowns i en sesong, selv ikke i årene da han ellers tok imot ballen overalt på banen. Man skal allikevel være et ganske stort petimeter og gå seg ganske vill i statsene hvis man ønsker å holde det imot Johnsons Hall of Fame-kandidatur.

For Houston Texans-fans er Andre Johnson den andre klubblegenden som legger opp på en uke, etter at Arian Foster ga seg i forrige uke. Johnson er også en enda større legende enn det Foster var, og i det unge Houston-laget er det nok kun J.J. Watt som kan konkurrere med Johnson om størst heltestatus.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x