Eidsvoll 1814s henter inn Tony «Touchdown» Simmons!

Tony Simmons, fra tiden som NFL-spiller.

Med Michael Hall som spillende hovedtrener annonsert på høsten i fjor, var det et spørsmål om hvem som kommer til å patruljere sidelinjen hos Eidsvoll 1814s i 2018. I tillegg til erfarne norske assistenttrenere får nå laget inn en Europa-veteran i form av Tony Simmons!

Simmons, med kallenavnet «Touchdown», har en årrekke bak seg i en rekke trenerroller i flere deler av verden i tillegg til å ha spilt for flere europeiske lag. Hos Eidsvoll 1814s skal han bekle rollen som offensiv koordinator. Det er en rolle han er godt kjent med, samtidig som han gjerne har vært hovedtrener i tillegg hos mange av lagene han har tilbrakt tid med.

Blant de lagene han har vært hos de seneste årene finner vi sveitsiske Lausanne Owls (2017, 1-9), Moscow Patriots (2016, 9-0), Warshaw Sharks (2016, 2-6), Bluefield College (2015, 1-10), Briganti Napoli (2015, 0-9) og Kouvola Indians (2014, 0-10). Som man kan se på resultatene har ikke Simmons alltid tatt på seg de enkleste treneroppdragene.

Tony Simmons NCAA-statistikk

Som spiller gjorde Chicago-oppvokste Tony Simmons seg først bemerket som en utmerket WR hos Wisconsin i perioden 1994-1997, og det var også årsaken til at han ble draftet av New England Patriots i 2.runde av NFL-draften 1998. Det var hos Wisconsin han fikk kallenavnet Touchdown, etter å ha hatt solide 23 av dem i sine 4 sesonger hos Badgers. Blant lagkameratene hans der finner vi navn som Ron Dayne, Chris Chambers og ikke minst Darrell Bevell. Sistnevnte er nok mest kjent som offensiv koordinator hos Seattle Seahawks i en årrekke.

I NFL ble en karriere på 5 år for Simmons, som hadde sine mest produktive sesonger i 1998-2000 for New England Patriots. Nesten alle hans rett over 1.000 yards på mottak, og samtlige 6 TDs og 9 starter, kom i den perioden. Etter to sesonger hos tilsammen tre lag (Browns, Colts og Giants) var NFL-tiden forbi etter 2002-sesongen.

Tony Simmons sin NFL-statistikk (regular season)

I tillegg til å spille i NFL, var Tony Simmons også å finne i NFL Europe i 2001, samt i CFL i årene 2004-2007.

I 2010 gikk ferden videre til Europa for første gang, og da vårt naboland Danmark. Der spilte Tony Simmons for Triangle Razorbacks. Derfra gikk ferden til land som Ungarn, India, Østerrike, Italia, Brasil, Finland, Polen, Russland, USA, Sveits og nå altså Norge!

Coach Tony D Simmons

Det er med andre ord en bereist herremann vi snakker om, og Simmons er også velkjent for å være dyktig til å bygge nettverk – han er ikke akkurat blant de minst kjente navnene i football-miljøet i Europa. Eksempelvis har Simmons snakket med norske lag om mulighetene til å komme hit i flere år, og nå materialiserer denne muligheten seg endelig i form av posisjonen som offensiv koordinator hos Eidsvoll 1814s.

Det skal bli spennende å se hva slags tankegods og taktiske disposisjoner Tony Simmons bringer med seg til Eidsvoll, som endte fjorårets seniorsesong med et røft tap i NM-finalen etter en stort sett meget habil sesong. 1814s tar i mot Simmons i månedsskiftet januar/februar, og du kan lese mer om Tony Simmons hos Eidsvoll 1814s selv:

Tony Simmons til 1814’s

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x