Forbundet arrangerte samling – delte ut velfortjente priser!

I helgen arrangerte forbundet en Dommer- og Trenersamling på Hamar hvor brorparten av landets mest engasjerte trenere og dommere var tilstede for å lære, sosialisere og ikke minst feire! Det var også duket for utdeling av en rekke priser, og de oppsummerer vi her!

Tidligere i år er det kåret et All-Star lag for Eliteserien, inkludert en årets trener-utnevnelse. Den gikk til Åsane Seahawks sin defensive koordinator Christian Detjen. All-Star laget ble, som de foregående årene, kåret i regi av Amerikansk Fotball men med Eliteseriens trenere som majoriteten av de stemmegivende.

I helgen var det duket for en litt annerledes kåring, hvor det er forbundet som står bak kåringene. I tillegg får man med en aldri så liten oppmerksomhet, og ikke minst – utdelingen foregår i godt selskap blant dommer- og trenerkollegaer!

Det ble utdelt fem priser, hvorav to på trenersiden og tre på dommersiden. Nedenfor finner du dem alle sammen:

 

Årets trener: Derek Mann

Derek Mann.

Kanadiske Mann er bosatt i Oslo, og kom til landet som importspiller i 2012. Han har også rukket å spille i Tyskland etter det, men har altså fått seg en grundig tilknytning til hovedstaden, og er nå å finne som hovedtrener for det samme laget som førte ham til landet: Oslo Vikings. Der har han gjort sine saker skarpt, noe årets suverene NM-gull på seniornivå vitner om! 2017 var Derek Mann sin første sesong som hovedtrener for Oslo Vikings sitt Elite-lag, og det blir spennende å se fortsettelsen hvor laget også satser på spill i den internasjonale ligaen NEFL!

 

Årets juniortrener: Truls Bråthen

 

Truls Bråthen.

Superveteranen Truls Bråthen er intet mindre enn en levende legende innen norsk amerikansk fotball. Bråthen har vært med siden tidlig 1980-tall, og da først som en meget talentfull og atletisk QB som mange vil hevde at er tidenes norske spiller på posisjonen. For de siste tiårenes generasjoner av amerikansk fotball-spillere her i Norge er Truls Bråthen nok langt mer kjent som det han har etablert seg som: En svært solid og engasjert ildsjel hos moderklubben Vålerenga Trolls. Truls Bråthen brenner for trenergjerningen og for det å være et medmenneske som drar unge folk opp og frem. Det handler om mer enn bare amerikansk fotball for Truls, og det synes på nær sagt alt han gjør!

 

Årets Elitedommer: Stefan Oud

Stefan Oud. Foto: Henning Ringlund

Svenske Oud er en myndig, dyktig og jovial dommer som kjenner spillet svært godt. Vi har nevnt det før, og nevner det gladelig igjen: Før Stefan Oud havnet i Norge var han en særdeles dyktig trener for Arlanda Jets, og sentral i å skape en rekke mesterlag på juniornivå der med en løpsbasert spillestil. I Norge er det ikke trenergjerningen han er kjent for, men innsatsen som dommer hvor han har markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Mange legger nok først merke til Stefan fordi han ikke er spesielt høy, men det tar ikke lang tid før det er et tilbakelagt fokus og man blir oppmerksom på hans mange kvaliteter som en meget kapabel kampleder som fortjener (og får) vår respekt!

 

Årets Breddedommer: Edvin Jenssen

Edvin Jenssen. Foto: JM Henriksen

Edvin er en av våre tidligere NFL-skribenter her hos Amerikansk Fotball, men også en meget ivrig dommer som har vært mye å se rundt om på banene i år på en rekke nivåer. I tillegg har han mange år bak seg som spiller for Nidaros Domers, men denne prisen er altså for solid innsats som zebra, og den er utvilsomt velfortjent! Få dommere har reist så mye land og strand rundt for å sørge for at amerikansk fotball-kamper går av stabelen som planlagt, og -blant annet- slik har Edvin vært en god bidragsyter til sportens fremvekst her på berget de siste årene!

 

Årets Dommerkollega: Øyvind Løken

Øyvind Løken (hoveddommer). Foto: Henning Ringlund

Nå har ikke vi hørt begrunnelsen i år, men i fjor var bakgrunnen som ble oppgitt at denne prisen gis til en dommer som kan sine saker, som legger ned en innsats også for sine meddommere, og som dommerstanden generelt gjerne vil ha ved sin side på kampdag! Da er den meget erfarne dommeren Øyvind Løken en selvskreven kandidat, og også velfortjent vinner av årets dommerkollega 2017! Øyvind har dømt i mange år, og om vi ikke husker helt feil nærmer det seg snart 20 år hvor han også har vært å finne som internasjonal dommer. Med andre ord: Han kan sine saker! Undertegnede opplever Øyvind som en faglig sterk dommer som er flink til å formidle, og som bidrar til god flyt i sine kamper. Når han i tillegg kan kommunisere med et glimt i øyet, så er det flere enn bare dommerne som ser på ham som en god football-kollega!

 

Vi gratulerer alle prisvinnerne, og satser på at de fikk velfortjente ord også ved prisutdelingen samt av kollegaer i kjølvannet av overrekkelsen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x