Jonas T. Hauge: Fra Eidsvoll til Northern State!

Den talentfulle running backen Jonas Theodorsen Hauge har vist gode egenskaper, og nå går ferden videre til NCAA Division II-laget Northern State University hvor han er på plass fra januar av!

NSU befinner seg i småbyen Aberdeen i South Dakota, som med omkringliggende område har ca. 40.000 innbyggere. Universitetet med sine rundt 3.600 studenter er med andre ord en markant del av lokalsamfunnet.

Northern State Wolves, som laget heter, spiller i Northern Sun Intercollegiate Conference i NCAA Division II. Laget spiller kampene sine på Swisher Field, som har en offisiell kapasitet på 6.000 tilskuere. Hittil i år har laget et tilskuersnitt på 5.500 pr. hjemmekamp. Wolves er 3-3 så langt i årets sesong. Lagets hovedtrener Tom Dosch har hatt stillingen i snart 10 år, og har ledet laget til en rekke sesonger med flere seiere enn tap. I fjor var laget 6-5, slik de også var i 2015. Spillerstallen består i hovedsak av spillere fra North Dakota, South Dakota og Minnesota.

Jonas Theodorsen Hauge, med bakgrunn fra Lillestrøm Starfighters, Vålerenga Trolls og Windom Eagles (high school) i tillegg til Eidsvoll 1814s, er en kraftig og atletisk running back på rundt 190cm og 100 kilo som fort kan vise seg å passe godt inn i Northern State sitt balanserte angrep. Wolves har under Dosch gjerne hatt noe flere yards gjennom lufta enn på bakken pr. sesong, på tross av at de samtidig som oftest har hatt en del flere forsøk på bakken enn gjennom lufta. Totalt sett gir det hele inntrykk av et angrep som liker å ha en sunn balanse mellom løp og pasninger.

Wolves sin ledende running back de siste fire årene er Nick Truen, som er senior i år. Han passerte 1.000 yards på løp i fjorårssesongen, og har ellers vaket et sted noe under 1.000 yards pr. sesong de andre årene.

Et inntrykk av hva som står foran Hauge rent sportslig kan man få av denne highlight-filmen som tar for seg Northern State University Wolves sin 2016-sesong:

Northern State University Football | 2016 Highlight Video

 

Vi ser frem til å følge med på Jonas Theodorsen Hauge sin college-karriere, og ønsker lykke til med den kommende tiden hos Northern State University!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x