Buddy Ryan er gått bort

Buddy Ryan gikk bort den 28. juni. Han ble 82 år gammel.

Buddy Ryan
Buddy Ryan

Ryan var et fargerikt innslag i NFL og en av ligaens store trenerstjerner på 1980-tallet. Han huskes spesielt for hans tid som defensiv koordinator i Chicago, der hans innovative «46 defense» kulminerte i 1985-utgaven av Chicago Bears og kanskje tidenes beste NFL-forsvar. Ryans forsvar baserte seg på å ha overtall langs line of scrimmage, ødelegge motstanderens løpemuligheter og å komme seg etter quarterbacken. Man kan blant annet se arven etter Ryans filosofi i mange moderne blitz packages, og det er hevet over enhver tvil at han har hatt en stor påvirkning på fotballens utvikling.

I tillegg til å være en stor defensiv trener var Ryan også en tidvis kontroversiell figur som mange fans fikk et elsk/hat-forhold til. Han var i løpet av karrieren involvert i store krangler med trenerkollegaer som Jimmy Johnson og Kevin Gilbride, men han hadde alltid respekt og kjærlighet fra spillerne han trente, blant dem hall of famerne Mike Singletary, Richard Dent og Reggie White.

To av Ryans tre sønner, tvillingene Rex og Rob Ryan, er i dag tilknyttet NFL som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener for Buffalo Bills.

Buddy Ryans sønner Rob og Rex holder det fortsatt gående i NFL.
Buddy Ryans sønner Rob og Rex holder det fortsatt gående i NFL.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x