Jeff Fisher sparket i Rams

Jeff Fisher har fått sparken i Los Angeles Rams, bare en uke etter at han underskrev en kontraktsforlengelse på to år med laget. Rams, som byttet by fra St. Louis til Los Angeles før årets sesong, har ikke hatt en god sesong og ligger for tiden på 4-9 og uten mulighet til å komme seg til sluttspillet. Det var en del optimisme knyttet til Rams i år. Laget hadde i følge Fisher selv for mye talent til å bare gå 7-9, 8-8 eller 9-7, så lenge de kunne kvitte seg med det Fisher omtalte som en «7-9 bullshit»-innstilling. Nå er situasjonen den at 7-9 er det beste laget kan håpe på.

Jeff Fisher

Fisher har vært fem sesonger i Rams. Hans fire første sesonger var stabilt middelmådige, med 7-8-1 som den beste sesongen og 6-10 som den dårligste. Før Fisher kom til Rams var han 16,5 sesonger i Houston Oilers/Tennessee Titans, der hans største bragd var å ta Titans til Super Bowl XXXIV. Allikevel, gjennom nesten 22 sesonger i NFL har Fisher kun 6 sluttspillopptredener å vise til, og da 0 med Rams. Forrige helg ble han også historisk da han fikk sitt tap nr. 165 og dermed tangerte rekorden for antall tap av en trener i NFL. Med mindre et annet lag vil være villig til å gi Fisher en ny sjanse vil han ikke klare å plassere seg alene på topp med et tap nr. 166.

Under Fisher har Rams bygget seg opp et godt forsvar ledet an av stjernen Aaron Donald, som kanskje er den beste defensive linjespilleren i ligaen. Dessverre har ikke angrepet vært i nærheten av å matche forsvaret, og mangelen på offensiv produksjon har holdt Rams tilbake i hele år.

Rams vil nå mest sannsynlig gå til en midlertidig hovedtrener for de siste tre kampene, før de går ut på trenerjakt i januar. Det er mange spennende kandidater på markedet. Eagles’ DC Jim Schwartz er en populær kandidat til en ny hovedtrenerjobb, men vil Rams være interessert i en ny defensiv trener når det er angrepet som har vært hovedproblemet? Og har Schwartz‘ kandidatur tapt seg etterhvert som Eagles-forsvaret har tapt seg denne sesongen? Hvis Rams ønsker en offensivt orientert hovedtrener kan kanskje Falcons’ OC Kyle Shanahan være en spennende ung kandidat. Shanahan beviste også ettertrykkelig for Rams-ledelsen at han kan lede et angrep i helga, da hans Falcons scoret 6 touchdowns mot Rams i Los Angeles (forøvrig flere touchdowns enn Rams selv har hatt i samme by så langt i år). Ut over Schwartz og Shanahan er det også mange andre spennende navn å finne. Kanskje vil et lag være villig til å satse på Patriots’ OC Josh McDaniels igjen, eller kanskje på hans defensive motstykke i Patriots’ DC Matt Patricia? Hvis vi ser til college kan kanskje Jim Harbaugh være veldig fristet av muligheten til å forlate Michigan for å kjempe om NFC West mot gamle fiender i Seattle og gamle venner i San Francisco? Svaret på hvem som blir ny trener får vi i januar.

Jim Harbaugh tilbake til NFC West?

Fisher er den første hovedtreneren som får sparken i år, men han vil neppe bli den siste, og i løpet av de neste ukene vil nok flere lag annonsere omrokkeringer. Rams har i hvert fall med dette sikret seg et forsprang på andre lag i søken etter en ny hovedtrener.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x