Jacksonville Jaguars skifter ut Gus Bradley

Hovedtrener Gus Bradley hos Jacksonville Jaguars har hatt sin siste dag på jobben. Søndagens tap var siste spiker i kista for en allerede hardt presset Bradley, som på ingen måte har fått nok ut av et lag som mange forventet å se ta store steg i riktig retning i 2016.

Det kan ikke sies å ha skjedd; etter gårsdagens tap er Jaguars 2-12, og kan dermed ikke oppnå selv fjorårets svake 5-11.

Dermed var det nok for eier Shahid Khan og hans menn, som både hadde gitt Bradley 4 sesonger (4-12, 3-13, 5-11 og i år altså 2-12) siden han ble ansatt i januar 2013, og en haug nye talentfulle spillere via draft og andre innkjøp de siste par årene. Nå må general manager David Caldwell -som selv trolig sitter på en brennhet stol- hente inn ny hovedtrener for første gang noensinne. Caldwell ble ansatt 9 dager før Gus Bradley kom inn hos Jaguars, og Caldwell med andre ord til gode å se laget sitt spille med noen annen hovedtrener enn Bradley.

Blake Bortles – nok et år med 58ish % completions har ikke bidratt til å redde Jags og Bradley.

Gus Bradley kom fra jobben som defensiv koordinator hos Seattle Seahawks, hvor han hadde solid progresjon med lagdelen frem til noe som utvilsomt var et av de beste, om ikke det beste, forsvaret før han forlot delstaten Washington. Det spekuleres selvsagt allerede i hvor Jacksonville Jaguars vil hente sin nye hovedtrener. En rekke koordinatorer rundt om i NFL vil trolig være aktuelle. Se heller ikke vekk i fra at lagets første trener noensinne, ikke ukjente Tom Coughlin, blir nevnt. En retur til Jacksonville har vært høyt på hans ønskeliste siden han ble vist døren hos New York Giants, men i en alder av 70 og med ny eier uten samme relasjoner til ham som forrige eier, er det ikke sikkert at Coughlin vil ansees som veien til fremtiden i Jacksonville.

Får vi er kortsiktig gjensyn med Doug Marrone som hovedtrener i NFL?

Først skal det imidlertid på plass en midlertidig hovedtrener for siste innspurt i sesongen, og det vil med stor sannsynlighet være et navn fra allerede eksisterende trenerstab. Hvem det blir er forventet annonsert i dag, mandag. Vi ser ikke vekk fra at det blir det som bør være det åpenbare valget basert på hvem som er i trenerstaben; offensiv linjetrener Doug Marrone. Marrone har den faglige pondusen med bl.a. hovedtrener-erfaring fra Buffalo Bills. DB-trener DeWayne Walker, som var hovedtrener for FBS-laget New Mexico State før han kom til Jaguars i 2013, er også ansett som et mulig valg. Ingen av dem er sannsynlige som den langsiktige løsningen Jacksonville Jaguars søker. Den må de ut på det åpne markedet for å skaffe seg.

Hvor veien går videre for Gus Bradley sin del er nok for tidlig å si, men han har ihvertfall respekt og tillit fra en stor porsjon av spillerne for den jobben han har gjort og hvem han er, noe f.eks. den defensive linjemannen Roy Miller gir uttrykk for:

Roy Miller er symptomatisk nok på injured reserve.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x