Hard Knocks til Tampa Bay

HBOs populære serie der de følger et NFL-lag i sesongoppkjøringen er klar for en ny sesong. I fjor var de i California og det kan virke som at de likte seg i varmen med tanke på årets lag. Stillehavskysten i California blir dog byttet ut med Golfkysten i Florida når HBO denne gangen følger Tampa Bay Buccaneers.

Valget av Tampa Bay er kanskje ikke så overraskende. Laget har en ung og spennende quarterback og vil nok være manges forhåndstips til å kunne være «laget som overrasker» i år. I fjor tok de seg nesten til sluttspillet og så ut som de hadde noe bra på gang mot slutten av sesongen. Det er legitimt håp for Bucs-fansen at laget i år skal kunne ta seg til sluttspillet for første gang siden 2007.

I serien vil vi utvilsomt bli bedre kjent med quarterback Jameis Winston. Førstevalget i 2015 er en av de mer kontroversielle spillerne i ligaen for tiden. Han har tidvis spilt glitrende fotball og har skaffet seg mange fans for både spillet og hans karismatiske fremtoning i media. Samtidig eksisterer det flere urovekkende historier fra collegetiden hans, der den mest sentrale selvsagt er voldtektsanklagene mot ham. Winston ble anklaget for voldtekt, men aldri siktet, og saken ble etterhvert henlagt. Winston vant heller ikke noen flere fans i februar i år da han besøkte en barneskole og fortalte en gruppe femteklassinger at gutter skal være sterke og at de kan gjøre hva som helst som de ønsker, mens jenter skal være stille, høflige og forsiktige. Winston har i ettertid beklaget uttalelsene og hevdet at han formulerte seg dårlig. Vi kan nok uansett anta at han vil ha noen timer med en PR-coach før HBO-kameraene kommer til Tampa.

Foruten Winston har Buccaneers flere store navn på laget, der et spennende navn å følge kanskje vil være den nye stjerne-receiveren DeSean Jackson, som skal spille i Tampa etter tre år i Washington. Samtidig er en av styrkene til Hard Knocks-programmet at de ofte fokuserer på historiene til de mindre kjente spillerne. Det vil altså være en god mulighet til å stifte bekjentskap med mindre kjente training camp-spillere som kjemper hardt for å komme seg inn i laget ved sesongstart.

Jameis Winston

En kamp som kan bli spennende å følge er kampen mellom kickerne Roberto Aguayo og Nick Folk. I fjor gjorde Buccaneers kanskje en av tidenes dårligste draftvalg da de byttet seg opp i draftens andre runde for å ta kickeren Roberto Aguayo. Å ta en kicker i andre runde er sært nok i seg selv, at de måtte bytte bort valg for å komme seg opp til posisjonen gjør saken bare enda verre. Aguayo hadde heller ikke på noen måte noen fantastisk sesong selv om det kanskje tok seg opp litt mot slutten. Om han skulle ende opp med å bli droppet fra laget etter bare ett år vil han nok fort bli husket blant tidenes bomvalg i draften.

Når vi først er inne på kickere så minnes vi også Lawrence Tynes, som i 2013 fikk en infeksjon i foten av antibiotikaresistente stafylokokker mens han trente med Buccaneers. Resultatet av det var at Tynes måtte avslutte karrieren og Buccaneers måtte desinfisere hele treningsanlegget sitt. Det samme skjedde også med den offensive linjemannen Carl Nicks. Både Tynes og Nicks gikk senere til søksmål mot Buccaneers som de mente var skyld i at stafylokokkutbruddet hadde skjedd. Nå, fire år senere, får vi håpe både for HBO og involverte spilleres del at Buccaneers har bedre kontroll på de sanitære tilstandene på anlegget sitt.

Årets sesong vil begynne ikke lenge etter at training camp begynner i august.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x