Chargers flytter til Los Angeles

Etter 56 sesonger i San Diego er det slutt for San Diego Chargers. I dag ble det offisielt kjent det mange har ventet på i et år, Chargers aktiverer avtalen de fikk i fjor og flytter etter Rams til Los Angeles.

I et kort brev fra lagets eier Dean Spanos redegjør han for flyttingen som altså tar laget tilbake til byen hvor de spilte én sesong i 1960 før de gjorde San Diego til sitt hjem. Spanos forklarer at han ser frem til jobben som nå må gjøres for å etablere laget i LA, samtidig som han poengterer at laget har mange fans i byen. Han sier dog ikke så mye om hvorfor han har valgt å flytte laget.

Den nye logoen til Facebook-siden til Chargers

Avgjørelsen om å flytte laget har blitt møtt med kraftig kritikk fra både Chargers-fans og andre lags fans, og på nettet kan man allerede finne store mengder fans som nå sier at de er ferdige med laget. Der nyheten om at Rams i fjor skulle flytte ble møtt med litt delte meninger om at det er trist for St. Louis, men at Rams samtidig hører hjemme i Los Angeles, har denne nyheten blitt møtt med nesten utelukkende motstand.

Selv i Los Angeles er Chargers’ mottakelse kjølig. Los Angeles Times har skrevet en kommentar der de rett ut sier til Spanos og Chargers at «We. Don’t. Want. You.» Los Angeles er delt mellom Rams-fans og Raiders-fans poengterer avisen. Chargers vil ikke klare å overbevise noen av Raiders-fansene som i årevis uansett har hatet laget. Avisen hevder videre at ikke bare er Chargers ikke blant de to mest populære lagene i byen, de er muligens ikke en gang blant de fem mest populære. Den eneste hjemmekampen Chargers kan forvente å fylle stadion for i 2017 er mot Raiders, sier avisen. Videre kan det være viktig å huske på at selv Rams sliter med å engasjere i Los Angeles. Faktisk gikk TV-tallene ned i LA i 2016 fra det de var på da byen ikke hadde noe lag i 2015. Hvor Chargers skal finne fans er litt vanskelig å se for seg.

Et «lyspunkt» er dog det at å fylle stadion ikke vil være så alt for vanskelig. Chargers skal spille de to neste sesongene på StubHub Center, en stadion som kun tar 30 000 tilskuere, færrest i NFL. I 2019 vil Chargers bytte til City of Champions Stadium der de vil være leietakere hos Rams i deres nye stadion.

Philip Rivers

Det store spørsmålet fremover er hva som skjer med franchisen. Noen fans har tatt til orde for en «omstart» av franchisen lik den Browns hadde da laget flyttet til Baltimore, der byen San Diego beholder navnet og historien og muligheten til å starte et nytt San Diego Chargers i fremtiden, men det er uvisst hvorvidt det vil være en løsning som Spanos eller NFL vil gå med på. To store klubblegender, Philip Rivers og Antonio Gates, nærmer seg også slutten av karrieren. Vil de være interessert i å være med laget til Los Angeles eller vil dette gi dem grunn til å tenke seg om med tanke på å legge skoene på hylla? Det er mange spørsmål og få svar rundt Chargers for tiden. Forhåpentligvis vil fremtiden gi gode svar både for fans og spillere.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x