Tidenes yngste Heisman-vinner også en av de mest overlegne!

I går ble det klart at Louisville sin 19 år gamle QB Lamar Jackson er årets vinner av Heisman Trophy. Det har på mange måter vært en selvsagthet som ble bekreftet, da Jackson tidlig i sesongen viste superbe evner og stort sett har opprettholdt det inntrykket hele veien inn.

Nok en gang ble det altså slik at forhåndsfavorittene før sesongstart, hvor QB Deshaun Watson, RB Christian McCaffrey, RB Leonard Fournette og RB Dalvin Cook kan nevnes spesielt, blir henvist til «runner-ups» når alt er sagt og gjort. Hver sesong lever sitt eget liv, og så var også tilfelle i år.

Jackson er altså ikke engang fylt 20 år, og ble med sine 19 år og 337 dager er han 5 dager yngre enn Jameis Winston var når han vant Heisman Trophy – trofeet som forteller at man er den beste spilleren på college-fotballens høyeste nivå. 191cm høye og 93 kilo tunge Lamar Jackson presterte totalt 4.928 yards i angrep i 2016, og hele 51 touchdowns – 21 av dem på løp. Jackson hadde over 3.000 yards passing og 1.538 yards på løp. Det gjorde han for University of Louisville, som ikke akkurat er bortskjemt med slike stjerner. Jackson ble Louisville sin første Heisman-vinner noensinne.

Lamar Jackson er en spiller som mange kanskje først la merke til via ett spesifikt spill for et par år siden (som vi også publiserte på Amerikansk Fotball dengang), når han altså gikk på high school. Det spillet har du i denne videoen:

Lamar Jackson's path to college stardom began in Boynton Beach

 

Evnene til bevegelighet utover det ordinære kombinert med en god kastearm og stor hurtighet gjør Lamar Jackson til noe helt spesielt. Det er ikke dermed sagt at han vil ta det med seg til NFL og dominere der også. Historien er full av Heisman-vinnere som forblir college-fenomener, og samtidig full av spesielle fysiske talenter som ikke får samme nivå av suksess i verdens beste liga. Hva gjør vel det? College-fotballen lever sitt eget enorme liv, og prestasjonene der forblir historiske til evig tid når de er gode nok. Der har Jackson kommet et godt stykke på veien til å skrive seg inn blant legendene. Så er det nok kanskje et økonomisk svar på vårt «Hva gjør vel det?»-spørsmål; mens spillerne i NFL tjener gode penger, er det på ingen måte tilfelle i college-fotballen..

Okke som; her er samtlige av Lamar Jackson sine touchdowns i 2016-sesongen, og de er verdt å se!

Lamar Jackson: All 51 Touchdowns from 2016 Season

 

Lamar Jackson var utvilsomt en verdig vinner, og med 2.144 poeng i avstemningen var han milevis foran nr. 2, Deshaun Watson, som fikk 1.524. Til sammenligning vant fjorårets vinner RB Derrick Henry med 1.832 poeng over nr. 2 RB Christian McCaffrey med 1.539 og nr. 3 Deshaun Watson med 1.165. Årets nr. 3 var QB Baker Mayfield som fikk noe over 300 poeng. Lamar Jackson mottok allikevel prisen med stor ydmykhet, og holdt en tale som på mange måter forteller en del om hvem han er også som person:

FULL Lamar Jackson emotional Heisman Trophy Speech [ The Nike Kid ]

 

Lamar Jackson er bare sophomore, og vi gleder oss til fortsettelsen både på college og -om noen år- trolig også i NFL!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x