Europa-uken hos Sports Illustrated: Norge kom ikke sååå godt ut av det…

SI Europe Week 2015 header
Faksimile fra MMQB/Sports Illustrated

I uken som gikk hadde Sports Illustrated og deres populære football-rettede nettsted ‘Monday Morning Quarterback’ en artikkelserie med fokus på amerikansk fotball i Europa. Alt i alt vil vi påstå at det var positive saker, og et nyttig perspektiv å få for oss som lever og ånder for sporten her på berget til hverdags. Selv om man ikke alltid er enig i en fremstilling, så forteller den oss mye om hvordan hva vi har jobbet frem, sees utenfra.

Norsk amerikansk fotball var ikke i seg selv en del av artikkelserien, men ble nevnt underveis, og da i den artikkelen som fokuserte på Örebro Black Knights og svensk amerikansk fotball. Deres trener, Randy Beverly Jr., kom nemlig til Black Knights like før sesongstart, og var ledig på markedet takket være årets tristeste historie her hjemme. Den ble dessverre også gjengitt i korte trekk hos Sports Illustrated, og får ikke akkurat norsk amerikansk fotball til å se stabilt ut. Faksimile fra artikkelen:

SI Beverly Norway

Det ble altså vår ‘claim to fame’ i denne artikkelserien, og det var ikke så kjekt. Det ble forøvrig brukt til å illustrere en generell ustabilitet i sporten i Europa (inklusive Sverige), og det er forsåvidt ikke noe usant i det. Det hadde bare vært hyggeligere om Norge ikke hadde blitt representert i historien av dette eksempelet, men gjerne av noe mer oppløftende. Nuvel; slik vil det kunne bli når det som skjedde før sesongstart i år faktisk skjedde, og så får vi jobbe for at det aldri skjer igjen.

Artikkelserien til Sports Illustrated har som nevnt vært en opptur. Den gir den gjengse fotball-fan i USA en større forståelse for at sporten «deres» eksisterer også utenfor Nord-Amerika. Det er til tider små drypp om det, men her tok MMQB-gjengen hos Sports Illustrated frem en bekk fremfor noen drypp, og det skal man ikke forakte.

Hvis du ikke fikk med deg artikkelserien, så finner du de forskjellige sakene her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x