Joe Philbin sparket i Miami

Igår fikk fotballverden en lite overraskende beskjed: Joe Philbin, etter en 1-3 start på sesongen, har blitt avskjediget fra stillingen som hovedtrener i Miami Dolphins. Philbin har hatt jobben siden 2012, og medregnet fire kamper denne sesongen har han en samlet seiersstatistikk på 24-28. Ikke forferdelig, men dette var året da Delfinene skulle ta steget inn i sluttspillet med Ryan Tannehill. Miami vant 8 kamper i fjor og 8 kamper året før. Med andre ord, sluttspill var et naturlig mål for organisasjonen som har en sluttspillopptreden de siste 13 årene.

Tannehill har ikke utviklet seg slik man trodde, og signeringen av Ndamukong Suh har sålangt ikke båret frukter. Dolphins har rett og slett vært et anonymt lag under Philbin – de har hatt gode spillere i Cameron Wake og Brent Grimes – men de har ikke klart å pare forsvaret sitt med gode nok angrepsspillere rundt Tannehill.

Philbin var inne i sin fjerde sesong som hovedtrener – i NFL er det ofte trenerskifter etter 3 år hvis de ikke presterer. Tre år uten sluttspill var nok for eiere og styre, og dermed måtte Philbin gå. Det kan stilles spørsmål ved om dette er riktig måte å drive klubb på – de mest suksessfulle trenerne er gjerne de som har lang fartstid og mye erfaring. Dessverre så har ligaen utviklet seg slik at man må vinne med en gang, hvis ikke så får noen andre jobben din.

 

Dan_Campbell

Ny hovedtrener i Miami – etter fire kamper.

Stafettpinnen går nå videre til Dan Campbell. Campbell har hatt ansvaret for tight ends i Miami fram til nå og har ingen trenererfaring utover dette. Det er dermed et ungt blad som skal prøve seg i en divisjon der Patriots og Jets har vist seg som de to mest solide lagene hittil. Miami har allerede tapt to divisjonskamper og ligger sist i AFC East. Dolphins har bye week denne uken, så Campbell har to uker til å få skikk på ting. Det er fortsatt mye fotball igjen å spille, men skulle Dolphins karre seg til en sluttspillplass i 2015 må det et lite mirakel til.

Første kamp etter pausen for Miami er borte mot Tennessee. Deretter har de Houston hjemme. Begge disse kampene er mulige å vinne, men jeg tror Titans er for eksplosive i angrep. Etter hjemmekampen mot Houston begynner Miami et brutalt strekk med kamper: borte mot Patriots (torsdagskamp), borte mot Bills, borte mot Eagles, hjemme mot Cowboys, borte mot Jets, hjemme mot Ravens, hjemme mot Giants. Det er derfor ikke umulig at Miami reiser til San Diego i uke 15 med kun 3 seire i bagasjen. Og slikt blir det ikke sluttspill av.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x