Fotball-Norge har våknet!

Vi er fortsatt i januar, og flere måneder unna seriestart i Norge. Det betyr imidlertid ikke at virksomheten ligger i dvale; tvert i mot rører det på seg i alle lag. Det er både treninger, såkalte ‘Rookie Day’-arrangementer for nye spillere, signeringer av importspillere, intervjuer i media og mye annet!

Vi skal ta et lite sveip gjennom noen av de tingene som foregår:

 

ROOKIE DAY – INNFØRING I SPORTEN FOR NYE UTØVERE

La oss begynne med ‘Rookie Day’, som er et interessant konsept. Det mest interessante er vel kanskje at klubbene ofte velger å bruke et begrep (altså ‘Rookie Day’) som nok er like fremmed for folk flest som idretten vår selv er det.

Uansett: Tanken er at man som nysgjerrig og potensiell ny utøver skal få testet ut sporten uten å måtte gå rett inn i en treningssituasjon hvor alle rundt en har masse erfaring. Derimot er slike treninger for nye spillere lagt opp til at man får instruksjoner av de som har mest erfaring, og på den måten kan få et godt innblikk i hva sporten er.

Seahawks nybegynnertrening

Mange klubber kjører arrangementer av denne typen for tiden. Et eksempel er Åsane Seahawks, som fokuserer på de yngste (innen norsk amerikansk fotball, ihvertfall) utøverne, og som også har navngitt arrangementet på en måte som forstås av mange:

Nybegynnertrening for junior!

Et annet eksempel på en klubb som prøver å dra i gang nye, er Grenland Grizzlies. De går for å kalle det hele Rookie Day, og arrangementet deres finner du her:

Grenland Grizzlies Rookie Day

Eliteserie-klubben Lura Bulls satser likesågodt på en Rookie Month, altså flere treninger på rekke og rad under denne betegnelsen. Deres arrangement finner du mer info om her.

Mens mange klubber velger å knytte sin(e) dager for nye spillere til tiden rundt Super Bowl, fordi det er da sporten har utvilsomt mest oppmerksomhet i Norge i løpet av året, så har Lillestrøm Starfighters allerede gjennomført sin Rookie Day for rundt 10 dager siden. De lagde også en video i forkant som vi tar med oss her:

LAFK STARFIGHTERS PROMO

Et lite tips til klubber som ikke er nevnt her: Lag gjerne egne events på facebook eller egen side på websiden deres slik at det lar seg gjøre å dele på en grei måte 🙂

 

MEDIA OG SÅNT

Ikke bare er man i gang på treningsfeltet; mange er også aktive i media! Særlig har vi merket oss at Olavs Menn, som forøvrig også fyker rundt og rekrutterer på skolene for tida, gjør lengre radiointervjuer som legges ut på nett. Deres siste finner du her hos Radio Prime, hvor de bl.a. promoterer tryouts – eller nybegynnertrening om du vil!

olavsmenn-545x254 - foto av OC Foss
Olavs Menn i studio. Foto: Ole Christian Foss, Radio Prime

Oslo Vikings er som vanlig aktive på flere fronter, og legger ut mye kjekt på Facebook og Instagram. Vi noterer oss spesielt at de har hatt et samarbeid med Viasat om å lage noe materiell til Super Bowl-sendingen, og det gleder vi oss til å se!

I tillegg kan vi jo nevne at Vikings har stått i en heis, og det har P4 mer om!

Lura Bulls har sneket seg inn i den siste musikkvideoen til Morten Abel, og det spørs om ikke det blir blant det som gir mest eksponering i totalt antall nordmenn som ser det hele; det ser uansett ut som om det må ha vært artig å være med på!

 

ELLERS…

Avslutningsvis skal vi ta med oss at flere av klubbene også legger ut intervjuer med egne spillere på både websider (som dette av Fredrikstad Kings) og facebook-sider (som Kristiansand Gladiators).

Som vi nevnte tidligere nærmer det seg Super Bowl, og mange klubber har egne arrangement, eller samarbeider med utesteder, for å arrangere Super Bowl party. Eksempelvis Vålerenga Trolls i samarbeid med TGI Friday’s. En oversikt over slike arrangementer finner du her hos oss.

Vi noterer oss at enkelte av klubbene, som Lura Bulls, har begynt å presentere import-spillerne for 2015-sesongen. Det skal bli spennende å se hva som dukker opp på den fronten utover, og det er noe vi kommer til å følge opp med egne artikler utover i månedene som kommer!

 

TIL SLUTT: 

Vi oppfordrer alle klubber til å informere oss om det som foregår! Det er ikke alltid vi rekker å reagere eller skrive om alt, men sjansen er betydelig høyere enn hvis informasjonen aldri deles 😉

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x