Chuck Pagano – mannen med ni liv?

Fra et sportslig ståsted er det vanskelig å få en bedre start på sin trenerkarriere enn det Pagano gjorde i 2012. Først faller Andrew Luck rett i fanget på han etter at Peyton Manning sin skade sendte Indianapolis til bunns i ligaen og til topps i draften. Så viser det seg at AFC South ikke er verdens sterkeste divisjon, og Colts vinner 11 kamper i 2012, 2013 og 2014, hvor de i det siste året kommer seg helt til AFC Championship. Ikke dårlig for en fersk hovedtrener.

a-luck

Helt greit å starte trenerkarrieren med denne karen som quarterback.

Det hører med til historien at Pagano ble diagnostisert med leukemi iløpet av 2012-sesongen. ChuckStrong ble mottoet til Colts mens treneren var under behandling, og Pagano er kreftfri på tredje året nå. Det kan derfor trygt sies at Pagano har vært igjennom mye tøffere tider enn en tung sesong med Colts.

Før 2015-sesongen ble Pagano tilbydd en forlengelse av kontrakten sin på 1 år, det vil si ut 2016. Han takket nei, følte han hadde et lag av mesterskapskaliber, og satset på seg selv for å kunne forhandle en lukrativ avtale etter en suksessfull 2015-sesong. 2015 skulle altså være året da Colts og Chuck tok steget helt til Super Bowl og oppfylte Luck sin skjebne om å være den nye Peyton Manning. De har hatt forbedringer hvert år, og Luck har vist seg å være en meget kompetent quarterback – en Peyton Manning som kan løpe litt av og til. Dessverre gikk det ikke slik i år: skader, uflaks og en solid porsjon dårlige avgjørelser i offseason har gjort at Colts ikke kom seg til sluttspill, til tross for at de spiller i en ganske tam divisjon.

Etter den sesongen Colts har hatt var det mye snakk om at Pagano ville få sparken. Vi trodde det samme her, spesielt etter at det ble bestemt at GM Ryan Grigson fikk fortsette. Grigson og Pagano hadde sine krangler iløpet av sesongen og det virket som uunngåelig at de to ville skille lag etter sesongen. Rapporter fra ESPN hevder at Colts hadde tatt kontakt med Sean Payton – som fortsatt er trener i New Orleans – samtidig mens samtalene med Pagano pågikk. Det var med andre ord stor sannsynlighet for at de skulle skille lag etter endt sesong.

 

USATSI_7493079_164908428_lowres

Ryan Grigson ser veldig sjefete ut, og fortsetter som GM i Indianapolis.

Det kom derfor som en overraskelse at Indianapolis og Pagano har blitt enige om en ny fireårskontrakt. Og at kontrakten er bundet til Grigson sin. Det later til at Pagano klarte å overbevise eier i Colts, Jim Irsay, om at de to, sammen, skal kunne klare å ta laget til det lovede land. Vegen dit er ikke enkel, spesielt med en roster som har endel hull på nøkkelposisjoner. Dette er mye av grunnen til at forsvaret ikke har vært godt nok de siste årene, og sent tirsdag kveld norsk tid meldte Ian Rapoport at Greg Manusky har fått sparken fra jobben som defensiv koordinator. Det kan virke som om overhalingen av rosteren og staben allerede er i gang. Men de har Andrew Luck, og halvparten klubbene i NFL hadde nok bydd for hans tjenester dersom han var tilgjengelig. De har dermed ikke et alt for galt utgangspunkt.

Det er positivt med kontinuitet på trenerposisjonen – man ser ofte at de lagene som nyter suksess år etter år trenes av samme trener over lengre tid. Nå har Pagano og Grigson fire år på seg. Kanskje er det nettopp dette Colts trenger for å kunne bygge opp laget igjen, og komme seg til Super Bowl?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x