Jarryd Hayne: NFL trenger en farmerliga

 

Jarryd Hayne

Australske Jarryd Hayne var et spennende talent på RB, men fikk en kort karriere før han la opp tidligere i år etter en sesong med San Francisco 49ers. Eller; deler av en sesong med 49ers – han var nemlig ut og inn av troppen underveis.

Nå er han hjemme i sin egen verdensdel, og i et intervju med den australske podkasten The Locker Room uttaler han blant annet følgende:

“I need to be getting game time and you just can’t get that over there (in the NFL) because of the way it works,” Hayne said.

“The offence is only on for a certain amount of time and then there’s five other running backs.

“If there was a second division team where I could get those mental reps of being on the field, 100 per cent I’d go back to the NFL»

Hayne kom altså for seint til NFL Europe, som NFL la den for rett under 10 år siden. Alle semi-pro ligaene som desperat prøver å tiltrekke seg NFLs oppmerksomhet som slike alternativ, er ikke det han sikter til. Han snakker om en reell farmerliga som NFL-lagene forholder seg til som del av sitt system på et eller annet vis.

Som Deadspin oppfatter det i sin sak:

There’s the CFL, and Arena League, and European leagues of varying qualities, but for a borderline NFL talent like Hayne, there would be nothing quite like a franchise-affiliated minor league team to get snaps and learn a playbook and remain within an organization’s purview. Once you wash out of the NFL, it’s very rare to find your way back.

Verdt å notere seg at et amerikansk medium som Deadspin tar seg bryet med å nevne de europeiske ligaene. Det sier litt om hvilken oppmerksomhet amerikansk fotball i Europa etterhvert har fått via de som finner veien til treningsleire og NFL-rostere. Eller nesten til NFL-rostere… Og der er mye av poenget.

Det er svært mange spillere som er i grenseland til en NFL-karriere som nok kunne tenkt seg noe slikt. Og hvorfor skulle det ikke være mulig? Både baseball, hockey og basketball har varianter som bygger opp spillere og som samtidig gir publikum i mindre markeder (eller utradisjonelle markeder) et lag i sitt nærområde som de kan følge. Det gjøres med varierende suksess, men å se for seg at NFL med sin enorme omsetning, profitt og markedsapparat skulle greie å etablere noe slikt – det er faktisk litt vanskelig.

Så hvorfor gjøres det ikke? NFL har erfaringen med NFL Europe, og tilbakemeldingen fra de som faktisk bestemmer (eierne av NFL-lagene, om noen skulle være usikker) var at det ikke var veien å gå. Riktignok med et mindretall som mente det motsatte.

Hva tror du? Et det veien å gå for NFL? Kan kanskje en farmerliga/minor league med lag i forskjellige verdensdeler være med på å bygge opp produktet og gi flere spillere en sjanse? Vil det være spillere som faktisk tar steget opp, eller vil det være mer eller mindre vanntette skott hvor talentene rett og slett ikke er gode nok for NFL uansett?

[yop_poll id=»65″]

PS! The Locker Room, som egentlig ikke er så forskjellig fra Amerikansk Fotball som prosjekt, sitt podkastintervju med Jarryd Hayne finner du i sin helhet her:

Jarryd Hayne - Locker Room Interview

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x