Becca (18) fikk historisk college-stipend – for å spille med gutta

I Norge ville det nok vært uhørt at en kvinnelig fotballspiller signerte en betalt kontrakt for et herrelag, men i USA er det ingenting som står i veien for det. Kvinnelige spillere har lenge vært del av college-fotballen i statene, og i 2011 opphevet Roger Goodell forbudet mot kvinnelige spillere i NFL.

Det er allerede mange kvinner som har gjort suksess i college. Kicker Liz Heaston var første kvinne som scoret poeng i en college-kamp, mens Katie Hnida var den aller første som spilte for et Division I-lag. Hun ble også den første kvinnelige spilleren som scoret i en «bowl»-kamp, for Colorado. Flere har også spilt profesjonell fotball, enten i arena-ligaene eller andre ligaer. Ingen kvinner har spilt i NFL.

Nå er det derimot en ny kvinne som bryter rekorder. 18-årige Becca Longo spilte kicker for Basha High School, og var lagets faste kicker i 2016. Hun traff på 35 av 38 ekstrapoengforsøk, og traff på hennes ene field goal-forsøk fra 30 yards. Det fikk Division II-laget Adams State til å få øynene opp for henne, og de gjorde noe Division II-lag aldri har gjort tidligere: De tilbudte henne skolestipend for å spille for dem.

Longo under en kamp for Basha High.

Becca har fått mye oppmerksomhet i amerikansk media etter at nyheten ble kjent, men hun var ikke klar over at hun hadde blitt historisk før High School-treneren hennes Gerald Todd annonserte det foran publikum under signeringssermonien i gymsalen på Basha High.

– Jeg visste det ikke før i dag. Jeg er fortsatt i sjokk, det er helt fantastisk, sa 18-åringen til ESPN etter at college-papirene var signert.

Longo ble invitert på et offisielt besøk til Adams etter senior-sesongen hennes, og imponerte trenerne nok til å få stipendet.
Longo har ikke noe imot å prøve seg fra langt hold.

– Det var som å rekruttere hvilken som helst annen utøver. Hun har et kraftig bein, og kan være veldig nøyaktig, sa Adam State-trener Timm Rosenbach til Arizona Republic.

Adams State har allerede flere kickere i spillerstallen. Longo vet at det kommer til å bli tøft, men hun er klar.

– Jeg skal kjempe hardt for den plassen, sier 18-åringen, som også skal spille basketball for Adams.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x