Helgens resultater: 20-22.03.15

Denne helgen har det også vært aktivitet for norske lag, om enn scrimmager og ikke offisielle kamper. Vi har heller ikke registrert at det har vært noen faktiske treningskamper, da alle kamplignende situasjoner ser ut til å ha vært kontrollert, manglet special teams, vært scriptet e.l. Vi skal allikevel en tur innom disse aktivitetene, i tillegg til resultater fra andre nasjoners seriekamper!

Flere nasjoner satte i gang sine serier denne helgen; fremst av dem Østerrike. Polen og Romania hadde også seriestart i helgen som gikk. La oss ta en gjennomgang slik vi pleier hver mandag morgen, nasjon for nasjon:

 

BELGIA

Resultatene fra Belgia i helgen som var:

 • Puurs Titans vs. Brussels Black Angels: 0-55
 • Limburg Shotguns vs. Izegem Tribes: 19-24
 • Leuven Lions vs. Ostend Pirates: 7-41
 • Antwerp Diamonds vs. Ghent Gators: 0-22

Hvem sa at hjemmebane er en fordel? Det ble ihvertfall bare borteseiere i Belgia denne runden. Vi er litt overrasket over at Gators ikke vant klarere mot Diamonds, men samtidig slipper de ikke inn poeng i det hele tatt, så uten å ha sett kampen er det vanskelig å vite så mye mer enn at de sikret seg en grei seier i en kamp de skal vinne hver gang.

Ellers – sjekk de fete hjelmene til Brussels Black Angels:

Brussels Black Angels chrome helmets

 

FRANKRIKE

O la la! Her skjer det mye rart i år. En stor fordel med den franske ligaen så langt i 2015, er at den ikke er fullstendig forutsigbar. Samtlige lag både taper og vinner kamper, eller er ihvertfall i stand til å vinne. Resultatene på Frankrikes toppnivå denne gang:

 • Nimes Centurions vs. Elancourt Templiers: 20-22
 • St.Ouen Cougars vs. Thonon Black Panthers: 45-37
 • Aix-en-Provence Argonautes vs. La Courneuve Flash: 26-15
 • Nice Dauphins vs. Asnieres Molosses: 18-15

Hvor skal vi begynne? Templiers tar en oppskriftsmessig seier mot Centurions, men bare såvidt det er. St.Ouen og Tanner Price vinner en shootout mot et Black Panthers som i forrige uke satte Argonautes ettertrykkelig på plass. Cougars er nå eneste ubeseirede lag i ligaen, med sine 4 seiere og 1 uavgjort.

Nevnte Argonautes? Etter å ha mottatt grundig juling forrige runde, så snur de seg rundt og banker opp storlaget Flash! Den så vi ikke komme etter at de for en uke siden ble lekt med av Black Panthers.

Dauphins vant, og viste at de ikke er lette å bli kloke på. Stortap for Argonautes og Flash i henholdsvis 1. og 3.serierunde, men samtidig seiere over Black Panthers, Centurions og nå altså Molosses. Skal vi tippe på at Black Panthers gikk på en usedvanlig stor blemme når de tapte for Dauphins, og at resultatene ellers står i stil med hvor Nice kommer til å plassere seg på tabellen når siste serierunde er over?

Uansett: Frankrike er en liga verdt å følge med på! Mye spennende der i år, både med tanke på spillere og lag. Vi har ikke highlights fra helgens serierunde ennå, men her har du highlights fra runden for 1 uke siden:

 

IRLAND

Det gikk to kamper i Irland i helgen:

 • Dublin Trinity College vs. Dublin Rebels: 29-28
 • Carrickfergus Knights vs. Craigavon Cowboys: 33-12

Vi tipper det var god stemning på tribunen (hvis det var tribune, da) i Dublin når lokaloppgjøret endte med 1 poengs margin!

 

ITALIA

Milano Seamen vs Torino Giaguari - foto Dario Fumagalli
Milano Seamen vs. Torino Giaguari. Foto: Dario Fumagalli

Støvellandet har en liga som livestreamer mye, og som har mye underholdende fotball. For en uke siden så vi en god del, og registrerte at kvaliteten ikke var noe særlig, men at det samtidig er tidlig i sesongen og at mye handlet om samspill. Vi tipper derfor det kommer seg etterhvert. Resultatene denne gang:

 • Bologna Warriors vs. Ancona Dolphins: 0-10
 • Milano Seamen vs. Torino Giaguari: 41-24
 • Roma Grizzlies vs. Napoli Briganti: 26-0
 • Bolzano Giants vs. Parma Panthers: 32-20
 • Ferrara Aquile vs. Lazio Marines: 14-30

Tidligere Kristiansand-trener Dan Levy fortsetter å vinne med sitt Ancona Dolphins; denne gangen var det italiensk-satsende (altså ingen importer) Bologna Warriors som falt. Warriors har i mange år vært habile, men uten importer kom de denne gang til kort for et Dolphins-lag som satser på en annen måte.

Bologna Warriors vs Ancona Dolphins - foto Giulio Busi
Bologna Warriors vs. Ancona Dolphins. Foto: Giulio Busi

Milano Seamen vant oppskriftsmessig, men vi noterer oss at de slipper inn en god del poeng. I Napoli er det noe som ikke gjøres så bra. Laget vant kun 1 kamp i fjor, og den nye treneren Tony Simmons har foreløpig ikke fått dreisen på laget. I helgen var det liga-nykommeren Roma Grizzlies som ble for sterke, og Roma vant suverent. Det spørs om ikke Briganti må kikke litt på å gjøre noen grep igjen om ikke 2015 skal bli nok et langt år for dem.

Bolzano Giants har flere år bak seg som ganske bra, men vi ble allikevel noe overrasket over seieren deres over Parma Panthers. Helt sjokkerende er det allikevel ikke; Giants er (beviselig) kapable til det.

Oslo Vikings sin gamletrener Val Gunn og hans Ferrara Aquile sliter. De var nykommere i fjor, og håpet har nok vært å ta et steg i riktig retning i år. De virker å være konkurransedyktige, men når liksom ikke helt opp. Da kan det bli et langt år for dem også.

 

NORGE

Aalborg 89ers vs Lura Bulls
Aalborg 89ers vs. Lura Bulls. Foto: Aab 89ers

Flere norske lag var i aksjon i form av treningsleire på tvers av klubbgrenser, scrimmager (kontrollerte treningskamper) og lignende. Vi har notert oss:

 • 2.divisjonslagene Drammen Warriors og Tønsberg Raiders møttes til scrimmage på Jordal i Oslo. Vi hadde folk tilstede, og tilskuerne fikk oppleve to lag som har mye arbeid igjen før seriestart, men hvor Drammen nok fremstod som det sterkere laget.
 • Også på Jordal: Vålerenga Trolls møtte…Vålerenga Trolls. Intern scrimmage, og da får det stort sett forbli internt. Vi forstår det som at også Trolls har utfordringer når det gjelder å ha nok tilgjengelige offensive linjemenn – en posisjon hvor mange norske lag har mye å hente på både antall og samspill.
 • Oslo Vikings tok turen til Østfold, hvor de hadde felles trening med 2.divisjonslaget Olavs Menn og treningsleir også utover det, inklusive intern scrimmage. Det er veldig positivt å se slike samarbeid på tvers av divisjonsnivå, blant annet fordi det gir en solid mulighet til læring for nyere lag, og for Eliteserie-lag er det alltid en fordel at antallet spillere er høyt. Nå virker det ikke som om Oslo Vikings har noe problem med spillertilgangen generelt sett for tiden, men det skadet dem helt sikkert ikke å ha med noen Sarpinger på trening.
 • Lura Bulls tok turen en del lengre, når de dro til Danmark for en internasjonal scrimmage mot Nationalliga-laget Aalborg 89ers. Nationalligaen er toppnivået i Danmark. Rapportene vi har fått tyder på at Eliteserie-laget Bulls gjorde sine saker bra, og spesielt gjaldt det defense som virkelig viste frem en front som dominerte. I angrepsspillet fikk Lura skapt en del, inklusive et par scoringer, men virker å ha en del å hente på tilgjengelige offensive linjemenn de også.
 • Et annet lag fra Rogaland som hadde scrimmage, var Haugesund Hurricanes. De tok turen til Bergen, og møtte fjorårets 2.divisjonsmestere Åsane Seahawks. Hurricanes endte selv som #3 i 2.divisjon. I helgen var det fortsatt Seahawks som var storebror, og om man hadde sett på scoreboarden så ville den lest 19-2 til hjemmelaget. Det skal bli spennende å se om den forskjellen holder seg når lagene møtes til treningskamp i Haugesund etter påske.

 

POLEN

Wroclaw Panthers vs. Lowlanders - foto Dawid Szulc
Wroclaw Panthers vs. Bialystok Lowlanders. Foto: Dawid Szulc

Seriestart i Polen, og i deres toppliga PLFA Topliga noterer vi oss følgende resultater:

 • Szczecin Husaria vs. Zaglebie Steelers: 18-12
 • Warsaw Sharks vs. Warsaw Eagles: 6-29
 • Bialystok Lowlanders vs. Wroclaw Panthers: 0-49
 • Gdynia Seahawks vs. Poznan Kozly: 55-20

Fjorårsmester Seahawks åpner sterkt mot et av lagene som til tider utfordrer om sluttspills-plass, men som ikke helt når opp. 21-0 etter 1ste periode, og 42-7 til halvtidshvilen? Gdynia hadde full kontroll på dette.

Warsaw Eagles (semi-finalist i fjor. Et av topplagene) åpner også med seier, om enn ikke spesielt overbevisende mot byrival Sharks.

Ellers er også et tredje topplag, Wroclaw Panthers, der de bør være. 49 poeng scoret og 0 poeng mot lar seg høre, selv om motstanden var lav, som kallenavnet til Bialystok ikke eeegentlig er ment å indikere – det bare passet sånn denne runden.

 

PORTUGAL

Det gikk 1 kamp i Portugal denne helgen, og der slo Porto Mutts bortelaget Maximinos Warriors med 23-7. Det er ikke spesielt mye for et Mutts som har mesterskapsambisjoner. I deres forsvar skal sies at det er noen uker siden sist de hadde kamp, så kanskje var de litt rustne?

 

ROMANIA

Resita-Locomotives-Timisoara-89ers-1024x768
Resita Locomotives (svart) og Timisoara 89ers (hvitt)

Dette er ikke et land vi kommer til å følge tett i år. Nivået er svært lavt, og nyhetstilgangen tilsvarende. Vi tar allikevel med oss at de hadde serieåpning, med følgende kamper:

 • Timisoara 89ers vs. Resita Locomotives: 49-0
 • Bucharest Rebels vs. Mures Monsters: ?-?

89ers, som er en av favorittene sammen med Cluj Crusaders, starter likesågodt med kickoff return til touchdown, og derfra og inn var det ingen tvil om hvem som var best av dem og Locomotives.

Vi har ikke sluttresultatet fra den siste kampen, men vet at Bucharest Rebels vant. Hvor mye? Det har de ikke tatt seg bryet med å opplyse om på facebook-siden sin ihvertfall.

 

 

STORBRITANNIA

Britenes seniorliga har ikke begynt ennå, men det var duket for finalen i college-ligaen (i tillegg til finaler for lavere nivå i college-ligaen, ettersom den består av flere divisjons-nivåer). I finalen på topp-nivået var det fjorårsmester Stirling Clansmen som møtte et annet lag med laaang erfaring både med å være i finalene og å vinne dem: Hertsfordshire Hurricanes. Det var på forhånd ventet å bli et jevnt oppgjør. Slik ble det ikke.

Clansmen dominerte fra start til slutt, og når alt var sagt og gjort; da stod det hele 46-7!

Vi gratulerer Stirling med sitt andre mesterskap på rad!

 

ØSTERRIKE

Vienna Vikings vs Swarco Raiders Tirol 20150322 foto Holly Kellner
Foto: Holly Kellner

Kickoff i Østerrike bestod av én kamp; men hvilket oppgjør! Det var de to dynastiene Vienna Vikings og Swarco Raiders Tirol som braket sammen. Da snakker vi 2 av topp 4 i Europa, kanskje til og med de 2 som er topp 2. Hvordan endte det hele? Hjemmelaget Vienna Vikings gikk seirende ut av duellen, men kun med 26-21.

Det hørtes veldig jevnt ut, og på scoreboarden ved kampslutt var det unektelig det. Men: Vi skal ta med oss at Vikings ledet hele 26-7 før siste periode.

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x