MLFB trekker inn årene…for godt?

Major League Football FB-cover

Major League Football (MLFB) annonserte seg selv i fjor som en ny profesjonell liga, og med spill på våren. Første sesong skulle være 2016; nå har endelig informasjon kommet rundt sesongen. Den informasjonen er nok skuffende for svært mange, men for langt flere er den ikke overraskende. Det blir ikke noen sesong i 2016 – MLFB satser derimot på at første sesong blir i 2017.

Hovedårsak til utsettelsen er utvilsomt at deres største økonomiske skippertak ikke gikk veien for noen måneder tilbake, og MLFB har ikke greid å erstatte den aktivitets-driveren.

Nyheten kommer etter at MLFB har gjennomført draft, satt opp lag -riktignok uten hjembyer, stadioner m.v.- og i det hele tatt forberedt en lang rekke personer på hva som skulle være inntektskilden deres i de kommende månedene. Det blir noe annerledes nå. Som MLFB selv skriver i sin pressemelding, lagt ut på Twitter og i andre kanaler i går:

MLFB sin mld til spillerne når 2016 ble kansellert

Interessant nok ombestemte MLFB seg seinere rundt hva de skulle legge offentlig av informasjon, og la ut denne forklaringen i flere sosiale medier:

Heldigvis for oss var det tatt skjermbilde av meldingen før den forsvant, og den er derfor fortsatt tilgjengelig.

 

Har MLFB brukt opp en tynnslitt tillit nå?

Det er ingen tvil om at MLFB sliter med tilliten etter dette. De slet med den før dette også. Vi har gleden av å ha tilgang til en del aktører i forskjellige mindre proff-ligaer i USA via diverse kanaler, og en ting som er svært interessant å se er at det eksisterer en spesielt sterk skepsis til MLFB hos personer som har administrative roller o.l i innendørsfotballen. Det er kanskje ikke så rart at ligaer som Arena Football League og Indoor Football League er skeptiske til en konkurrent som med brask og bram annonserer seg som det beste (eller nest beste etter CFL) alternativet til å spille i NFL – og med sesong samtidig som dem selv. For AFL og IFL er det nok egentlig ønskelig at MLFB ikke lykkes.

Major League Football - tryout lineup
Det var mange som jaktet drømmen under MLFB-tryouts

Spillerne er også svært skeptiske. Mange har forberedt seg på å spille nå i de kommende månedene, og er nå i en situasjon hvor de er rådville. Innendørsligaene har i stor grad fylt opp stallene for 2016, og det samme gjelder mange av de europeiske ligaene. Det er allikevel ganske sikkert at mange europeiske lag de kommende ukene kommer til å få et økt antall henvendelser fra gode spillere som er på jakt etter en løsning i en vanskelig situasjon. Som en av dem sier:

Honestly my resume would look good with the fact that it says that «I PLAYED» somewhere THIS YEAR.

Dette er et viktig poeng; om man er et kalenderår uten å ha spilt noe sted, så har det definitivt noe å si for mange som jobber med signeringer av spillere på forskjellige nivåer. En annen person med en rolle i ledelsen av et lag i innendørsfotballen kommer med følgende utsagn:

Guys have to look long term. You have other options. I know plenty guys getting love from overseas teams and getting great film. Some in the arena game getting quality film. As we all know sometimes who you know is more important. That’s a harsh reality but it’s a very true statement.

Om det ikke er tydelig nok med NFL som kaster øynene mer på spillere i de bedre europeiske ligaene (primært GFL) de siste par årene, så kan det være greit å bli gjort kjent med at det med at man kan ha noe å hente på å spille i Europa også begynner å bre seg som en oppfattelse blant mange involverte i semi-pro og proff-fotball i USA. Det er nok allikevel langt frem til de nåværende europeiske ligaene blir å betrakte som et fødested for fremtidige karrierer i NFL og CFL.

Feedback til MLFB etter 2016 droppa b
Tilbakemeldingene til MLFB er tydelige

Tilbake til MLFB. Er det liv laga? Det spørs om ikke dette var den endelige kroken på døra. MLFB har en del interessante ressurspersoner, men mangler helt åpenbart de økonomiske musklene. Det sistnevnte kan forsåvidt dukke opp i løpet av det kommende året, men det kreves nok også i større grad en realisme rundt forarbeidet. Å tro at man skal lykkes med å bygge noe som overlever økonomisk uten å annonsere hvilke byer lagene skal spille i, og drive promotering i de markedene i minimum 3-4 måneder i forveien, er sannsynligvis ikke veien til målet om en liga som er alternativ 1 eller 2 etter NFL.

 

Våre tidligere saker om MLFB:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x