Takashi Kurihara: Fra X-League til NFL?

Takashi Kurihara

I helgen gikk historiens første veteran combine av stabelen i Phoenix, Arizona. NFL har organisert en scouting combine hvor håpefulle college-spillere får vist frem ferdighetene sine hvert år siden 1982, men i den nye veteran combinen handler det om spillere som allerede har vært i ligaen, men som nå mangler et lag og dermed forsøker å vise seg frem for NFL-lagene i håp om en ny kontrakt.

Den store snakkisen på veteran combinen er nok Michael Sam, som er lagløs et år etter at han ble historiens mest omtalte 7. runde-valg i en NFL-draft. Enkelte andre kjente navn som også var til stede er Jamaal Anderson, Felix Jones og Michael Bush.

Det har vært noe kritikk av veteran combine-konseptet fra folk som mener at hele eventen er ganske meningsløs og overflødig. Vi vet tross alt hva disse spillerne kan, vi har jo sett dem spille i NFL. Men for én spiller kan årets combine faktisk ha vært en ypperlig anledning til å introdusere seg for NFL-publikummet:

Takashi Kurihara, WR på laget IBM Big Blue i Japans X-League, var også til stede på helgens combine. Kurihara deltok på en minicamp med Baltimore Ravens for 2 år siden, men har ellers ingen NFL-erfaring å vise til. Kurihara hadde 614 yards og 6 touchdowns på 8 kamper i 2014-sesongen av X-League. Han hadde 4 receptions for 74 yards i ligafinalen som IBM Big Blue tapte.

Highlights-video fra Kuriharas karriere:

 

Kurihara har åpenbart et godt talent, men er det godt nok til å sikre ham en kontrakt med et NFL-lag? Det får tiden vise. En slik combine kan uansett ikke skade for sjansene hans, eller til andre utenfor Amerika som ønsker å vise seg frem. Hvis veteran combine får bli en årlig affære, vil vi se flere spillere som Kurihara i fremtiden?

Hvem vet, kanskje får vi til og med se en spiller fra Norge løpe ut på veteran combinen en dag…

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x