Arctic Bowl 2016

I kveld går 2016-utgaven av Arctic Bowl av stabelen i Arcushallen i Luleå i Sverige. Arctic Bowl er, som navnet hinter til, for lag fra de mer nordlige strøkene i verden. Fra Norge deltar derfor Europas nordligste lag, Tromsø Trailblazers. Fra Nord-Sverige kommer vertene Luleå Eskimos og Umeå AFC, mens Nord-Finlands Oulu Northern Lights sørger for at antallet deltakere blir fire.

arcitc bowl

For Tromsøs del er nok dette en positiv oppladning til sesongen, som for dem ikke begynner før hjemmekampen mot Oslo Vikings 2 den 1. mai. I fjor da laget deltok i seriespill for aller første gang var det uten å ha spilt i en eneste treningskamp noensinne. Det var nok ikke den optimale oppladningen, noe også lagets hovedtrener Sveinung Løfaldli anerkjenner. «Vi har først og fremst en forventning om å være bedre forberedt til sesongstart når vi returnerer til Norge sammenlignet med samme tid i fjor. I fjor var det alt for mange spillere som fikk sin første amerikansk fotballkamp mot Vålerenga. Det tok vi lærdom av, og vi ser frem til å la fjorårets spillere finne tilbake til hva det vil si å spille en kamp og gi nykommerne våre nyttige erfaringer frem mot seriestart,» forteller Løfaldli. Nyttige erfaringer bør Trailblazers definitivt få. Oulu Northern Lights spilte på nest høyeste nivå i Finland i fjor, mens Umeå AFC skal spille på nest høyeste nivå i Sverige i år. Turneringen blir også Tromsøs første møte med 11er-fotball, da de låner et par tackles for å spille med 11 spesielt i kampen mot Umeå.

Trailblazers finpusset spillet på trening i går kveld.
Trailblazers finpusset spillet på trening i går kveld.

Men selv om turneringen kan være en god oppladning til sesongen, kan det ikke sies at Tromsøs oppladning til selve turneringen er optimal. Avstandene mellom nabolag i arktis er som kjent store, og når Tromsø spiller sin første kamp mot Luleå 17.30 betyr det at de måtte kjøre av gårde i konvoi fra Tromsø rundt kl. 6 i morges. Laget vil vel ankomme Luleå rundt 15 i dag. Ni timer i bil før man skal spille fotball er ikke morsomt, men det er vel sånn det må gjøres når klubbøkonomien er trang.

Vi vet at det er slik at flere klubber i Norges gjerne skulle sett at det ble opprettet en egen divisjon for lagene i nord. Kan Arctic Bowl være et greit første steg i retning av noe slikt i fremtiden? Vi ønsker lagene i turneringen lykke til, og gleder oss over videre vekst for fotballen også i arktiske strøk.

Avreise til Luleå, tidlig på morgenen
Avreise til Luleå, tidlig på morgenen
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x