Kampreferat: Kristiansand Gladiators vs. Olavs Menn

Utover i sesongen vil vi publisere artikler både i forkant og i etterkant av alle Kristiansand Gladiators kamper. Disse er skrevet av Hovedtrener for Gladiators, Leo Billgren, og publiseres av oss i et samarbeid med han. Vi inviterer samtidig andre klubber som ønsker å gjøre noe tilsvarende å ta kontakt med oss!  Dette er en fin måte å promotere egen klubb.


 

v/ Leo Billgren

Gladiators tok i mot Sarpsborg Olavs Menn på en regntung Karuss søndag 28.april. Spillet til hjemmelaget skulle allikevel varme alle de som trosset regnet og heiet oss frem, samt alle dem som fant veien til vår Facebook live stream. Seier i serie åpningen lover bra!

GLADIATORS 37 – OLAVS MENN 6
Seriepremiär för Gladiators på hemmaplan, mot ett lag som vann båda matcherna lagen emellan 2018 – inte utan att det var nervöst och laddat inför match i båda lagen. Gladiators kom till spel med en trupp som var klart mindre än beräknat, på grund ett par oturliga skador och sjukdomsfall i sista stund. På Sarpsborgs sidlinje var det klart fler spelare tillgängliga, vilket adderade ytterligare några procent fjärilar i magen för hemmalaget.

När matchen väl drog igång syntes dock inte speciellt mycket premiärnerver i Gladiators, som rivstartade med en touchdown på sin första offensiva drive, efter att ha stoppat Sarpsborgs första anfallsförsök kring mittlinjen. Årets första TD kom via tung löpning av RB Ståle Skjævestad, som kunde springa slalom genom Sarpsborgs redzone-defense. Ståle sparkade även in extrapoängen, dagens enda lyckade PAT tyvärr.

Gladiators i 2016. Foto: Lukasz Kadziolka

Efter denna rivstart etablerades en ganska tydlig matchbild: Gladiators defense hade god kontroll på Olavs Menns offense men släppte till ett och annat big-play. När bollen väl kom nära Gladiators end zone klev defense upp ett snäpp till, och skapade viktiga stopp och ett par turnovers. Gladiators offense hade fin rytm genom halvleken, med ett par undantag, då drives dog ut på grund av penalty. En punt och en missad 4th down convertion samt tre TD’s blev facit efter två kvartar – Gladiators med ledning 19-0 i paus.

I halvtid handlade snacket mest om att behålla fokus, att inte slappna av och att försöka döda matchen tidigt i den andra halvleken för att sedan blöda ut klockan. Den planen fungerade tämligen väl, Gladiators kunde på andra halvleks första possession marschera ner för planen och göra TD. Ställningen därmed 25-0 och i praktiken en enorm uppförsbacke för Sarpsborg, vars offense inte är byggt i första hand för catch-up football. Till deras cred skall sägas att de aldrig slutade kämpa, och till slut fick de utdelning. En otroligt fin pass och mottagning gav Olavs Menn bollen på Kristiansands 3:e yardlinje, och då kunde inte defense stå emot. Matchen var dock avgjord och Gladiators fortsatte producera. Efter fyra kvartar så skrevs segersiffrorna till 37-6 till hemmalaget. Nu väntar en bye-week innan tuffa bortamötet med Oslo Vikings den 11:e Maj.

GLADIATORS OFFENSIVE STATS:
Passing:
Dennis Isberg : 26/37 for 281yds, 4TD, 2INT

Receiving:
Jesber Johnsen : 8 for 70yds
Lasse Aaberg : 5 for 81yds
Gjøran Thomassen : 4 for 35yds, 1TD
Simen Leikanger : 3 for 41yds, 2TD
Vetle Pedersen Fosser : 3 for 20yds
Nicolas Isaiah Chapman : 2 for 26yds, 1TD
Henning Aanensen : 1 for 8yds

Rushing:
Ståle Skjævestad : 10 for 102yds, 2TD
Lasse Aaberg : 3 for 35
Levan Abramishvili : 3 for 8yds
Simen Leikanger : 1 for 4yds
Dennis Isberg : 2 for 1yd
Team: 1 for -16

PAT:
Ståle Skjævestad : 1 of 2

Scoring:
Ståle Skjævestad : 13
Simen Leikanger : 12
Nicolas Isaiah Chapman : 6
Gjøran Thomassen : 6

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x