Etter runden: 1.serierunde 2015

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

1.SERIERUNDE, HELGEN 10-12.APRIL 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

Lura Bulls vs Nidaros Domers

Hvem: Lura Bulls vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 11.april kl. 14:00, Lura Stadion (Sandnes)
Score: Bulls 62 – Domers 12
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 38 – Domers 17

Om kampen: Lura Bulls scoret først og så seg aldri tilbake med en rask swing pasning fra QB Harry Peoples til RB Simon Sommerfeld. I regn og vind var hjemmelaget klart best, farligst og viste at de har flere som kan score touchdowns. Domers var ikke langt unna å sette noen flere pasninger som kunne gjort kampen betraktelig jevnere. Imidlertid ble det etterhvert klart at når Lura stoppet løpespillet deres så å si fullstendig, og samtidig satte press på Dustin Hawke Willingham med påfølgende turnovers (hvorav 2 interceptions returnert til touchdown), så ble det ikke lett for bortelaget å vinne denne kampen. Det sto plutselig 42-6 ved pause og kampen virket avgjort. Det var den også til tross for ingen scoringer i 3 quarter, før begge lag byttet en god del på lagene sine, og Lura scoret tre ganger til mot Nidaros Domers ene.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #1 Harry Peoples (QB, Lura Bulls). Løp inn to touchdowns, kastet for to nye, returnerte en Kick-off for 70 yards.
  • 2 stjerner: #72 Ole Petter Ølberg (DL/OL, Lura Bulls) – dominerte mellom tackles, og fyllte opp en tynn offensiv linje. Svært viktig spiller for Bulls.
  • 1 stjerne: #22 Simon Bruset (DB, Lura Bulls): Stengte ned og intercepted Domers sitt pasningsangrep i tillegg til å returnere en lang kick-off retur.

Hva vi lærte om lagene: For det første så vi at Lura Bulls helt klart har et svært spennende offensiv register, spesielt på bakken. Med rushing touchdowns av Harry Peoples, Simon Sommerfeld og Jorma Bailey viser hvilke strenger dette offenset har å spille på. Gjennom luften var det litt mer begrenset, men touchdownpasningen til TE Ian Barkovitch viste at Bulls evner å utnytte også denne delen av spillet, og receiverne er klar til å gripe sjansen. På motsatt side av ballen var det det Nidaros Domers som spilte akkurat slik vi har sett dem før, med air raid under vingene og enkle løp opp midten. Domers kommer til å slippe inn mange poeng også i år, men skal de henge med må offense bli mindre forutsigbare for å score poeng. Turnovers drepte Domers i denne kampen, noe de andre lagene vitterlig har bidt seg merke i. Det er verd å ta med at Bulls spilte iron-man på flere spillere, blant annet Ole Petter Ølberg, Simon Sommerfeld og Jorma Bailey, til tross for 40 manns stall. I fjor så Bulls skader på flere nøkkelspillere og vi kan spekulere i om nettopp denne doble utnyttelsen av spillere var årsak til dette. Til slutt registrerte vi at Nidaros Domers 18 år gamle norske backup-QB Johannes Moe kom innpå mot slutten og gjorde sine saker bra, traff på pasninger som receiverne ikke virket like interessert i å ta i mot.

 

Oslo Vikings vs Eidsvoll 1814s

Hvem: Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Frogner Stadion (Oslo)
Score: Vikings 0 – 1814s 7
Score vi tippet i forkant: Vikings 21 – 1814s 42

Om kampen: Eidsvoll 1814s fikk en gavepakke på Oslo Vikings sin første drive med en fumble og turnover. Den resulterte i et bommet field goal og indikerte på mange måter at begge lag kom til å slite på offense. 

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #41 Riley Bowen (LB, RB, Eidsvoll 1814s). Dominerende i forsvaret, og løp inn kampens eneste TD.
  • 2 stjerner: #25 Mike Bergey (LB, Oslo Vikings) var svært sentral i alt som het taklinger på defense, spilte alle special teams, og bidro sterkt til å stoppe Eidsvoll sitt løpeangrep.
  • 1 stjerne: #99 Andrea Montibello (DE, Oslo Vikings) Stort sett alltid involvert i å stoppe løpespill, konstant trussel og Eidsvoll sin OL fikk aldri kontroll på ham.

Hva vi lærte om lagene: Dette ble en langt jevnere affære enn av vi hadde sett for oss på forhånd. Av to grunner: For det første var Oslo Vikings sin defensive boks langt mer robust og solid, som vi spådde at vi ville se. For det andre var endringen i Eidsvoll 1814s offense til et mer option-orientert angrep noe overraskende da det reduserte antall touches til Aaron Harris og dermed, etter vår mening, mindre effektiv. Harris avslørte at han er kraftig men manglet breakaway farten som Kristin James var kjent for. Som forventet slet Eidsvoll 1814s med pasningsangrepet med noe mer overraskende er det at Oslo Vikings var såpass lite effektiv gjennom luften. 1814s pass cover skal ta mye av æren for det, men dersom Oslo Vikings har ambisjoner om å kjempe i toppen i år må de ha et pasningsangrep som kan dominere mot hvilket som helst lag – i denne kampen var det for upresist over hele linjen: Receiverne slet med å separere seg eller finne rom mellom Eidsvoll forsvarerne, og Derek Mann var for upresis når han prøvde å legge ballen til dem. Utover det la vi merke til at begge lags middle linebackere, Mike Bergey (Vikings) og Riley Bowen (1814s) kommer til å være helt sentrale spillere i år.

 

Lura Bulls vs Nidaros Domers-61
Foto: Kristoffer Andreassen

Rundens MVP offense: Harry Peoples, Lura Bulls.

Rundens MVP defense: Mike Bergey, Oslo Vikings.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import):  Simon Bruset, Lura Bulls.

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Highlights: Trolls 2 vs Trailblazers

Hvem: Vålerenga Trolls 2 vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 2.lag 59 – Trailblazers 12
Score vi tippet i forkant: Trolls 2.lag 34 – Trailblazers 12

Om kampen: Tromsø tok en tidlig ledelse 6-0, og så var det takk og farvel på Jordal kunstgress. Vålerengas rutine kombinert med ungdommelighet ble mange hakk for mye for et helt ferskt lag med knapt noen rutine i det hele tatt. I det hele tatt ble dette som antatt på forhånd, men med en høyere score til hjemmelaget.

Hva vi lærte om lagene: Vi har nok ikke feilbedømt Trolls sitt 2.lag så voldsomt. God coaching fra sidelinja, mange spillere som vet hva det går i, og talenter som vil vokse både i løpet av sesongen og årene som kommer; dette laget vil gjøre seg gjeldende i årets serie.

Tromsø ble historiske, og skapte historie. Vi tipper at følelsen når man tok ledelsen på et 60-yards løp tidlig i kampen var verdt 4 ÅR med forberedelser. Trailblazers sine spillere og trener fikk seg trolig en opplevelse som ga mersmak, selv med 59 poeng i baken. At det ble 2 touchdowns for eget lag har nok betydelig å si for videre motivasjon. Det skal bli spennende å se hvilket utslag det gir på hjemmebane mot et solid Haugesund Hurricanes.

 

Max Tønsberg Raiders - foto Bjørn Tore Manuel Emanuelson
Arkivfoto: Bjørn Tore Manuel Emanuelson

Hvem: Gjøvik Swans vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 12.april kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Score: Swans 6 – Raiders 48
Score vi tippet i forkant: Swans 26 – Raiders 22

Om kampen: Gjøvik startet godt med en fin pasnings-touchdown tidlig i kampen som svar på en touchdown fra Raiders, og stillingen var 6-6. Deretter var det enveiskjøring på scoreboarden. På banen så det ut som en i overkant karikert 2.divisjonskamp: Manglende ballsikring som ga mange turnovers, blokke-samspill som var fraværende og dermed ga lite offensivt spill utover tilfeldighetenes spill, og ikke minst var taklingsteknikk en mangelvare.

Nå skal vi ikke male fanden fullstendig på veggen; med totalt 54 poeng på tavla sier det seg selv at noen skapte noe også, og noen blokket for den som hadde ballen. Stort sett Tønsberg. De utnyttet mulighetene, fikk tidvis frem pasninger, fikk til en del løp, og fikk stoppet et Gjøvik-lag som ikke virket like engasjert som hjemmepublikummet var.

Hva vi lærte om lagene: Det var ikke mye som lignet på det Swans-laget som gikk ubeseiret gjennom grunnspillet i fjor. Noe forteller oss at treningsoppmøte og struktur ikke helt har vært et lag på vei mot 1.divisjon verdig. Det «noe» som forteller oss det, er spillet på banen. Kanskje manglet det mange startere, kanskje hadde farmeravtalens bidrag i fjor større betydning enn vi fikk inntrykk av da. Okke som; Gjøvik har noe å jobbe med de kommende ukene om dette skal lede til en repetisjon av fjorårets plassering. Hva med å begynne med det å finne noen å blokke gjennom hele spillet? Det er ikke vits for linjemenn og andre spillere å være tilskuere til en desperat scramblende QB – en endring der vil være et godt steg i riktig retning.

Tønsberg Raiders da; vant de bare fordi Swans viste dårlige sider? Nei; de virket forberedt på hva de skulle møte, og det fikk betydning. Det var på ingen måte noe fintspillende Tønsberg-lag som meldte seg på i favoritt-sjiktet vi så, men et lag med stort potensiale om de fortsetter den fine utviklingen de har hatt det siste halvannet året. Man vinner ikke 48-6 helt tilfeldig; det er flere som vil noe på Tønsberg nå enn tidligere år. Det er flere som viser kontrollert aggresjon, som jager etter ballbærer, som blokker, som vil ha ballen og gjøre noe positivt med den. Det kan komme til å rekke til 1.divisjon 2016.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x