Forandringer og nye tider i Philadelphia

I dag kl 22 norsk tid begynner free agency. Da kan endelig spillere uten kontrakt (offisielt) signere med nye lag, etter to dager med «legal tampering». Philadelphia Eagles og den nye treneren Doug Pederson har vært svært aktive, og brukte noe omkring 3 timer på å kvitte seg med store deler av det Chip Kelly hentet inn.

I kveldstimene på mandag ble det kjent at Philadelphia Eagles hadde byttet bort 3 av spillerne som ble hentet inn før fjorårssesongen av Chip Kelly, med flere visstnok på blokka. Det som skulle være 3 store bidragsytere var alle borte i løpet av kort tid, selv om det i skrivende stund ikke er kjent hva laget får tilbake. Byron Maxwell og Kiko Alonso har blitt sendt til Miami Dolphins i bytte mot det som skal være ett eller flere valg i draften. DeMarco Murray skal visstnok til Nashville for å spille for Titans, som sender et valg i de senere runder til Eagles.

Kiko Alonso fikk ikke utnyttet talentet sitt i Philadelphia.
Kiko Alonso fikk ikke utnyttet talentet sitt i Philadelphia.

I tillegg er visstnok Ryan Mathews mulig å hente til riktig pris. Felles for de alle? De ble alle hentet til laget før forrige sesong av Chip Kelly, som da var både trener og general manager. På den andre siden ble QB Sam Bradford signert til en toårs kontrakt hvor det meste av garantier er gitt det første året, og deretter eventuelt ved gode prestasjoner av laget. Samtidig er flere av lagets viktigste spillere og bidragsytere signert til forlengede kontrakter. Blant disse er TE Zach Ertz, TE Brent Celek, S Malcolm Jenkins, DE Vinny Curry, ja selv backup LB Najee Goode som Chip Kelly friga, men senere hentet tilbake.

Hva sier så dette om det nye regimet? De minst optimistiske av fansen sier at dette er Doug Pederson og Howie Rosemans måte å helgardere seg på hvis det går dårlig, ved at de kan si «vi prøvde vårt beste å rydde opp etter Chip Kelly». Andre vil si at Pederson har snakket med alle spillerne, og de har gitt inntrykk av at de ikke vil være i byen, og at han gjør en god jobb med å hele tatt få noe igjen for ekstremt dyre kontrakter til spillere som bidro minimalt. Men en ting er alle enige om, forandringer skremmer ikke den nye staben.

Hvem erstatter han? Og hvor mye har han igjen for det nye laget?
Hvem erstatter han? Og hvor mye har han igjen for det nye laget?

På mange måter er Doug Pederson det motsatte av det Chip Kelly var. Der Chip Kelly er lettere egosentrisk, vanskelig å kommunisere med men en meget bra hjerne for sporten, er Doug Pederson en person alle liker, som er flink til å lytte, med lang erfaring som spiller men uten en stor trener-CV.

Det er en meget god og variert trenerstab Pederson har hentet inn. Pederson selv har vært QB i ligaen selv, og var blant annet en betrodd backup til Brett Favre i mange år. Han har i tillegg spilt og trent under store trenere som Don Shula, Mike Holmgren og Andy Reid. Med andre ord; han har lang erfaring fra et tradisjonelt «west-coast» angrep. Offensive coordinator Frank Reich har lang erfaring fra «no huddle» system han selv spilte i under tiden i Buffalo, og har i tillegg jobbet mye med Peyton Manning og Philip Rivers. Defensive coordinator Jim Schwartz er kanskje den flest er fornøyd med så langt. Han har lang erfaring blandt annet som hovedtrener i flere år i Detroit Lions, og var defensive coordinator i Bills og Titans. Blant de andre trenerne er det en god blanding av gammelt og nytt, og av college og NFL.

Ingen vet hvordan dette vil gå til slutt, men det er en ny start i Philadelphia, og bare det i seg selv er fremgang!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x