Fredrikstad Queens trekker seg: Høstens Dameserie avlyst!

Tidligere denne uken ble det klart at Fredrikstad Queens trekker seg fra høstens dameserie. Dette ble kommunisert ut fra forbundet til de berørte parter tidligere i dag. Ettersom Kristiansand Gladiators også trakk seg for noen uker siden står det nå kun to lag igjen i dameserien. En serie med to lag kan ikke lenger kalles en serie, noe forbundet da også har konkludert med.

Dette ble informert om i epost som forbundet sendte ut til de to resterende klubbene tidligere i dag, hvor det blant annet sies:

Men det er ikke igjen nok lag til å kalle det en serie.

Videre skisserer forbundet at de vil tilrettelegge for at de to gjenværende lagene, Vålerenga Trolls og Haugesund Hurricanes, får spilt et par kamper (hjemme og borte) mot hverandre. Forbundets bidrag ved en slik tilrettelegging ser ut til å bestå i dekning av dommerutgifter og sørge for at dommeroppdragene er besatt. Forbundet ber også Trolls og Hurricanes om tilbakemelding på hva klubbene selv ønsker.

Foto: Fredrikstad Queens

Amerikansk Fotball var tidligere i dag i kontakt med nestleder i Fredrikstad Amerikansk fotballklubb Anette Andersen som også er primus motor hos damelaget deres Fredrikstad Queens. Hun hadde følgende å si om årsaken til at laget trekkes fra seriespill:

Queens måtte trekke laget da vi ikke har nok jenter til å stille lag, vi ga jentene frem til juni for å få opp spillerstallen, men vi har ikke klart å få nok.

Det er altså spillermangel som ligger til grunn. Samtidig er det lys i enden av tunnelen:

Vi har en veldig god økonomi dette året, og jentene har vært utrolig flinke til å finne og stille på dugnader. Så vi kommer til å bruke resten av året nå på rekruttere nye jenter fra høgskolen i østfold (når de har skolestart i august) samt bruke en del penger på å forbedre treningstilbudet. Og hente inn litt mer profesjonell hjelp på trenersiden – kjøre camper, og vise de nye jentene vi har fått inn hvor utrolig morsom denne sporten faktisk er.

Fredrikstad Queens har også planer om å opprettholde et tilbud til spillerne de allerede har i tillegg til de som rekrutteres inn:

Vi har absolutt ikke tenkt til å gi opp! Og kommer som nevnt over til å jobbe beinhardt for å stable et fullverdig lag opp på beina igjen. Vi håper jo på å kanskje få til litt vennskapelige camper og scrimmage med blanda lag utover høsten. Så vi kan fortsette å holde liv i idretten og holde kontakten med de andre lagene.

Dameserien som ble opprettet og gjennomført første gang i 2015 har vært stabil med de samme fire lagene igjennom de to første årene. Riktignok trakk nettopp Fredrikstad Queens seg fra én kamp i fjor, men ellers har alle kamper blitt gjennomført blant de lagene som har stilt til seriestart. For den nøytrale tilskuer må det kunne sies å være overraskende at 2 av de 4 klubbene i år ikke klarer å stille lag til seriespillet. Det blir spennende å se hvordan de nå tar på seg oppbyggingen av lagene igjen og om vi i 2018 igjen vil få en dameserie i Norge.

Det blir intet seriespill for damene i år. Foto: Max Emanuelson

Ellers er det verdt å påpeke en viss forskjell i damelagenes avgjørelser, og de vi er vant til fra herrene. Når herrelag trekker seg fra seriespill har det en tendens til ofte -ikke alltid- å skje veldig tett opp mot seriestart. Her fortjener damelagene ros for å ha sagt ifra forholdsvis tidlig og i det minste gjøre det enklere for både forbundet og de resterende klubbene å vite om situasjonen noe tidligere enn vi av og til ser på herresiden.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x