CFL: Calgary vant Grey Cup 2014!

Stampeders win 102nd Grey Cup

Søndag var det duket for CFL sin store finale: Grey Cup. Det var 102dre gang Grey Cup-trofeet ble utdelt, og denne gang var det Calgary Stampeders som skulle få gleden av å løfte den enorme pokalen! 20-16 var sluttresultatet til favorittene over Hamilton Tiger-Cats i det som ble et jevnt og tett oppgjør. Vi har film og intervju fra kampen!

For første gang siden 2008 endte Stampeders opp som mestere, etter en sesong hvor de strengt tatt har hatt et favorittstempel med seg på veien. 15-3 i grunnspillet, inklusive to seiere mot nettopp finalemotstander Hamilton, vitnet om et lag som kunne bite fra seg.

Kampens MVP ble QB Bo Levi Mitchell hos Stampeders, en 24-åring som først ble startende på QB i år. Han fullførte 25 pasninger på 34 forsøk for 334 yards, og viste at han taklet presset som en slik finale faktisk bringer med seg.

Hamilton Tiger-Cats sitter nok igjen med noe bitre minner etter denne kampen, da de kunne vunnet takket være en retur av Brandon Banks med rundt minuttet igjen av kampen. Et flagg for en ulovlig blokk gjorde imidlertid at retur-løpet ikke ble gjeldende, og dermed gikk lufta ut av TiCats, og Stampeders kunne puste lettet ut.

Calgary Stampeders’ Juwan Simpson forteller i dette intervjuet om opplevelsen som spiller på det vinnende laget:

Simpson: Just the beginning for best-ever Stampeders team

Calgary sin stjerne-runningback, kanadiske Jon Cornish, har vunnet det meste av individuelle priser (bl.a. MVP i hele CFL i fjor); nå fikk han også vinne Grey Cup for andre gang. Her er han intervjuet av SportsNet sin reporter:

Cornish completes outstanding CFL resume

For Hamilton var dette det andre finaletapet på to år, da de tapte for Saskatchewan Roughriders i fjor.

Det var en del bekymring før kampen for at man ikke skulle greie å fylle BC Place i Vancouver, men til slutt var det hele 52.056 tilskuere på plass, og dermed nærmest fullt. Tilskuerne fikk se en kamp som på alle måter levde opp til forventningene man har til en finale.

Du finner CFL sin egen nesten 10 minutter lange highlights-film fra dette årets Grey Cup her:

Vi skreiv to saker om Grey Cup i forkant av kampen, de finner du her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x