Netflix? Amazon Prime? Nei: Facebook Watch – med Tom Brady på menyen!

Facebook har slengt seg på strømmetjeneste-bølgen, og til å lansere den delen av virksomheten sin i det nye året slenger de frem serien Tom vs Time som et flaggskip. Tom er i dette tilfellet en 40-something QB ved etternavn Brady, og da er det plutselig «litt» interessant for en god del amerikansk fotball-frelste mennesker!

Det hører med til historien at Facebook Watch ble lansert i august 2017, og da i første omgang for utvalgte amerikanske kunder brukere som raskt ble utvidet til alle amerikanske Facebook-brukere. I utgangspunktet så man (vel; ikke alle) tjenesten som en konkurrent til Netflix, Amazon Prime og tilsvarende video on demand-tjenester, men modellen for inntektsstrømmene kan minne mer om Youtube hvor reklamer i sendingene utgjør en ikke-ubetydelig andel av verdien for de som publiserer på plattformen. Det betyr på sin side at mye av det som har funnet veien til Facebook Watch så langt, er varianter av innhold de som publiserer allerede uansett lager for andre kanaler/plattformer. I tillegg er det verdt å nevne at Facebook har finansiert rundt 100 eller så program fra forskjellige selskap som f.eks. BuzzFeed, Mashable og Hearst.

Tilbake til ‘Tom vs Time’, som altså tar for seg Tom Brady og hans hektiske liv. Seriens Facebook-side har følgende beskrivelse av hva det hele handler om:

At age 40 Tom Brady is taking on his toughest opponent yet: time. Watch as he balances his growth on the field with fatherhood, fortyhood and life in the spotlight. Follow Tom Brady on his journey vs. time, only on Facebook Watch.

Det er ikke kjent om Facebook Watch kommer til å støtte produksjon av noe norsk tilsvar hvor man følger en norsk spiller i 40-årene som i tillegg til familie og jobb også prøver å skvise inn tid til amerikansk fotball på sene kvelder uten annen betaling for det enn blåmerker, skrubbsår, dugnadstimer og timevis i buss; det spørs om ikke Youtube fortsatt vil være markedsledende for en god del innhold 😉

Facebook Watch ser foreløpig ikke ut til å ha satset på Norge/Noreg som sitt marked, og ved å klikke oss inn fra en norsk IP-adresse får vi dette i fleisen:

Om vi derimot går via en amerikansk proxy, så får man opp innholdet og kan bli bedre kjent med hvordan det ser ut. Vi er ukjent med om det er rullet ut til utvalgte brukere også utenfor USA sine grenser, men ser ikke vekk fra det – test gjerne selv om du er blant de utvalgte.

‘Tom vs Time’ er tilgjengelig på Facebook Watch senere denne måneden i følge opplysninger hos The New York Times, og som du finner i deres omfattende sak om serien:

Tom Brady gave a filmmaker unusual access to his private life

 

 

Hat tip: Ole Petter Nyhaug

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x