Et samlet Norden er på plass i Texas for å kjempe mot USA!

Sammen med landslag fra USA, Mexico, Canada og Japan er også et samlet Nordisk lag bestående av spillere fra Norge, Danmark, Finland og Sverige på plass under turneringen International Bowl IX. Turneringen foregår 12-19.januar på AT&T Stadium i Dallas, også kjent som hjemmebanen til Dallas Cowboys.

Cowboys har som kjent spillefri under NFL sitt sluttspill, men banen skal ikke stå ubrukt av den grunn! Dermed er det plass til en turnering for juniorlandslag fra rundt om i verden som får vist hva status er fra forskjellige deler av planeten. Det Nordiske laget er naturligvis ikke favoritter blant slikt celebert selskap som de erfarne nasjonene de kjemper mot, men det blir allikevel spennende å se hva Team Nordic greier å levere. Overraskelser har skjedd i International Bowl før, og kan skje igjen.

Lagets trenerstab består av erfarne ressurser fra samtlige av de nevnte landene. I tillegg er det hentet inn tung kompetanse til hovedtrenerrollen. Den besittes av amerikanske Jim Criner; en aldrende trener som har vært trener på de fleste nivåer, og som innen miljøet kanskje huskes best som hovedtrener for det skotske NFL Europe-laget Scottish Claymores. Han har også erfaring som hovedtrener for college-lagene Boise State og Iowa State, inkludert et nasjonalt mesterskap med førstnevnte mens de fortsatt var i det som i dag er NCAA FCS-nivået.

Blant Team Nordic sine spillere finner vi også 9 norske representanter fra et fåtall norske klubber. Vålerenga Trolls og Eidsvoll 1814s er begge representert via 4 spillere hver, mens Oslo Vikings har en spiller med på laget. De 9 er kjente navn for mange i det norske amerikansk fotball-miljøet, og utgjør utvilsomt noe av spydspissen når det gjelder Norges beste unge spillere:

  • QB Wilhelm Arnes Domaas, Eidsvoll 1814s
  • RB Andreas Henstein, Vålerenga Trolls
  • RB/SB Jonas Theodorsen Hauge, Eidsvoll 1814s
  • WR Edy Dos Santos, Vålerenga Trolls
  • WR Espen Opheim Waagen, Eidsvoll 1814s
  • OL Trygve Langballe, Oslo Vikings
  • DL Håkon Søderlind, Vålerenga Trolls
  • DB Jørgen Gulbrandsen, Vålerenga Trolls
  • DB Per Gaarden, Eidsvoll 1814s

Om vi ikke husker helt feil har både Theodorsen Hauge, Opheim Waagen og Gulbrandsen i tillegg bakgrunn fra Lillestrøm Starfighters, mens Søderlind opprinnelig spilte for Tønsberg Raiders. Slik sett kan man nok se for seg at også flere andre norske klubbmiljøer enn de tre som er offisielt representert følger spent med på hvordan disse spillerne kommer til å prestere 🙂

I tillegg til spillerne er også en rekke norske deltakere involvert i staben, enten som eh…stab, eller som trenere. To unge norske trenere er også med som såkalte observatør-coacher. Totalt er det 6 norske/norskbaserte personer i ulike roller rundt laget i tillegg til de 9 spillerne.

Turneringen, som også består av U14, U15, U16, U17 og U18-nivå i tillegg til U19 som Team Nordic deltar på, har sine første kamper fredag 12.januar. På U19-nivået er Team Nordic først ut, når de allerede fredag møter turneringens antatt sterkeste lag, USA.

Team Nordic på trening under dag 2 av USA-oppholdet. Foto: Team Nordic

Turneringen er litt stykkevis og delt, så mens USA sitt U19-landslag også har en kamp mot Canada, så er det kun den ene kampen Team Nordic har i løpet av International Bowl denne gang. Turneringen er mer fokusert på enkeltkamper på de forskjellige alderstrinnene enn en helhetlig turnering med sluttspill/finale eller lignende.

Om du ønsker å følge med på Team Nordic og hvordan laget gjør det under oppholdet i USA, så kan det være verdt å merke seg at det i tillegg til en egen webside for International Bowl IX også eksisterer en Facebook-side for Team Nordic. Den finner du her:

Team Nordic

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x