IFAF Champions League 2015 annonsert

IFAF Champions League 2014

2014 så tidenes første IFAF Champions League bli spilt i Europa, med finske Helsinki Roosters som vinnende lag etter endt finale.

Nå har IFAF Europe annonsert lagene som deltar i 2015, og det kan være interessant å ta en kikk på. Norge er, som i fjor, ikke representert. Dette skyldes, som i fjor, at laget som vant NM-gull har valgt å takke nei til deltakelse i turneringen.

Det sistnevnte kan man sikkert spekulere om årsakene til, men det er ikke tvil om at det koster å være kar, og ingen norske lag har de siste årene sett at summene man må ut med gjenspeiles i det man sitter igjen med.

Man kan kanskje tilføye at norske lag muligens vurderer hva de har å gjøre i en slik turnering sportslig også, men vi har vanskelig for å se at det er der valget tas: Det gir sportslig sett mer mening å delta på internasjonalt nivå enn det gir mening å ikke gjøre det. Det er flere av lagene som deltar som sportslig sett er svakere enn de bedre i norsk Eliteserie.

Vukovi Beograd vs Helsinki Roosters
Fra finalen 2014 mellom Vukovi Beograd og Helsinki Roosters (rødt)

Turneringen er i 2015 delt inn i fire puljer med 3 lag i hver pulje. Lagene som deltar, er:

 • Helsinki Roosters, Finland
 • Milano Seamen, Italia
 • Carlstad Crusaders, Sverige
 • Thonon-les-Bains Black Panthers, Frankrike
 • Beograd Vukovi, Serbia
 • London Blitz, Storbritannia
 • Ljubljana Silverhawks, Slovenia
 • Copenhagen Towers, Danmark
 • Osos Rivas, Spania
 • Aix-en-Provence Argonautes, Frankrike
 • L’Hospitalet Pioneers, Spania
 • Bogazici Sultans, Tyrkia

Rekkefølgen er ikke tilfeldig, men vår vurdering av lagene pr. nå, fra #1 til #12. Det er noen klubber vi stusser over at er med; kanskje spesielt Argonautes, som faktisk spilte i fransk 2.divisjon i fjor. De vant riktignok den, men det gjør dem definitivt ikke til en nasjonal mester. Heller ikke de to spanske lagene er nasjonale mestere, men endte henholdsvis som #3 (Osos) og #4 (Pioneers) i den hjemlige ligaen. London Blitz er enda et lag som ikke er nasjonale mestere, da de tapte finalen for London Warriors.

Som det trente øye legger merke til, mangler en mengde nasjoner. Noen av disse er i samme situasjon som Norge, hvor mesterlaget har takket nei til deltakelse uten at det ligger så mye mer bak. Andre igjen kan nok heller skyldes politikk, da det foreligger en forhistorie om at IFAF Europe nylig har overtatt som kontinentalt forbund fra det allerede eksisterende EFAF. Landene som hadde aller størst innflytelse i EFAF, med Tyskland i spissen, har foreløpig forsøkt å opprettholde sine egne internasjonale turneringer fremfor å gå inn under IFAF-paraplyen.

At Tyskland og Østerrike sine beste lag mangler i IFAF Champions League også i 2015 er bekymringsverdig i forhold til om stridsøksa er begravd og maktkampen avgjort. For Europas del er det bare å håpe at dette går seg til, og man ender opp med ett kontinentalt forbund som styres på demokratisk vis.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x