Ernst Andersen til Liberty University (NCAA FCS)!

Ernst Andersen IFAF World Dev Team
Ernst Andersen (han store fyren) under World Team development camp

Norske Ernst Andersen, som er oppvokst i Lillesand og har spilt amerikansk fotball hos regjerende Norgesmestere Kristiansand Gladiators siden han begynte med sporten, har takket ja til et fotball-stipend fra Liberty University (NCAA FCS), og kan se frem til å spille college-fotball!

Ernst, som med sine 202 centimetere og 140 bevegelige kilo har vært en dominerende offensiv linjemann i norsk 1.divisjon de siste par årene, hadde scholarship-tilbud fra både Liberty og Eastern Illinois, men valget altså førstnevnte.

Liberty Flames - Williams Stadium
Williams Stadium, hjemmebanen til Ernst Andersen de neste årene

Andersen, som har spilt i norsk 1.divisjon siden han var 17 år gammel i 2012 og er fast inventar på landslagets offensive linje, vil nå møte solid motstand i form av lag som Montana, Coastal Carolina, Georgia State – og ikke minst West Virginia! Liberty er som nevnt i NCAA FCS, men med et langsiktig mål om å kvalifisere til NCAA FBS-status. Hovedtrener er velkjente Turner Gill, så vi snakker om en skole som satser!

I 2014 vant Liberty 9 kamper og tapte 5. En av seierne var også over NCAA FBS-laget Appalachian State. De røyk ut for #5 Villanova i 2.runde av NCAA FCS-sluttspillet så sent som 6.desember; 22-29. Skolen er forøvrig hjemmehørende i Lynchburg, Virginia.

Vi anbefaler å lese innlegget Caroline Nguyen har skrevet i Fædrelandsvennen om saken, og den finner du her!

Hvis du er nysgjerrig på hva Liberty står for banen, så har du en smakebit via dette highlight-klippet fra en av årets kamper:

2014 Liberty Flames Football vs Monmouth Highlights (11/8/14)

Hvis du er nysgjerrig på hva Ernst Andersen står for på en fotball-bane, så kan du ta en kikk på disse highlight-videoene:

Fra årets (2014) sesong:

Ernst Highlight tape #78

2012, rookie-sesongen hans i 1.divisjon:

Ernst Andersen Highlights 2012

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x